29.2.12

ΓΙΑΝ ΚΙΣ ΝΤΕ ΓΙΑΓΚΕΡ - ΜΙΚΑΕΛ ΑΝΤΖΕΛΟ ΣΟΥΠ

Ο «αγαπούλης» Ολλανδός υπουργός που αντιπαθεί τους Έλληνες
newsbomb.gr, 28/2/2012
Εξαιρετικά διφορούμενη προσωπικότητα διαθέτει ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών κ. Γιαν Κις ντε Γιάγκερ.
Εμφανίζεται σκληρός αν λάβει κανείς υπόψη του τις αιχμηρές δηλώσεις του απευθυνόμενος στην Ελλάδα και από την άλλη «συντροφικός» για τους δικούς του ανθρώπους.

Το σκληρό προσωπείο
Έχει πρωτοστατήσει σε αρνητικές αναφορές για τη χώρα μας, ενώ θεωρείται ότι ανήκει στο σκληρό πυρήνα των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης μαζί με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Πιστώνεται τη συμμετοχή των ιδιωτών στο νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας (γνωστό ως PSI), ενώ πολύ συχνά παίζει το ρόλο του «λαγού» της Γερμανίας.
Αναφερόμενος στην Ελλάδα τη χαρακτήρισε ως «μία από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις των τελευταίων χρόνων» όσον αφορά στην απόδοσή της στις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις.
Έχει ασκήσει ακόμα δριμεία κριτική στους λανθασμένους χειρισμούς της ελληνικής πολιτικής απέναντι στην κρίση, τα μέτρα που ποτέ δεν εφαρμόστηκαν και τις ιδιωτικοποιήσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν, προβλέποντας μάλιστα καταστροφικό μέλλον για την Ελλάδα.
Εκτός όμως από την προσωπική του στάση κάλεσε και τους Ευρωπαίους ηγέτες να είναι ακόμα πιο αυστηροί με την Αθήνα, δηλώνοντας: «Δεν μπορείς να αντιμετωπίζεις αυτή την κρίση βάζοντας κάθε φορά περισσότερα χρήματα πάνω στο τραπέζι. Πρέπει να θέσεις σε εφαρμογή πολιτικές λιτότητας και μεταρρυθμίσεις. Το ζήτημα δεν είναι μόνο να σβήσεις τη φωτιά που μαίνεται σήμερα, αλλά και να προβλέψεις αυτή που θα ανάψει αύριο».
Την ίδια στιγμή εξέφρασε τη μεγάλη του απογοήτευση για την Ελλάδα, καθώς παρά τη διεθνή υποστήριξη που της παρέχεται δεν έχει ακόμα εκπληρώσει τους στόχους της, ενώ τάχθηκε υπέρ της μόνιμης εποπτείας της από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της. Παρ' όλα αυτά υπήρξε τεράστια προσπάθεια από τα κράτη. Όπως εμείς, έτσι και η Γαλλία πρέπει να δώσει μεγάλα ποσά στην Ελλάδα, τη στιγμή που και η ίδια υπόκειται σε δύσκολες επιλογές στον προϋπολογισμό της», δήλωσε , διευκρινίζοντας ότι όλα εξαρτώνται από τους ίδιους τους Έλληνες.

Τρυφερός με το σύντροφο του….
Την ώρα όμως που δεν δείχνει να ιδρώνει το αυτί του για τα σκληρά μέτρα λιτότητας που δεν οδηγούν πουθενά αλλά μόνο στην εξαθλίωση των Ελλήνων, φαίνεται να είναι πιο ευαίσθητος όταν αυτό αφορά το σύντροφο του.
Μπορεί να μην τον νοιάζει και πολύ που τόσοι Έλληνες χάνουν καθημερινά τα σπίτια τους λόγω της κρίσης και μένουν άστεγοι αλλά το σπίτι του "συντρόφου" του Μίκαελ Αντζελο Σουπ φρόντισε να το σώσει.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός γνωρίστηκε, πριν από περίπου έναν χρόνο, μέσω κοινών φίλων με τον ιπτάμενο φροντιστή της εταιρείας KLM.
Ο «φίλος» του διατηρούσε σπίτι σε κανάλι του Άμστερνταμ, το οποίο είχε αγοράσει το 2008 μαζί με τον τότε σύντροφο.
Όταν όμως χώρισαν και ο σύντροφος του έφυγε από το σπίτι, ο Σουπ δεν κατάφερε να αποπληρώσει το δάνειο, οπότε η κατοικία βγήκε σε πλειστηριασμό , με αποτέλεσμα να μείνει για αρκετό καιρό δίχως μόνιμη στέγη και να βρίσκει καταφύγιο σε φίλους.
Ο Ντε Γιάγκερ, ο οποίος γνώρισε τον Σουπ και συνδέθηκαν ερωτικά, τον στήριξε έμπρακτα, καθώς από τότε συζούν.
Ο υπουργός δεν είχε μιλήσει ποτέ ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία του, όμως έπειτα από την επιτυχή πορεία της σχέσης του με τον Σουπ, πριν από λίγους μήνες αποφάσισε ότι έπρεπε να κάνουν την πρώτη τους κοινή εμφάνιση.
Το ζευγάρι εμφανίστηκε στην εθνική γιορτή της ρέγκας, προκαλώντας τα σχόλια των παρευρισκομένων.
Αντιλαμβανόμενος λοιπόν ο Ντε Γιάγκερ έναν μήνα μετά τη γιορτή τη φημολογία που είχε προκύψει γύρω από το πρόσωπό του δήλωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος και ότι ο άνδρας που τον συνόδευε ήταν ο σύντροφος του.
«Γνωρίζω ότι δεν είναι μεγάλο θέμα το ότι έχω σύντροφο. Και δεν πρέπει να γίνει. Έτσι, αποφάσισα ότι δεν χρειάζεται να το κρατώ μυστικό. Άλλωστε δεν νομίζω ότι οι παπαράτσι θα κρύβονται στους θάμνους έξω από το σπίτι μου για μία φωτογραφία», είχε δηλώσει εμφανώς ευτυχισμένος.

Ένα ακόμη δείγμα ..."αντιμνημονιακής" ομοφυλοφοβίας. Αυτή τη φορά από το newsbomb.


+
Γ. ΓΙΑΓΚΕΡ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Φανατικός της λιτότητας και του Twitter
Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Γιαν Κις ντε Γιάγκερ, που ακολουθεί κατά πόδας τις επιταγές του Β. Σόιμπλε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στη «διάσωση» της Ελλάδας, είναι γνωστός για τη σκληρή του στάση στα οικονομικά και τις φιλελεύθερες απόψεις του στα... προσωπικά, καθώς, κατά δήλωσή του, διατηρεί σχέση με άνδρα. (ethnos.gr, 18/2/2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια: