15.2.12

ΤΖΟΝ ΑΜΙΤΣΙ: ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΔΡΑΣ; ΚΟΙΤΑ ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΚΕΪ

Αμίτσι: "Θέλεις να αποδείξεις ότι είσαι άντρας; Κοίτα πως συμπεριφέρεσαι στους γκέι"
Ο Τζον Αμίτσι μίλησε στην Ισπανία για την ομοφοβία στο χώρο του αθλητισμού και για τις δικές του εμπειρίες από το φαινόμενο.
contra.gr, 14-2-2012
Προσκεκλημένος από το ινστιτούτο της Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο Τζον Αμίτσι (άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού, νυν συγγραφέας, ψυχολόγος αλλά και ομοφυλόφιλος) κλήθηκε από την "El Pais" να μιλήσει για τις διακρίσεις και τον ρατσισμό που αυτές επιφέρουν στο χώρο του αθλητισμού.
Ο 41χρονος Αγγλος δεν μάσησε τα λόγια του, κάτι που συνηθίζει άλλωστε: "Ο ιδιοκτήτης των Γιούτα Τζαζ, επί των ημερών μου, ήταν και ιδιοκτήτης αλυσίδας κινηματογραφικών αιθουσών που δεν προέβαλε την ταινία «Brokeback Mountain». Στις ΗΠΑ υπάρχουν τουλάχιστον 30 πολιτείες, όπου μπορούν να σε απολύσουν επειδή είσαι γκέι.
Για να αποδείξεις πως είσαι πραγματικός άνδρας, απλά κοίτα πώς συμπεριφέρεσαι στους γκέι. Κάποιοι φέρονται σαν να είναι ακόμα στο σχολείο.Οταν ανακοίνωσα δημόσια ότι ήμουν ομοφυλόφιλος, ένας ρεπόρτερ του ESPN μου ζήτησε συνέντευξη. Ξέρετε ποια ήταν η πρώτη ερώτησή του; "Μήπως έχετε προσβληθεί από τον ιό του Aids;"
Αποκάλυψε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στο ΝΒΑ την πιο "άγρια" λεκτική επίθεση για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του την δέχθηκε από τον Τιμ Χαρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: