24.10.08

ΜΑΘΙΟΥ ΜΙΤΣΑΜ. ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΚΕΪ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Μάθιου Μίτσαμ. Παραδέχθηκε πως είναι γκέι και το πληρώνει
Γιώργος Νασμής (ΤΑ ΝΕΑ, 20/10/2008)
Στην Αυστραλία υπάρχουν υπουργοί, δικαστές και θρησκευτικοί ηγέτες που δηλώνουν με περηφάνια πως είναι γκέι. Στον χώρο του αθλητισμού ωστόσο μόνο ένας τόλμησε να το ομολογήσει δημόσια και τώρα πληρώνει το τίμημα.
Υπολογίζονταν σε εκατοντάδες οι ομοφυλόφιλοι αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ωστόσο μόνο ένας παραδέχτηκε δημόσια πως είναι γκέι.
Πρόκειται για τον 20 χρόνων Αυστραλό Μάθιου Μίτσαμ που με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στις καταδύσεις δεν επέτρεψε στους Κινέζους διοργανωτές να σαρώσουν όλα τα μετάλλια στο άθλημα. Το τίμημα που πληρώνει ο Μίτσαμ για εκείνη την ομολογία αποδεικνύεται βαρύ. Είναι ο μοναδικός από τους Αυστραλούς Ολυμπιονίκες που δεν έκανε τηλεοπτική διαφήμιση, ενώ οι χορηγοί δεν δέχονται να συνεργαστούν μαζί του γιατί δεν θέλουν να ταυτιστούν τα προϊόντα τους με έναν γκέι. Ο Μάθιου Μίτσαμ είχε υποψιαστεί πως κάτι τέτοιο θα συνέβαινε γι΄ αυτό είχε ενδοιασμούς στο να προσκαλέσει τον σύντροφό του Λάχλαν Φλέτσερ στους Αγώνες του Πεκίνου.
Ο Αυστραλός αναγνωρίζεται πλέον ως «ο γκέι αθλητής» και όχι ως «ο Ολυμπιονίκης» λόγω κυρίως της αποδοχής που είχε η ομολογία του από τους γκέι της Αυστραλίας. Ο ίδιος όμως δεν θέλει να ταυτιστεί μ΄ αυτή την εικόνα. «Το μόνο που θέλω είναι να είμαι γνωστός ως Αυστραλός καταδύτης που τα κατάφερε καλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι γνώμη των άλλων αυτά που υποστηρίζονται πως είναι εξαιρετικό όταν συμβαδίζει η ομοφυλοφιλία με τον πρωταθλητισμό», λέει ο 20χρονος Μίτσαμ.

1 σχόλιο:

gay super hero είπε...

Αυτά συμβαίνουν όταν οι δημοσιογράφοι των εφημερίδων δεν ενημερώνονται από τα μπλογκ για τις τρέχουσες εξελίξεις της επικαιρότητας ;-) Έγραφα εχτές στο μπλογκ μου ότι ο Μάθιου μόλις εξασφάλισε το πρώτο του διαφημιστικό συμβόλαιο με την εταιρεία εσωρούχων Aussiebum. Βεβαίως πρόκειται για μία φίρμα που απευθύνεται κυρίως σε γκέι καταναλωτικό κοινό. Αλλά αφενός είναι καλύτερο από το τίποτα, αφετέρου αποδεικνύει ότι υπάρχει πλέον μια υπολογίσιμη αγορά η οποία μπορεί να στηρίξει κάποιες πρωτοβουλίες.