30.4.13

ΤΖΕΪΣΟΝ ΚΟΛΙΝΣ: ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ 34ΧΡΟΝΟΣ ΣΕΝΤΕΡ ΤΟΥ ΝΒΑ, ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΚΕΪ


«Είμαι ένας 34χρονος σέντερ του ΝΒΑ, μαύρος και γκέι»
tanea.gr, 29/4/2013
Αίσθηση έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες η δημόσια ομολογία του Τζέισον Κόλινς, ύψους 2.13 σέντερ των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, ότι είναι ομοφυλόφιλος. Η αποκάλυψη του 34χρονου Κόλινς γίνεται μέσα από τις σελίδες του περιοδικού Sports Illustrated, στο τεύχος με ημερομηνία 6 Μαΐου.
Πρόκειται για μια τρόπον τινά ιστορική έκδοση: μέσα από τις σελίδες του περιοδικού ο Κόλινς γίνεται ο πρώτος εν ενεργεία επαγγελματίας αθλητής στις ΗΠΑ που δηλώνει δημοσίως ότι είναι γκέι.
Στο άρθρο του στο SI ο Τζέισον Κόλινς, ο οποίος μετράει 14 χρόνια επιτυχημένης επαγγελματικής καριέρας στο ΝΒΑ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι ένας 34χρονος σέντερ του ΝΒΑ. Είμαι μαύρος. Και είμαι γκέι». Και προσέθεσε: «Δεν ήταν στα σχέδιά μου να είμαι ο πρώτος δηλωμένος ομοφυλόφιλος σε ένα ομαδικό άθλημα στις ΗΠΑ. Αλλά από τη στιγμή που είμαι, είμαι χαρούμενος που ξεκινάω αυτή τη συζήτηση. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο του !
Σπάει πολλά ταμπού και στερεότυπα και πολλοί θα καταπιούν τη γλώσσα τους , ειδικά όσοι λένε ότι οι γκέι είναι εκφυλισμένοι , θηλυκωτοί και μισοριξιές ...

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο του! Δειτε εδω συζητηση μεταξυ ποδοσφαιροφιλων πανω σε αυτο το θεμα χαχαχαχα http://www.gazzetta.gr/basketball/article/501270/o-protos-gay-podosfairistis
Οτι και οι ποδοσφαιροφιλοι ανδρες θα μπαιναν στην διαδικασια να συζητησουν για τους γκει δεν το περιμενα