16.10.09

ΓΑΛΛΙΑ. ΙΣΟΒΙΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ PARIS FOOT GAY

Image Hosted by ImageShack.us
Οι παίκτες της PFG
.
Ισόβιος αποκλεισμός για την άρνηση να παίξουν με gay!
Νικόλας Ακτύπης (sport-fm.gr, 14/10/2009)
Στην απόφαση να τιμωρηθεί η γαλλική ομάδα Creteil Bebel με αποκλεισμό δια παντός από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της χώρας, προχώρησε η αντίστοιχη ομοσπονδία. Το περιστατικό αφορά την άρνηση των υπευθύνων της Creteil Bebel, που αποτελείται αποκλειστικά από μουσουλμάνους, να αγωνιστούν απέναντι στην Paris Foot Gay, επειδή στην ονομασία της αναφέρεται ο όρος «ομοφυλόφιλος».
Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και τελικά αποφασίστηκε ο ισόβιος αποκλεισμός των «αντιρρησιών», αφού η κίνησή τους θεωρήθηκε κοινωνικός ρατσισμός. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής λίγκας, Ζακ Στουβενέλ και αναφέρει το Associated Press, «…πρόκειται για μόνιμη απαγόρευση συμμετοχής, η οποία δεν θα ανακληθεί».
Η υπόθεση προέκυψε στις αρχές του μήνα όταν οι δύο ομάδες θα έπρεπε να τεθούν αντιμέτωπες στα πλαίσια ερασιτεχνικού τουρνουά. Οι υπεύθυνοι της Creteil Bebel μέσω e-mail, ενημέρωσαν ότι δεν θα κατέβαιναν στον αγώνα.
«Σας ζητάμε συγγνώμη, αλλά κρίνοντας από το όνομά σας και με βάση με τις αρχές που έχουμε εμείς ως μουσουλμάνοι, δεν μπορούμε να αγωνιστούμε εναντίον σας. Οι πεποιθήσεις μας είναι πολύ σημαντικότερες από ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Και πάλι συγγνώμη που σας ενημερώνουμε αργά για την απόφασή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι της Paris Foot Gay Δήλωσαν ενοχλημένοι από αυτήν την εξέλιξη. «Η ομάδα μας αποτελείται από ομοφυλόφιλους αλλά όχι αποκλειστικά. Είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε είναι διατεθειμένος να αγωνιστεί εναντίον της αδικίας και των κοινωνικών διακρίσεων. Είναι αδιανόητο η αναφορά της λέξης ''Gay'' να δημιουργεί φόβο και περιφρόνηση», υπογράμμιζαν σε σχετική δήλωση.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι στις 12 Οκτωβρίου, ο διευθυντής της Creteil Bebel, Ζαχίρ Μπελγκαρμπί χαρακτήρισε το γεγονός μια «τεράστια παρεξήγηση» και ο νομικός σύμβουλος του σωματείου, Μπενεντίκτ Πουϊμπασέ, προσπάθησε να προλάβει τη δυσάρεστη εξέλιξη, δηλώνοντας ότι η ομάδα ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει στο γήπεδο την Paris Foot Gay. Κάτι τέτοιο όμως μετά την απόφαση, δεν πρόκειται να συμβεί…
.
*****
.
«Επιθέσεις» gay σε Λίπι!
Γιώργος Μαραθιανός (sport-fm.gr, 27/8/2009)
Την οργισμένη αντίδραση κορυφαίας ιταλικής οργάνωσης για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, προκάλεσαν δηλώσεις του Μαρτσέλο Λίπι. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας τάχθηκε ξεκάθαρα εναντίον της συμμετοχής στην εθνική, ποδοσφαιριστών που παραδέχονται πως είναι gay και αυτόματα έγινε «κόκκινο πανί» στις τάξεις των σχετικών συλλόγων.
Ο Λίπι φέρεται να δήλωσε σε πρόγραμμα διαδικτυακού καναλιού, πως ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων στο γήπεδο ή στην αποστολή της ομάδας θα δημιουργούσε τεράστια σκάνδαλα -ειδικά σε μια χώρα, όπως η Ιταλία, όπου οι ζωές των κορυφαίων παικτών βρίσκονται συνεχώς στο «μικροσκόπιο» των ΜΜΕ.
«Δε μιλάμε για ένα θέμα που αφορά πολιτιστικά ζητήματα, αλλά για ένα μηχανισμό ενδιαφερόντων, όπως τα Μέσα, που σίγουρα θα αντιμετώπιζαν μια σχέση τέτοιου είδους, με τρόπο που θα οδηγούσε σε συγκρούσεις», φέρεται να σημείωσε ο Λίπι και εξήγησε:
«Ακόμα και αν -από πολιτιστικής πλευράς- οι άνθρωποι ενέκριναν και μπορούσαν να καταλάβουν μια τέτοια κατάσταση, αυτή θα γινόταν τόσο πολύ αντικείμενο εκμετάλλευσης, που στο τέλος μόνο αρνητική κατάληξη θα μπορούσε να έχει».
Οι δηλώσεις αυτές του Λίπι, όπως είναι φυσικό, δεν ήχησαν καλά στα αυτιά των Ιταλών ομοφυλόφιλων. Το γεγονός, δε, πως έγιναν σε μια χρονική συγκυρία, όπου γενικά παρατηρείται μια αντι-ομοφυλοφιλική έξαρση στη γειτονική χώρα εξόργισε ακόμα περισσότερο τις οργανώσεις τους.
«Έχουμε κουραστεί πια να ακούμε πολιτικούς, τραγουδιστές και προπονητές να τροφοδοτούν ένα κλίμα που είναι ήδη “δηλητηριασμένο” από φόβο και καχυποψία», ανέφερε σε ανακοίνωση του ο κορυφαίος ιταλικός σύλλογος για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, «Arcigay» και κατέληξε χαρακτηριστικά:
«Δε θέλουμε να φοβόμαστε πια και ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στη δημοσιότητα, θα έχουν το κουράγιο να υποστηρίζουν την αξιοπρέπεια οποιουδήποτε θέλει να ζει με το δικό του τρόπο τη ζωή και τις σχέσεις του».

1 σχόλιο:

gay super hero είπε...

Aχ αυτά τα θαυμαστικά....

Για δες τί εκπληκτικά πράγματα συμβαίνουν στον κόσμο...