28.1.14

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΚΥΠΡΟΥ. ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ

Το Κατεχόμενα αποποινικοποιούν την ομοφυλοφιλία 
Το «κοινοβούλιο» ψήφισε υπέρ της κατάργησης του νόμου 
tanea.gr, 28/1/2014

Το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου έγινε η τελευταία περιοχή της Ευρώπης που ψήφισε νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση των σεξουαλικών σχέσεων μεταξύ συναινούντων ομοφυλοφίλων.
Το «κοινοβούλιο» του ψευδοκράτους ψήφισε υπέρ της κατάργησης του νόμου που προβλέπει μέχρι και πέντε χρόνια φυλάκιση για τους ομοφυλόφιλους άνδρες. Ο νόμος δεν περιελάμβανε πρόβλεψη για τις ομοφυλόφιλες γυναίκες. «Αποποινικοποιήσαμε την ομοφυλοφιλία αλλά επίσης εκσυγχρονίσαμε τους νόμους που προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα» δήλωσε η «βουλευτής» Ντογούς Ντεριά από το κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας.
Ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, τώρα θα πρέπει μέσα σε 15 ημέρες να εγκρίνει το νομοσχέδιο. «Είχε καθυστερήσει πολύ και χαίρομαι που έπειτα από συνομιλίες με τον Ντερβίς Έρογλου συμφώνησε να υπογράψει το νομοσχέδιο» είπε η Μαρίνα Γιαννακουδάκη, βρετανίδα ευρωβουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος με καταγωγή από την κατεχόμενη Κύπρο.
Σύμφωνα με το γραφείο της ίδιας, η τελευταία φορά που συνελήφθη κάποιος για ομοφυλοφιλικές σχέσεις στο ψευδοκράτος, ήταν τον Φεβρουάριο του 2012. Το κυπριακό κράτος αποποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία τη δεκαετία του 1990, έπειτα από πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Χαιρετίζουμε την απόφαση αυτή και επιτέλους μπορούμε να μιλάμε για μία ελεύθερη από νόμους που ποινικοποιούν την ομοφυλοφιλία, ευρωπαϊκή ήπειρο» δήλωσε ο Πάουλο Κόρτε Ρεάλ της Διεθνούς Ένωσης Λεσβιών, Ομοφυλόφιλων, Αμφιφυλόφιλων και Διεμφυλικών Ατόμων (ILGA).

Δεν υπάρχουν σχόλια: