28.1.14

"ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ", ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΣΟΤΣΙ

«Η ομοφυλοφιλία δεν είναι αποδεκτή» λέει ο δήμαρχος του Σότσι 
tanea.gr, 27/1/2014 
Δέκα ημέρες πριν από την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, ο δήμαρχος της ρωσικής πόλης της Μαύρης Θάλασσας, προχώρησε σε μια νέα πρόκληση κατά των ομοφυλόφιλων - η μη ανοχή απέναντι στους οποίους στη Ρωσία έχει αποτελέσει σημείο τριβής και έχει στιγματίσει τις προετοιμασίες της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης. 
Μιλώντας στην εκπομπή του BBC «Panorama» ο Ανατόλι Παχόμοφ, δήμαρχος του Σότσι, επέμεινε ότι «η ομοφυλοφιλία δεν είναι αποδεκτή στην περιοχή του Καυκάσου». 
Προσέθεσε πάντως ότι οι ομοφυλόφιλοι επισκέπτες θα είναι ευπρόσδεκτοι στους Αγώνες εάν σεβαστούν τους ρωσικούς νόμους. 
«Λέμε ότι είναι δικό τους θέμα, είναι δική τους η ζωή. Όμως, αυτό δεν είναι αποδεκτό στον Καύκασο όπου ζούμε εμείς. Δεν έχουμε (ομοφυλόφιλους) στην πόλη μας», υποστήριξε ο Παχόμοφ, στην εκπομπή που προγραμματίστηκε να προβληθεί τη Δευτέρα. 
Ακολουθώντας τη «γραμμή» του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος μετά τις διεθνείς αντιδράσεις, πιέστηκε να δηλώσει ότι οι γκέι είναι ευπρόσδεκτοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες - για να σημειώσει χαρακτηριστικά: «αρκεί να μην πλησιάσουν τα παιδιά» -, ο δήμαρχος του Σότσι είπε: «Η φιλοξενία μας θα επεκταθεί σε όλους όσοι σέβονται τους ρωσικούς νόμους και δεν επιβάλλουν τις συνήθειές τους σε άλλους». 
Οπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο Σότσι υπάρχουν ορισμένα γκέι κλαμπ, αλλά σύμφωνα με μέλη της κοινότητας των ομοφυλοφίλων και των αμφιφυλοφίλων της πόλης, το φαινόμενο βαίνει φθίνον. 
Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν στις 7 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: