8.2.12

ΓΚΕΪ ΠΑΤΕΡΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΣΒΙΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΤΟΥ

Γκέι μπαμπάς διεκδικεί το παιδί του από τις λεσβίες μητέρες του
iefimerida.gr, 7/2/2012
Μια περίεργη υπόθεση κηδεμονίας ενός δίχρονου αγοριού απασχολεί τα βρετανικά δικαστήρια που θα κληθούν να πάρουν μια ομολογουμένως δύσκολη απόφαση.
Ο πατέρας του παιδιού που είναι ομοφυλόφιλος σύμφωνα με τα λεγόμενα της μητέρας που είναι επίσης ομοφυλόφιλη είχε κάνει μαζί της κοινή συμφωνία πως θα της έδινε το σπέρμα του προκειμένου να αποκτήσει ένα παιδί με την σύντροφό της. Η μητέρα ισχυρίζεται ότι η «συμφωνία» κλείστηκε σε ένα εστιατόριο και πως εξ' αρχής ο πατέρας δεν σκόπευε να έχει καμία περαιτέρω σχέση με το παιδί, ωστόσο ο πατέρας επιμένει ότι ποτέ δεν υπήρξε ένας «απλός δωρητής σπέρματος» και τώρα διεκδικεί να βλέπει το παιδί του.
Η υπόθεση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο καθώς προκύπτει πως ο πατέρας και η μητέρα του παιδιού υπήρξαν στο παρελθόν παντρεμένοι, αλλά πήραν διαζύγιο και τελείωσαν έναν «γάμο κοινού συμφέροντος» όπως τον αποκάλεσαν και οι δυο.
Επίσης προκύπτει πως ο πατέρας ήταν παρών στην γέννηση του παιδιού του και διατηρούσε καλές σχέσεις με την μητέρα καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Ωστόσο η μητέρα και η φίλη της δηλώνουν «προδομένες» από τον πατέρα, που τον χαρακτηρίζουν έναν πρώην καλό φίλο, αλλά δεν καταλαβαίνουν γιατί επιμένει να διεκδικεί περισσότερο χρόνο με το παιδί του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τρεις γονείς είναι ευκατάστατοι και ζουν στο κέντρο του Λονδίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: