12.4.13

ΔΙΑΜΑΧΗ ΣΤΟ ΣΙΔΝΕΪ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗΣ ΔΙΑΒΑΣΗΣ ΠΕΖΩΝ


Διαμάχη στο Σίδνεϊ για την αφαίρεση της πολύχρωμης διάβασης πεζών
Διάβαση πεζών που είχε βαφτεί με τα χρώματα του ουράνιου τόξου για την ετήσια παρέλαση των ομοφυλόφιλων, σβήστηκε δημιουργώντας μεγάλη διαμάχη...
Επιμέλεια: Άννα Γκιόκα (skai,gr, 11/4/2013)
Μάχη έχει ξεσπάσει στην πόλη Σίδνεϊ της Αυστραλίας, καθώς μια διάβαση πεζών που είχε βαφτεί με τα χρώματα του ουράνιου τόξου για την ετήσια παρέλαση των ομοφυλόφιλων,σβήστηκε.
Η πολύχρωμη διάβαση, ήταν ιδέα του δημοτικού συμβουλίου του Σίδνεϊ και υλοποιήθηκε ως μέρος της φετινής γκέϊ και λεσβιακής γιορτής.
 Η ιδέα έδωσε ένα χαρούμενο τόνο στην μονότονη διάβαση και μάλιστα έγινε «αξιοθέατο» για τους τουρίστες, τονίζει δημοσιογράφος του BBC στο Σίδνεϊ.
Η συγκεκριμένη διάβαση πεζών έγινε επίσης δημοφιλής από τους Beatles, προσθέτει ένας ανταποκριτής του BBC.
Η διάβαση είχε γίνει τουριστικός πόλος έλξης ,αλλά η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας ισχυρίστηκε πως αποτελεί κίνδυνο για την οδική ασφάλεια.
Οι εργαζόμενοι στο οδικό δίκτυο έσβησαν την πολύχρωμη διάβαση και την αντικατέστησαν με γκρίζα άσφαλτο.
Ένας δημοτικός σύμβουλος καταδίκασε την κίνηση της κυβέρνηση, ως μία επιθετική πράξη εναντίον της λεσβιακής και γκέϊ κοινότητας του Σίδνεϊ.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως τα βίντεο από το οδικό δίκτυο έδειξαν ότι η πολύχρωμη διάβαση πεζών αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την οδική ασφάλεια.
Παρόλα αυτά τουλάχιστον 15.000 άτομα έχουν υπογράψει μια ηλεκτρονική αναφορά ζητώντας να παραμείνει η διάβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: