22.3.12

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΟΜΑΡ ΣΑΡΙΦ 'Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ


Το δράμα του Ομάρ Σαρίφ
Του Θεολόγου Αλεξανδράτου (topontiki.gr, 20-3-2012)
Ο Ομάρ Σαρίφ στα νιάτα του υπήρξε μέγας γυναικοκατακτητής. Ο Αιγύπτιος ηθοποιός έπαιξε σε σημαντικές ταινίες, πήρε διακρίσεις και κυρίως τις καρδιές πολλών ωραίων κυριών.
Στα 79 του ο παλαίμαχος σταρ γνώρισε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Ο εγγονός του, που έχει το όνομα του, Ομάρ Σαρίφ Τζούνιορ βγήκε δημοσίως και δήλωσε την ομοφυλοφιλία του.
Το σοκ για τον αρρενωπό παππού ήταν μεγάλο και έγινε ακόμη μεγαλύτερο από την αποκάλυψη ότι εκτός από ομοφυλόφιλος ο εγγονός του είναι και μισός Εβραίος (η μητέρα του είναι Ισραηλινή), γεγονός που η οικογένεια του ηθοποιού προσπαθούσε να κρατήσει κρυφό.
Ο Ομάρ ο νεότερος λοιπόν αποκαλύφθηκε με άρθρο του στο μεγαλύτερο περιοδικό της ομοφυλοφιλικής κοινότητας των ΗΠΑ.
«Γράφω αυτό το άρθρο υπό το καθεστώς φόβου. Φοβάμαι για την αντίδραση της οικογένειάς μου, για τη χώρα μου και για μένα. Οι γονείς μου θα σοκαριστούν όταν το διαβάσουν αλλά δεν μπορώ να το κρατήσω κρυφό άλλο», έγραψε μεταξύ άλλων ο εγγονός του Αιγύπτιου γόη.
Το άρθρο του Ομάρ Τζούνιορ είχε να κάνει με τις πολιτικές εξελίξεις στην Αίγυπτο και το δράμα του λαού αφού η περίφημη επανάσταση κατά του Μουμπάρακ και της άρχουσας τάξης εξελίσσεται σε στέρεη βάση για ένα ισλαμικό καθεστώς. Αυτό εν ολίγοις σημαίνει ότι οι όποιες ελευθερίες θα πάνε περίπατο αφού πλέον κουμάντο κάνει το ανώτατο συμβούλιο των ενόπλων δυνάμεων και το ισλαμικό κόμμα.
Ο φόβος ότι οι πολιτικές και ατομικές ελευθερίες θα καταπατηθούν είναι έκδηλος και αυτή ήταν η αφορμή για το άρθρο.
Στο περιθώριο των απόψεων του για τη χαμένη ευκαιρία της Αιγύπτου και την θυσία τόσων ανθρώπων που πήγε χαμένη, ο Ομάρ Τζούνιορ είπε να μας γνωστοποιήσει και τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.


Ξαναδιαβάστε τώρα την είδηση εδώ:
http://www.gayrightsgreece.blogspot.com/2012/03/o.html
και τα συμπεράσματα δικά σας.

4 σχόλια:

gay super hero είπε...

Δυστυχώς βλέπουμε ακόμα μια φορά πόσο μας λείπει η παραγωγή σοβαρού και συγκροτημένου έργου.

Βλέπουμε π.χ. πόσο σημαντικό θα ήταν να υπάρχει ένα οργανωμένο παρατηρητήριο καταγραφής περιστατικών ομοφοβίας στα ΜΜΕ που θα μπορούσε να λειτουργεί ως αντίβαρο σε αυτή την εξοργιστική κατάσταση που αποκαλείται "δημοσιογραφία".

Ένα άλλο πρόσφατο παράδειγμα: η εφημερίδα Πρώτο Θέμα αναδημοσιεύει αυτολεξεί δύο παραγράφους από αυτήν εδώ την ανάρτηση (και παραλλάσσει άλλες δύο διαστρεβλώνοντας το νόημά τους) αναφέροντας ως πηγή το ...Huffington Post.

Στη συνέχεια ακτιβιστική ιστοσελίδα αναπαράγει το θέμα αυτούσιο αναφέροντας ως πηγή το ...Πρώτο Θέμα.

Να μου πεις τί σχέση έχει αυτό με την ομοφοβία; Καμία, αλλά να μην πω κάπου κι εγώ τον πόνο μου; :-)

erva_cidreira είπε...

Να θυμίσω πως πριν δύο χρόνια η ΟΛΚΕ είχε εγκαινιάσει παρατηρητήριο, που κράτησε όσο απαιτούσε η επίδειξη μιας κάποιας ακτιβιστικής δράσης, δηλαδή 1-2 μήνες. Παρ' όλα αυτά το "ψόφιο" αυτό μπλογκ εμφανίζεται μαζί με άλλες ιστοσελίδες-σφραγίδες στους συνδέσμους της οργάνωσης.

Όσο για το 10%, από την θλιβερά παρατημένη ιστοσελίδα του μετά τις περικοπές των κρατικών επιχορηγήσεων έχουν αφαιρεθεί οι συνδέσμοι προς το μπλογκ σου και το Α.Π., οπότε κάθε αναφορά, για οποιονδήποτε λόγο, προφανώς αποτελεί ταμπού.

gay super hero είπε...

Δεν πειράζει. Μέχρι να σοβαρευτούμε θα πανηγυρίζουμε που ο Ριζοσπάστης δημοσίευσε επί πληρωμή το αρτικόλεξο ...LGBTQ

gay super hero είπε...

Και το link για το Ποντίκι εδώ

http://topontiki.gr/article/32312