4.1.14

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ Α': ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ


«Στα παιδιά των ομοφυλόφιλων και χωρισμένων ζευγαριών δεν πρέπει να κάνουμε εμβόλιο κατά της πίστης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πάπας, σύμφωνα με τον οποίο τα νέα αυτά φαινόμενα θέτουν σήμερα νέες προκλήσεις που η Εκκλησία κάποιες φορές δυσκολεύεται ακόμη και να κατανοήσει.
«Όσοι παρέχουν παιδεία πρέπει να σταθούν στο ύψος των ανθρώπων που εκπαιδεύουν, πρέπει να προβληματισθούν και να θέσουν στον εαυτό τους το ερώτημα σχετικά με το πώς να κηρύξουν τον λόγο του Ιησού Χριστού σε μια γενιά που αλλάζει» τόνισε.
Μάλιστα ο πάπας Φραγκίσκος, όπως αναφέρει το περιοδικό Civiltà Cattolica (Καθολικός Πολιτισμός), μιλώντας στους επικεφαλής των θρησκευτικών ταγμάτων, διηγήθηκε μια «καθημερινή» περίπτωση: όταν ήταν αρχιεπίσκοπος του Μπουένος “Αιρες ένα κοριτσάκι είχε πει στην δασκάλα της ότι «ήταν θλιμμένη διότι η σύντροφος της μητέρας της δεν την αγαπούσε».
«Οι κληρικοί πρέπει να είναι ευγενείς και όχι στυφοί σαν το ξύδι», είπε ο προκαθήμενος της καθολικής εκκλησίας.
Η παρέμβασή του αυτή προβάλλεται με έμφαση από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης και θεωρείται συνέχεια του «ουσιαστικού ανοίγματός » σε ό,τι αφορά την επαφή με τους πιστούς και την μετάδοση της πίστης βάσει των αρχών της αλληλεγγύης και της ανθρώπινης κατανόησης. (opinionpost.gr, 4-1-2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια: