20.1.14

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ: ΚΙ ΕΓΩ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ...

ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΟΥΤΙΝ ΣΕ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ 
«Κι εγώ γνωρίζω κάποιους γκέι» 
Της Κατερίνας Τζαβάρα(enet.gr, 20-1-2014)

Διαβεβαιώσεις σε δύο άξονες σχετικά με την Ολυμπιάδα στο Σότσι έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας ότι η Ρωσία θα υποδεχθεί με τον ίδιο τρόπο όλους τους αθλητές και επισκέπτες, ανεξαρτήτως του σεξουαλικού τους προσανατολισμού και απορρίπτοντας ταυτόχρονα τις επικρίσεις για κρούσματα διαφθοράς στη διοργάνωση.
Παραμονές αγώνων δεν είναι καλή εποχή για μποϊκοτάζ, σκέφτηκε ο Πούτιν και είπε να βάλει το διαλλακτικό προσωπείο του... Μιλώντας σε εκπομπή του δικτύου BBC υποστήριξε αρχικά ότι ο νόμος που απαγορεύει την «προπαγάνδα υπέρ των ομοφυλοφίλων» δεν έχει βλάψει κανέναν και οι ομοφυλόφιλοι στη Ρωσία δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα στις εργασιακές και κοινωνικές τους σχέσεις.
«Κι εγώ ο ίδιος γνωρίζω κάποιους γκέι κι έχουμε φιλικές σχέσεις. Δεν έχω κάποιου είδους προκαταλήψεις», είπε χαρακτηριστικά.
Στην ίδια αυτή εκπομπή, του Αντριου Μαρ, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, επισημαίνοντας ότι γκέι αθλητές και θεατές που θα βρεθούν στο Σότσι δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο. Στην πραγματικότητα επιχείρησε λίγο να... βελτιώσει προηγούμενη δήλωσή του ότι οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να νιώθουν χαλαροί και άνετοι στους Αγώνες, «αρκεί να αφήσουν τα παιδιά στην ησυχία τους», συνδέοντας την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: