22.1.14

REMEMBERING THE ARTIST ROBERT DE NIRO,SR

The film examines the life of the late painter through the eyes of the actor. De Niro discusses watching his father paint and even reads passages from his father's journals, which reveals he left De Niro's mother when he realized he was gay. 

Μια αθέατη περίοδο της ζωής του φωτίζει τώρα ο Ρόμπερτ ντε Νίρο - που πάντα φρόντιζε να περιφρουρεί τον ιδιωτικό βίο του - με αφορμή ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον πατέρα του. Στο «Υπενθυμίζοντας τον καλλιτέχνη Ρόμπερτ ντε Νίρο τον πρεσβύτερο», ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός αναφέρεται στα παιδικά χρόνια του και τη σχέση με τον πατέρα του, ο οποίος υπήρξε εμβληματικός ζωγράφος της εποχής του. 
 Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί τον Ιούνιο στις ΗΠΑ από το δίκτυο HBO - που ήταν και συμπαραγωγός -, ενώ στην επίσημη προβολή του στο Φεστιβάλ Σάντανς (απ' όπου και η φωτογραφία με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο να μιλάει σε δημοσιογράφους) έτυχε θερμής υποδοχής, ενθουσιασμού και έκπληξης. Χάρη στο ντοκιμαντέρ έγινε ευρύτερα γνωστό πως ο πατέρας του ηθοποιού ήταν από τους σημαντικούς μεταπολεμικούς εικαστικούς της Νέας Υόρκης, καθιερωμένος, επιτυχημένος, με φήμη που ισάξια των Τζάκσον Πόλοκ, Λι Κράσνερ και άλλων. 
 Η ραγδαία επιτυχημένη πορεία του οφείλεται στην Πέγκι Γκούγκενχαϊμ η οποία είχε φιλοξενήσει έργα του καλλιτέχνη στην εκκίνησή του, στην περίφημη γκαλερί της στη Νέα Υόρκη. (tanea.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: