Από το Στέλιο Παρλιάρο (kathimerini.gr)
Θερμίδες ανά μερίδα: 334 - Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 15΄
Υλικά (για 6 μερίδες):
300 γρ. ανθότυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, λιωμένο με το πιρούνι
160 γρ. σταφίδες
80 γρ. γλυκό σαμιώτικο κρασί
5 αυγά, προτιμάμε βιολογικά
40 γρ. κορν φλάουρ
150 γρ. καστανή ζάχαρη
Διαδικασία:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το κορν φλάουρ, τις σταφίδες και στο τέλος το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Γεμίζουμε 6 ατομικές πυρίμαχες φόρμες για κέικ και ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά. Σερβίρουμε το γλυκό κατά προτίμηση χλιαρό.
Υλικά (για 6 μερίδες):
300 γρ. ανθότυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, λιωμένο με το πιρούνι
160 γρ. σταφίδες
80 γρ. γλυκό σαμιώτικο κρασί
5 αυγά, προτιμάμε βιολογικά
40 γρ. κορν φλάουρ
150 γρ. καστανή ζάχαρη
Διαδικασία:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το κορν φλάουρ, τις σταφίδες και στο τέλος το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Γεμίζουμε 6 ατομικές πυρίμαχες φόρμες για κέικ και ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά. Σερβίρουμε το γλυκό κατά προτίμηση χλιαρό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου