13.2.12

JOSÉ MANUEL HORTELANO-PI. LANDSCAPES

Η naff_athina, μετά τις διοργανώσεις των εκθέσεων των Paco y Manolo και Zachari Logan, τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο στην Αθήνα, παρουσιάζει την έκθεση Landscapes του José Manuel Hortelano-Pi, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, στις 18.00, στο χώρο του Mondial (Μαυρομιχάλη 56-58, Αθήνα).
Ο José Manuel Hortelano-Pi ζει και εργάζεται στη Μαδρίτη. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα αρχιτεκτονικής, τέχνης και φωτογραφίας, χωρίς ωστόσο να έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του.
Το έργο του αποτελείται κυρίως από illustrations και πορτρέτα, τα οποία προσεγγίζει με έναν ιδιαίτερο τρόπο, επηρεασμένος από αυτόν με τον οποίο εμφανίζονται στα social networks και γενικότερα στο διαδίκτυο.
Δουλεύοντας με νερομπογιές και επιλέγοντας έντονα χρώματα, ο Hortelano επιχειρεί να αποκαλύψει τη σάρκα ως βασικό στοιχείο της ανθρώπινης ενέργειας. Κάθε έργο του χαρακτηρίζεται από οικειότητα και επιχειρεί να προσελκύσει το βλέμμα του παρατηρητή με ένα τρόπο διερευνητικό και φιλικό ταυτόχρονα.
Έργα του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, όπως το El Pais και Rolling Stone.
Η τελευταία του έκθεση με τίτλο, “Voy a tener suerte” ( I’m going to be lucky ) προβλήθηκε σε όλο τον κόσμο μέσα από social networks όπως το Véanse και το Beautiful/Decay, καθώς και σε περιοδικά, όπως το Yorokubu και το Lamono. Επιπλέον, έργα του έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές εκθέσεις σε γκαλερί στη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη και τη Βαλένθια και σε ομαδικές στο Παρίσι, το Λονδίνο, τη Μαδρίτη και τα Κανάρια Νησιά.
Στα πλαίσια της naff_athina θα παρουσιάσει την τελευταία του δουλειά με τίτλο “Landscapes”. Για αυτή την έκθεση η έμπνευσή του αντλείται από κλασικά σκίτσα μέσα από τα οποία αναπτύσσεται η ανδρική φιγούρα και αφήνοντας κατά μέρος τις νερομπογιές, δουλεύει με την πένα, τεχνοτροπία που του επιτρέπει να αποδώσει με ακρίβεια τις λεπτομέρειες της ανδρικής μορφής.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει και ο εικαστικός Roberto Salas, για τον José Manuel Hortelano-Pi το ανδρικό σώμα είναι ένα ‘τοπίο’. Κάθε ένα από τα έργα του αποτελεί ένα ‘τοπίο’ από μόνο του, όμορφο και άγριο, έτοιμο να εξερευνηθεί, ξεπερνώντας τις γραμμές που εμπεριέχουν τη φιγούρα, με μια προσωπική και εξαιρετικά ευαίσθητη περιέργεια.
Ο χώρος που επιλέχθηκε για την έκθεση είναι αυτός του Mondial, ενός από τα πλέον ιστορικά μέρη της περιοχής των Εξαρχείων. Το Mondial λειτουργεί τα τελευταία 35 χρόνια ως αίθουσα μπιλιάρδου και επιλέχθηκε για να φιλοξενήσει τη συγκεκριμένη έκθεση καθώς η ατμόσφαιρα και η αισθητική του αναδεικνύει ιδανικά το έργο του καλλιτέχνη.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 10 ως τις 19 Φεβρουαρίου στο Mondial και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 έως τις 18.00.

naff_athina / an androphilia art project

Δεν υπάρχουν σχόλια: