25.1.11

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ;


Παρ’ όλο που σ’ αυτό εδώ το ιστολόγιο 1,5 χρόνο πριν η Ευαγγελία Βλάμη δήλωνε:
Ο ακτιβισμός έχει αντιστοιχίες με τον συνδικαλισμό, προσωπικά δεν κατανοώ γιατί πληρώνεται η συνδικαλίστρια-ης και όχι η ακτιβίστρια.

Παρακαλώ όποια έχει στοιχεία για την οικονομική αδιαφάνεια της όποιας εταιρείας, συλλόγου ας τα δημοσιεύει γιατί αλλιοώς η όποια υπόνοια μοιάζει με καπνό που μαυρίζει ό,τι δεν μπορεί να κάψει.

Όποια έχει στοιχεία ότι πληρώθηκα ως ακτιβίστρια να μου τα πει και μένα.
…ακόμη κι αν η επαγγελματική μου ιδιότητα είναι ο ακτιβισμός, την φορολογική μου δήλωση την καταθέτω στην εφορία

Για κάθε έσοδο μου, ως επίσης φορολογούμενη πολίτισσα καταθέτω φορολογική δήλωση. Αν γνωρίζετε εσείς ή κάποια-ος άλλη ότι τα έσοδά μου, παραμένουν στο σκότος αδιαφανή, παρακαλώ προσκομίστε στην δημόσια σφαίρα κάθε στοιχείο που θα τεκμηριώνει τους εδώ ή αλλού ισχυρισμούς σας.
φαίνεται ότι από τότε κύλησε αρκετό νερό στ’ αυλάκι και τώρα ως επικεφαλής της ομάδας(;) Λεσβίες για την Ισότητα-Lesb.Equal δημοσιοποιεί μέσω του ιστολογίου της το ακόλουθο δελτίο τύπου:
Δελτίο Τύπου
ΘΕΜΑ: Οικονομική στήριξη της Επιτροπής Athens Pride στους γάμους που έγιναν στη Τήλο
Στις 14 Ιανουαρίου 2011 ξεκίνησε η διαδικασία εφέσεως του γάμου του λεσβιακού και γκέι γάμου που έγιναν στην Τήλο.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Επιτροπή Athens Pride που ανέλαβε εξ' ολοκλήρου τα δικαστικά και τα παραστατικά έξοδα δικηγόρων των εφέσεων, τα έξοδα του πρωτοδικείου πληρώθηκαν από την Λεσβιακή Ομάδα Αθήνας και τον Ερμή, ομάδα ελληνίδων-ων λεσβιών και γκέι στη Γερμανία, κάνοντας πράξη την υποστήριξη της για την υπερηφάνεια και την ενδυνάμωση της ΛΟΑΤ κοινότητας.
Έτσι μας ενθαρύνει να συνεχίσουμε μαζί την μάχη για την αναγνώριση ισότητας των ομοερωτικών σχέσεων και δίνει δύναμη σε όλες και όλους μας.
Για τη ΜΚΟ «Λεσβίες για την Ισότητα-Lesb.Equal»
Ευαγγελία Βλάμη

Ευχαριστούμε την οργάνωση και τις ομάδες που στήριξαν τους γάμους ως πολιτική δράση χωρίς διακρίσεις, επικρίσεις, σεξισμό και λεσβοφοβία. Αναμετάδοση του Δελτίου Τύπου
εδώ
Και μολονότι η πληροφόρηση είναι στοιχειώδης και για ένα θέμα κοινής αποδοχής, δεν παύει να αποτελεί μια πρώτη, δειλή απόπειρα για διαφάνεια στα πολυσυζητημένα οικονομικά του λοαδ χώρου.
Ελπίζουμε να βρει ακόμη τολμηρότερους μιμητές στο μέλλον.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ, τι κύλισε νερό στο αυλάκι. Εδώ μιλάει για έξοδα, όχι για έσοδα. Εκείνα πρέπει να τα βρούμε από τη δήλωση στην Εφορία.

Οι λεσβίες για την ισότητα επιχορηγούνται;

erva_cidreira είπε...

Ανώνυμε,
Ειλικρινά δεν γνωρίζω να σου απαντήσω.
Πιθανότατα να μπορείς να μάθεις αν ρωτήσεις την ίδια.
Στο ιστολόγιό της (www.lesbianbimafia.blogspot.com) δεν παρέχεται η δυνατότητα σχολιασμού, αλλά αναφέρεται κάποιο κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας.

Ανώνυμος είπε...

η ολκε που οργάνωσε τους γάμους δεν πλήρωσε τίποτα;