30.1.14

ΓΕΝΣ ΛΕΜΑΝ: ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΔΡΙΚΟ ΣΠΟΡ

Ο ΛΕΜΑΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ 
«Το ποδόσφαιρο είναι ανδρικό σπορ» 
tanea.gr, 29-1-2014 
«Να κάνεις ντους στα αποδυτήρια με έναν ομοφυλόφιλο συμπαίκτη σου; Ηλίθια ιδέα» λέει ο  βετεράνος γερμανός τερματοφύλακας Γενς Λέμαν και προτρέπει τους γκέι ποδοσφαιριστές να μη δηλώνουν τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους.
Οι απόψεις  του Λέμαν προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Ενωσης ομοφυλοφίλων στη Γερμανία (LSVD). «Πίστευα πως ο κ. Λέμαν είναι έξυπνος άνθρωπος, αλλά τώρα έχω υποστεί σοκ» δήλωσε η εκπρόσωπος της LSVD Ρενάτε Ραμπφ.
Ενας από τους παλιούς συμπαίκτες του Λέμαν στη Στουτγάρδη και στην Εθνική Γερμανίας, ο Τόμας Χιτσλσπέργκερ δήλωσε πρόσφατα αμέσως μετά την αποχώρησή του από τα γήπεδα ότι είναι γκέι. Αν το γνώριζε ο Λέμαν από τότε που μοιράζονταν τα αποδυτήρια, «θα υπήρχαν στιγμές που θα ήταν δύσκολα» λέει ο 44χρονος Γερμανός και θεωρεί αναπόφευκτο να θυματοποιηθεί ένας παίκτης που δηλώνει γκέι.
«Είμαι βέβαιος πως θα υπήρχαν παίκτες, είτε αντίπαλοι είτε στα αποδυτήρια, που θα έκαναν μόνιμα αστεία. Δεν πρόκειται για 25 διανοούμενους που συζητούν αν κάποιος είναι ομοφυλόφιλος. Το ποδόσφαιρο είναι ανδρικό σπορ και δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι πολύ. Επίσης δεν μπορείς να ελέγξεις τους φιλάθλους στις εξέδρες. Μπορεί ένας γκέι παίκτης να τα αντιμετωπίσει όλα αυτά;».
Ο γερμανικός Τύπος σχολίασε πως οι θέσεις του Λέμαν δεν ανταποκρίνονται στο δημόσιο αίσθημα, ενώ η Ραμπφ μίλησε για την προκατάληψη εναντίον των γκέι. «Υπάρχει υπερβολικός σεξισμός κατά των ομοφυλοφίλων εδώ», πρόσθεσε η εκπρόσωπος της LSVD.


Δεν υπάρχουν σχόλια: