9.1.14

ΤΟΜΑΣ ΧIΤΣΛΣΠΕΡΓΚΕΡ: ΕΙΜΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ

Τόμας Χίτσλσπεργκερ: "Είμαι ομοφυλόφιλος" 
contra.gr, 8/1/2014

Ο 31χρονος αμυντικός, ο οποίος το καλοκαίρι αποσύρθηκε από τη δράση επικαλούμενος τις πολλές μεταγραφές και κάποιους τραυματισμούς, δήλωσε στην "Die Zeit" ότι μιλάει για τη σεξουαλικότητά του στην προσπάθεια "να διευρυνθεί η δημόσια συζήτηση για την ομοφυλοφιλία μεταξύ επαγγελματιών αθλητών".
Με 52 συμμετοχές στη "νάτσιοναλμανσαφτ" και με θητείες σε Στουτγκάρδη, Λάτσιο, Γουέστ Χαμ, Άστον Βίλα και Έβερτον, ο Χίτσλσπεργκερ εξηγεί το πώς κατάλαβε την ομοφυλοφιλία του: "Ήταν μία μακρά και δύσκολη διαδικασία. Μόλις τα τελευταία χρόνια κατάλαβα ότι προτιμούσα να ζω μαζί με έναν άλλον άντρα".
"Στην Αγγλία, στην Ιταλία και στη Γερμανία το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν είναι σπουδαίο πράγμα, τουλάχιστον όχι στα αποδυτήρια. Ποτέ δεν ντράπηκα γι' αυτό που είμαι, αλλά δεν ήταν πάντα εύκολο να κάθομαι σε ένα τραπέζι με 20 νεαρούς άντρες και να ακούω τα αστεία τους για τους γκέι. Τους αφήνεις να συνεχίσουν, εφόσον τα ανέκδοτα είναι όντως αστεία και όχι πολύ προσβλητικά. Το να είσαι γκέι είναι ένα ζήτημα που το αγνοούν στο ποδόσφαιρο και δεν το παίρνουν στα σοβαρά στα αποδυτήρια".
Σημείωσε, δε, ότι απεχθάνεται το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που συνδέεται άρρηκτα με "το μαχητικό πνεύμα, τον χαρακτήρα νικητή", αλλά και το στερεότυπο ότι "οι γκέι είναι μαλθακοί".

Δεν υπάρχουν σχόλια: