19.10.10

ΣΚΑΛΑ ΕΡΕΣΟΥ. Η ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ

Adrian Martinez (ΗΠΑ)
.
(…) η διευθέτηση των χωρικών ορίων διαφοροποιείται ανάλογα με τη χρονική περίοδο. Έτσι, για παράδειγμα, ενώ τον Ιούνιο και Σεπτέμβριο τα όρια ανάμεσα στους χώρους που θεωρούνται «λεσβιακοί» και «ετεροφυλόφιλοι» είναι πιο ρευστά, στην κατεξοχήν τουριστική περίοδο, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, τα όρια τίθενται με πιο σαφή τρόπο. (…)
Οι χώροι που χαρακτηρίζονται από την παρουσία ομοφυλόφιλων γυναικών είναι η περιοχή του κάμπινγκ, το τμήμα της παραλίας που εκτείνεται ακριβώς μπροστά και η καφετέρια «Carina’s» η οποία βρίσκεται απέναντι από τη κεντρική πλατεία της Σκάλας.
Το κάμπινγκ, απόγονος των καλυβιών από καλάμια, εξακολουθεί, μέχρι σήμερα, να είναι ένας χώρος κατά κύριο λόγο γυναικείος. Με τον όρο κάμπινγκ εννοούμε έναν υποτυπώδη, μη περιφραγμένο κατασκηνωτικό χώρο, όπου οι μόνες παροχές που προσφέρονται είναι οι τουαλέτες και τα ντους. Χαμηλά αρμυρίκια προσφέρουν σκιά. Αν και αρκετά πράγματα έχουν αλλάξει από την εποχή που οι γυανίκες δεν επέτρεπαν σε άνδρες να στήσουν εκεί τις σκηνές τους –είτε τις ξέστηναν βίαια, είτε τους ζητούσαν να φύγουν-, ωστόσο ακόμα και σήμερα, οι σκηνές των γυναικών βρίσκονται συνήθως στη δεξιά πλευρά του κάμπινγκ. Διαχωρίζονται από τις υπόλοιπες με ένα χωμάτινο δρομάκι, το δρομάκι όπου παρκάρουν τις μηχανές και τα αυτοκίνητα. Ο αριθμός των σκηνών διαφοροποιείται ανάλογα με την εποχή. Τον Αύγουστο, την περίοδο με τις περισσότερες σκηνές, είχα μετρήσει γύρω στις εξήντα.

Βενετία Καντσά: δυνάμει φίλες, δυνάμει ερωμένες (Πολύχρωμος Πλανήτης, 2010)

Διαβάστε επίσης:

Gay Βιβλιογραφία στα ελληνικά: No 716

Δεν υπάρχουν σχόλια: