20.1.14

ΕΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ



Ο Kordale και ο Kaleb δεν φαντάζονταν ότι ένα απλό πορτρέτο «οικογένειας» που ανέβασαν στο instagram την Τρίτη 14 Ιανουαρίου θα προκαλούσε θύελλα αντιδράσεων. Αυτό το ζευγάρι ομοφυλόφιλων με 3 παιδιά δέχτηκε βροχή από ύβρεις και επικρίσεις.
Η φωτογραφία είχε λεζάντα «ένα συνηθισμένο πρωινό στο σπίτι». Στο μπάνιο τους οι δύο γονείς ετοιμάζουν τις κόρες τους για το σχολείο.
Η φωτογραφία δέχτηκε περίπου 11.000 like αλλά στη συνέχεια έγινε στόχος ομοφοβικών σχολίων και ρατσιστικών, όπως αποκάλυψε το σάιτ Gawker.
Οταν κόπασαν τα σχόλια μίσους ένα δεύτερο κύμα συμπάθειας ήρθε από το ίντερνετ.
Το ζευγάρι δημοσίευσε μια επιστολή στο αμερικανικό Huffingtonpost:
«Καταρχήν για το θετικό της υπόθεσης: Ναι, είμαστε ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων με 3 παιδιά και τα ετοιμάζουμε κάθε πρωί για να πάνε στο σχολείο. Τα παιδιά μας έχουν την τύχη να έχουν τρεις γονείς, τον Kordale, τον Kaleb και την μητέρα τους που τα αγαπούν, τα φροντίζουν και τα στηρίζουν σε όλες τις αποφάσεις τους τωρινές και μελλοντικές. Εχουμε την τύχη να διαθέτουμε τα μέσα να τα φροντίσουμε, πράγμα που δεν ισχύει για όλες τις οικογένειες. Στόχος μας σαν γονείς είναι να τους παράσχουμε αγάπη, εκπαίδευση, στήριξη και ενθάρρυνση σε ό,τι κάνουν.
Για τα αρνητικά σχόλια: Οι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται ότι είμαστε γονείς σαν αυτούς που έχουν παιδιά και τους αγαπούν... Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι γκέι δεν μπορούν να μεγαλώνουν παιδιά, ίσως επειδή πιστεύουν ότι θα τα «κολλήσουμε» ή θα τα «διαταράξουμε» σε σχέση με αυτό που η κοινωνία θεωρεί σαν κάτι κακό...Είμαστε ομοφυλόφιλοι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε λιγότερο ικανοί από ένα ετεροφυλόφιλο ζευγάρι...»
( iefimerida.gr, 20/1/2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια: