29.7.14

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΓΚΕΪ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ



Τα παιδιά των γονέων του ιδίου φύλου απολαμβάνουν καλύτερων επιπέδων υγείας και ευημερίας από τα συνομήλικά τους παιδιά που προέρχονται από παραδοσιακές οικογένειες σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή έρευνα.
Η μελέτη αυτή που χαρακτηρίζεται η μεγαλύτερη μελέτη του είδους της στον κόσμο, έγινε από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.
Ερευνητές εξέτασαν 315 γονείς του ιδίου φύλου και 500 παιδιά για τη σωματική τους υγεία και την κοινωνική τους ευημερία.
Ο επικεφαλής της έρευνας, Σάιμον Κρατς, ανέφερε ότι τα παιδιά που είχαν γονείς του ίδιου φύλου σκόραραν κατά μέσο όρο 6% υψηλότερα από ό,τι τα παιδιά από παραδοσιακές οικογένειες στο θέμα της υγείας τους, της ευτυχίας τους και της οικογενειακής συνοχής.
Στην Αυστραλία σήμερα υπάρχουν περισσότερες από 33.000 οικογένειες με γονείς του ίδιου φύλου, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη απογραφή της Αυστραλιανής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Ο δρ Κράτς είπε ότι τα ζευγάρια του ιδίου φύλου αντιμετωπίζουν λιγότερη πίεση να εκπληρώσουν τους παραδοσιακούς ρόλους των δύο φύλων και αυτό οδηγεί σε μια πιο αρμονική συμβίωση.
«Τώρα», είπε, «οι άνθρωποι αναλαμβάνουν ρόλους που είναι κατάλληλοι για τις δεξιότητές τους και αποφεύγουν τα στερεότυπα των φύλων, σύμφωνα με τα οποία η μαμά θα μείνει στο σπίτι για να φροντίζει τα παιδιά και ο μπαμπάς πηγαίνει έξω για να κερδίσει χρήματα.
Αυτό οδηγεί σε μια πιο αρμονική οικογενειακή μονάδα και ως εκ τούτου και σε καλύτερη υγεία και ευεξία. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το παιδί μαθαίνει πως ο καθένας συμβάλλει κατά τρόπο ισότιμο και όλοι πρέπει να συνεισφέρουν στην οικογένεια».
Η Ροσλίν Φίλιπς από την οργάνωση Voice Αυστραλία που είναι υπέρ των «παραδοσιακών οικογενειών» αμφισβήτησε την αντικειμενικότητα του επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.
'Οταν ο Simon Crouch αναφέρεται στα δύο μικρά παιδιά που έχει με τον άνδρα σύντροφο, τα αποτελέσματα θα πρέπει να λαμβάνονται με προσοχή», είπε η Ροσλίν Φίλιπς.
Ωστόσο, ο Δρ Κρατς, δήλωσε ότι η προσωπική του κατάσταση δεν επηρέασε τα αποτελέσματα της μελέτης.
«Αναγνωρίζω ότι είμαι από οικογένεια, με ομοφυλόφιλους γονείς, όμως είμαι ένας από πολλούς ερευνητές που συμμετείχαν στη μελέτη» είπε και πρόσθεσε:
«Πρώτα απ 'όλα είμαι ένας ερευνητής, είμαι γιατρός και είμαι ένας επαγγελματίας για τη δημόσια υγεία και η υποχρέωσή να διεξάγω μια επιστημονική μελέτη δεν εξαρτάται μου την προσωπική κατάσταση». (tanea.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: