31.1.08

ΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΨΙΘΥΡΟΙ 5. ΑΛΕΧΑΝΤΡΟ ΑΛΙΕΝΤΕ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Το 1933 στην πτυχιακή του εργασία «Ψυχική υγεία και εγκληματικότητα» ο τότε ακόμη άσημος Salvador Allende υποστήριζε ότι η εγκληματικότητα οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες και, για παράδειγμα, οι ομοφυλόφιλοι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται χειρουργικά προκειμένου να μετατραπούν σε ηθικά όντα. Πρότεινε μάλιστα την εισαγωγή τμημάτων όρχεων στο έντερο ή την αφαίρεση του θύμου αδένα.
Τα χρόνια πέρασαν, ο προπολεμικός φοιτητής έγινε Πρόεδρος της χώρας, δολοφονήθηκε και αυτός και οι ιδέες του μετατράπηκαν σε σύμβολα της χιλιανής αντίστασης στον αγώνα κατά της Χούντας του Πινοτσέτ.
Ευτυχώς που κανείς πια δεν θυμόταν την εργασία εκείνη που αράχνιαζε στα αρχεία του Πανεπιστημίου του Σαντιάγκο. Κι όταν πρόσφατα ξεθάφτηκε μάλλον ελάχιστοι ασχολήθηκαν με το θέμα.
Πώς τα φέρνει όμως η ζωή!
Τη βδομάδα που μας πέρασε ο Alejandro Allende, εγγονός του Σαλβαδόρ, ανηψιός της γνωστής χιλιανής συγγραφέως Ιζαμπέλ Αλιέντε, αποκάλυψε δημόσια σε συνέντευξή του ότι είναι ομοφυλόφιλος. Μίλησε για τις δυσκολίες που είχε να αποδεχθεί τον σεξουαλικό προσανατολισμό του κάτω από το βάρος της οικογενειακής πολιτικής παράδοσης σύμφωνα με την οποία η ομοφυλοφιλία εθεωρείτο αντεπαναστατική, αλλά και για τα οδυνηρά χρόνια της οικογενειακής αυτοεξορίας στην Κούβα, όπου πέρασε την εφηβεία του μέσα σε ένα έντονα ομοφυλοφοβικό κλίμα. Επιστρέφοντας στη Χιλή στη δεκαετία του ’90 βρήκε λίγα πράγματα να έχουν αλλάξει για τους ομοφυλόφιλους. Μάλιστα ένα βράδυ τον συνέλαβαν σε μια αστυνομική «επιχείρηση αρετής» σε μια γκέι ντισκοτέκ, ενώ κάποιο άλλο βράδυ υπήρξε θύμα βίας.
Σήμερα ζει στη Νέα Ζηλανδία και ελπίζει ότι μετά την αποκάλυψή του θα ακολουθήσουν κι άλλοι ομοφυλόφιλοι από τον ευρύτερο χώρο της πολιτικής. Άποψη που συμμερίζεται με πάθος και η χιλιανή λοατ οργάνωση Movilh, σταθερή πάντα στην πεποίθηση ότι μια κοινωνία δίκαιη και χωρίς διακρίσεις είναι εφικτή.

ΙΣΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ

Image Hosted by ImageShack.us
Αφίσα του ΕΟΤ

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Φωτογραφίες από φυλλάδια του Ισπανικού Οργανισμού Τουρισμού
.
Δείτε, πιέζοντας εδώ, την ισπανική κρατική διαφημιστική εκστρατεία για την προσέλκυση γερμανών ομοφυλόφιλων τουριστών.
Δυστυχώς δεν μπορείτε να δείτε πουθενά την αντίστοιχη ελληνική, επειδή απλούστατα ΔΕΝ υπάρχει.
Γιατί άραγε;

ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΣΟΥΛΙ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να ξέρετε ότι τον αγαπάω επειδή είναι ένα τσουλί. Δεν θα τον αγαπούσα αν δεν ήταν. Το γεγονός ότι φλερτάρει με τον κίνδυνο, ψάχνει την περιπέτεια, βγαίνει άφοβα μέσα στη νύχτα, στο πάρκο, στα σκοτεινά δρομάκια, όπου κι αν πάει, και προσφέρει αυτό που είναι δικό μου σε άλλους – το γεγονός αυτό με καθησυχάζει, με διεγείρει και με τρομάζει. Αλλά, πάνω απ’ όλα, εκείνος κατανοεί κάθε δική μου εμμονή με το ψάξιμο. Όχι μόνο δεν το αποδοκιμάζει (θα το τονίσω πάλι: η ανοχή είναι η πιο προσβλητική μορφή κολακείας), αλλά κι εκείνος λατρεύει το γεγονός ότι είμαι με άλλους άντρες, στα γόνατα ή ανάσκελα (πόση σημασία έχει;),όσο πιο συχνά είναι ανθρωπίνως δυνατόν. (…) Η αλήθεια όμως, το ότι ταπεινώνω τον εαυτό μου, κάθε βδομάδα, κυνηγώντας άλλους άντρες για να ικανοποιήσω κάτι που στο κάτω κάτω δεν είναι παρά μια πολύ ανθρώπινη και πολύ όμορφη και απαραίτητη και πολύ προσωπική ανάγκη, και το ότι αγαπώ το σεξ με τον ίδιο τρόπο όπως εκείνος και είμαι εθισμένος στο να παίρνω και να δίνω ευχαρίστηση – ε, αυτό είναι που κάνει όλη τη διαφορά.
Γιατί, αν η ζωή δεν έχει να κάνει μ’ αυτό, τότε τελικά με τι έχει να κάνει;
Αλλά, ξέρετε, έχω φυλάξει κάτι για εκείνον. Όχι την ψωλή μου, ούτε τον κώλο μου. Όχι τους δικέφαλους μου, ούτε την υποταγή μου. Όχι το σπέρμα μου, ούτε το σάλιο μου. Και σίγουρα όχι τη στύση μου. Όλα τα παραπάνω ανήκουν σε όλο τον κόσμο. Αυτό που έχω φυλαγμένο είναι ένα είδος οικειότητας που θα ήταν αδύνατον να το έχω με οποιονδήποτε άλλον. Από την άλλη, το θέμα δεν είναι ότι το έχω φυλαγμένο, γιατί δεν έχω ενδοιασμό να το δώσω και σε κάποιον άλλο – κι αυτό άσχετα με το πόσο καλό είναι το σεξ του εκάστοτε ξένου, πόσο ενδιαφέρουσες είναι οι διαστροφές, πόσο πολύ αυτός πλησιάζει κάποιο ιδανικό σωματικής ομορφιάς ή εκπληρώνει κάποια φαντασίωση. Γιατί αυτό που συμβαίνει ανάμεσα σε μένα και τον Ρίβερ πάντα θα διαφέρει από αυτό που έχω με οποιονδήποτε άλλο. Δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι για να συμβεί ή να το προκαλέσουμε.
Απλά έτσι είναι.

Σκάι Γκίλμπερτ: Όχι κάτι απτό
από το Η αγάπη που δεν τολμάει να πει τ’ όνομα της. Δοκίμια για την queer επιθυμία και σεξουαλικότητα (Πολύχρωμος Πλανήτης, 2007)

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΚΟ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Αντι-ομοφυλοφιλική υστερία των μέσων μαζικής ενημέρωσης του Μαρόκο και διαδηλώσεις κατά των ομοφυλόφιλων μετά την σύλληψη έξι γκέι αντρών στην πόλη Ksar El Kébir που συμμετείχαν κατά το κατηγορητήριο σε «γκέι γάμο» και είναι φυλακισμένοι. Το θέμα έχει καλυφθεί απ' όλα τα μαροκινά μίντια και έχει ανακοινωθεί ότι υπάρχει επιστολή προς υπογραφή κατά των ομοφυλόφιλων της χώρας. Την πρωτοβουλία γι’ αυτή την επιστολή έχει αναλάβει το «Κόμμα της Δικαιοσύνης» αλλά και από άλλες ομάδες, συμπεριλαμβανόμενης και μιας οργάνωσης υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της Association Marocaine des Droits Humains (ADMH). Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των τοπικών αρχών της πόλης, στις πρόσφατες διαδηλώσεις κατά των ομοφυλόφιλων έλαβαν μέρος μεταξύ 6.000 και 13.000 ατόμων.
Πηγή: GayCityNews.Com / Πολύχρωμος Πλανήτης 24/12/2007
.
Η Διεθνής Αμνηστία καλεί τα μέλη της διεθνώς και όχι μόνο, να υπογράψουν αίτημα για την αποφυλάκιση των έξι γκέι αντρών που βρίσκονται φυλακισμένοι από τις 23 Νοεμβρίου στο Μαρόκο, με την κατηγορία ότι «προέβησαν σε μη φυσιολογικές πράξεις με άτομο του ιδίου φύλου». Οι έξι άντρες βρίσκονται φυλακισμένοι στο Ksar el-Kbir, μία μικρή πόλη 120 χιλιόμετρα από την Ταγγέρη και η δίκη τους θα ξεκινήσει την Τρίτη 8.1.08. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, συμμετείχαν σε ιδιωτικό πάρτι το οποίο γυρίστηκε σε βίντεο και «ανέβηκε» στο YouTube.
Πηγή: PinkNews.Co.Uk / Πολύχρωμος Πλανήτης 5/1/2008

Μέσα σε «ένα κλίμα μίσους και Ιεράς Εξέτασης που θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική και πολιτική ειρήνη της χώρας» 150 διανοούμενοι και πολιτικοί του Μαρόκου καταγγέλλουν δημόσια με μανιφέστο τους τη μισαλλοδοξία που προσπαθούν ισλαμιστικοί κύκλοι να επιβάλουν στη χώρα με πρώτα θύματα, μεταξύ πολλών άλλων, τους ομοφυλόφιλους ("À de multiples reprises, cette pression a engendré des actes de violence qui sont allés dans certains cas jusqu'au meurtre. Elle a même abouti, dernièrement, à des émeutes, pillages et destructions de biens privés par une foule manipulée, chauffée à blanc et sur le point de procéder au lynchage public de prétendus “déviants”).
.
Διαβάστε ολόκληρο το μανιφέστο στο πρώτο σχόλιο αυτής της ανάρτησης.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Image Hosted by ImageShack.us
.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ : «Δεν βολεύτηκα, πέτυχα!»
Εναν χρόνο μετά το «2» ο διεθνής χορογράφος επανέρχεται με τρία καινούργια σχέδια, επισημαίνει ότι δεν είναι εναντίον της ελαφρότητας αλλά υπέρ της ακεραιότητας και εξομολογείται ότι φιλοδοξεί να είναι «μια υβριδική περίπτωση που φέρνει πίσω τα λεφτά της ενώ παραμένει ερευνητής»
ΜΥΡΤΩ ΛΟΒΕΡΔΟΥ (ΤΟ ΒΗΜΑ, 20/01/2008)
Εναν χρόνο μετά το «2» ο Δημήτρης Παπαϊωάννου βρίσκεται ενώπιον τριών νέων καλλιτεχνικών σχεδίων. Μόλις κυκλοφόρησε το DVD του «2» (η παράσταση με μονοκάμερα, μονταρισμένη, παρασκήνιο). Αύριο εγκαινιάζει την ιστοσελίδα του στο Διαδίκτυο: www.dimitrispapaioannou.com (σε επιμέλεια Κυριάκου Κασέρα). Αμεσα, δε, ξεκινά πρόβες για την αναβίωση της «Μήδειάς» του - παραγγελία του υπουργείου Πολιτισμού για να παρουσιασθεί στο πλαίσιο των προ-ολυμπιακών εκδηλώσεων τον προσεχή Αύγουστο στο Πεκίνο. Νωρίτερα, την 1η Ιουνίου, η «Μήδεια» θα σηματοδοτήσει την έναρξη του Φεστιβάλ Αθηνών 2008 (σε συμπαραγωγή ΥΠΠΟ - Φεστιβάλ - ΕΛΛΘΕΑ και της δικής του εταιρείας), ενώ το φθινόπωρο θα παιχθεί στην Αθήνα. Ξεκούραστος και έτοιμος για δουλειά, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου βρίσκεται ενώπιον «ανασκαφών, και όχι καινούργιων ανεγέρσεων». (…)
- Τι σας οδήγησε στη δημιουργία προσωπικής ιστοσελίδας;
«Εκτός από την αποκατάσταση σε ηλεκτρονική μορφή του αρχείου μου και του αρχείου της Ομάδας Εδάφους είναι, για μένα, και ένα άνοιγμα επικοινωνίας σε ηλικίες που νομίζουν ότι είμαι ένας κυριλέ καλλιτέχνης που έκανε την Τελετή Εναρξης...».
- Πιστεύετε ότι υπάρχει αυτή η αντίληψη για σας;
«Δεν το πιστεύω, το ξέρω. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν ότι έκανα τα κόμικς, ούτε πόσο σκληρά ήταν στην αρχή ούτε ότι η Ομάδα Εδάφους ξεκίνησε από κατάληψη. Αναφέρομαι στους πολύ νέους, οι οποίοι και με ενδιαφέρουν για μελλοντική συνεργασία. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν ότι είμαι ζωγράφος. Μέσα από το site μπορείς να ταξιδέψεις και ενδεχομένως να διαπιστώσεις ότι πρόκειται για τη δουλειά ενός ανθρώπου, που - στην εξέλιξή της - είναι ίδια στο πέρασμα του χρόνου, αφού πέρασε από πολλούς και πιο ανατρεπτικούς δρόμους, από ό,τι δηλώνει η τωρινή καθολική αποδοχή που έχω». (…)
- Τι είναι αυτό που σας κούρασε;
«Ξενέρωσα. Νομίζω πως υπάρχουν πνεύματα που έχουν μια οξύτητα, τα οποία δεν έχουν καταφέρει να αρθρώσουν πιο σωστά τον καλλιτεχνικό τους λόγο. Υπάρχουν πρόσωπα που κέρδισαν την επιτυχία και απονεύρωσαν απολύτως την ύπαρξή τους, ενώ η δουλειά τους δεν έχει πια καμία ένταση. Με στενοχωρεί που όποιος τα καταφέρνει γίνεται αμέσως μικροαστός. Λες και η μαχητικότητα όταν συναντά την επιτυχία να αποκαλύπτεται ότι ήταν μάσκα. Δεν μου αρέσει ο τρόπος που βολεύονται οι άνθρωποι, προσωπικά, συναισθηματικά, κοινωνικά, οικονομικά. Βαριέμαι. Δεν μου αρέσει επίσης αυτή η αυτοκαταστροφική γκρίνια και η μιζέρια».
- Τι ορίζετε ως μικροαστικό;
«Δεν μπορώ να βλέπω τους ανθρώπους να μου επιχειρηματολογούν υπέρ του κέρδους εναντίον οποιασδήποτε ηθικής τοποθέτησης στη ζωή. Δεν μπορώ να ακούω άλλο ότι γίνεται κάτι "επειδή συμφέρει". Ούτε το "έτσι είναι η ανθρώπινη φύση" με παρηγορεί... Θα ήθελα λοιπόν, από τη γενιά μου και πέρα, να συζητάμε εκτός αυτού. Δεν μου αρέσουν τα ζευγάρια που δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της μονογαμίας και ενώ όλοι πνίγονται από αυτό, κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους. Δεν είμαι εναντίον της ελαφρότητας. Είμαι υπέρ της ακεραιότητας».
- Εσείς τη διατηρείτε;
«Οχι. Οχι όσο θα ήθελα. Αλλά βρίσκομαι σε έναν διάλογο. Μπορεί να είμαι χειρότερος από αυτά που καταγγέλλω, δεν ξέρω. Δεν είναι όμως μέρος της συνείδησής μου αυτό. Και δεν βολεύομαι».

ΖΕΥΓΑΡΙΑ 4

Image Hosted by ImageShack.us
Roberto González Fernández
.
Άνοιξα όλα τα ακούντ στα σεξοσάιτ που έχω. Όλα τα πορνομπλόγκ, για να ξεχάσω τα λόγια μας. Και να, που έπεσα σε ένα προφίλ και ξάφνου το δωμάτιο άρχισε να γεμίζει με τις μαβιές νότες απ΄ εκείνο το τραγούδι που έπαιζε καθώς με άφηνες μια Κυριακή μεσημέρι, χρόνια πριν, στα ΚΤΕΛ, (στοιχηματίζω, πως θα το ΄χεις ξεχάσει) καθώς τέλειωναν οι πρώτες κοινές μας διακοπές στην Ήπειρο και στην Μακεδονία. Τέτοιες μέρες ήταν. Θυμάσαι; Πριν λίγο με άφηνες έξω από το σπίτι μου. Και τώρα, το ίδιο τραγούδι γεμίζει το μυαλό και την καρδιά μου. Οι νότες έγιναν κιόλας εικόνες και σκέψεις, που κυλάνε διστακτικά στα μάγουλα.
Γράφω, σβήνω... Σκόρπιες λέξεις, στο λευκό. Γράφω άλλα. Δεν βγαίνει νόημα. Ντιλίτ. Κανείς δεν θα καταλάβει. Νοιώθω το πρόσωπό μου να καίει, σαν στον ήλιο του καλοκαιριού. (…)
Προσπαθώ να υποθέσω τι θα κάνεις τώρα εσύ. Προς στιγμή αλλάζω σκέψεις. Αναρωτιέμαι γιατί δεν σε κάλεσα εγώ, όπως κάθε μέρα να δω ότι έφτασες σπίτι (…) Θα κοιμάσαι; Θα χαζεύεις στην τηλεόραση με τη Δρούζα; Θα κοιτάς το ταβάνι ή έξω το φως καθώς λιγοστεύει; (…) Πείνασα. Εσύ θα έφαγες κάτι; (...) Κρυώνω. Σκοτείνιασε για τα καλά. Φοράω το πάνω μιας αθλητικής φόρμας.

Λύσης

Μια ώρα αργότερα βρέθηκαν στο κρεββάτι. Δεν επρόκειτο, ωστόσο, για το συνηθισμένο σε κάποιες ανάλογες περιπτώσεις γαμήσι του χωρισμού. Ήταν έντονο, οπωσδήποτε, και η φωταψία υπήρξε εντελώς περίλαμπρη. Αλλά είχε, επίσης, κατά παράδοξο τρόπο την εγγύτητα ενός σφιχτού δεσμού. Επιπλέον, κοιμήθηκαν μαζί. Αγκαλιασμένοι.
Κανείς δεν επιβεβαίωσε την ακύρωση του χωρισμού. Κανείς δεν θέλησε να αναφερθεί στην επάνοδο της δαμοκλείου σπάθης. Εντούτοις, ο υπόδουλος αισθάνθηκε και πάλι απειλητική την ακμή της πάνω στην καρωτίδα του. Τα επικείμενα επέκειντο ξανά. Ο αγαπημένος του έπρεπε ξανά να πάρει την απόφασή του: την ίδια απόφαση τρομερής σημασίας που οι αδαείς είχαν πιστέψει πως είχε ήδη παρθεί (και η αλήθεια είναι πως είχε ανακοινωθεί).
.
τα μούτρα του George Le Nonce

30.1.08

MUSIC FOR BILL AND ME

Image Hosted by ImageShack.us
.
Lou Harrison: Music for Bill and Me
Music for Solo Guitar by Lou Harrison performed by David Tanenbaum on classical guitar and National steel guitar at the Other Minds Music Festival 8 in San Francisco California. Music for Bill and Me (1966-67; 1978) bears the mark "Oaxaca-Aptos, 66, 67."
The work is for William Colvig, the composer's late partner and fellow instrument-builder. Bill Colvig built many of the percussion instruments that have been used in Lou Harrison's music of the years. (radiom)

Ακούστε πιέζοντας εδώ:
MP3 via Flash
.
Lou Silver Harrison (May 14, 1917 – February 2, 2003) was an American composer. He was a student of Henry Cowell, Arnold Schoenberg, and K.R.T. Wasitodiningrat (Pak Cokro).
Harrison is particularly noted for incorporating elements of the music of non-Western cultures into his work, with a number of pieces featuring traditional Indonesian gamelan instruments, and several more featuring versions of them made out of tin cans and other materials. The majority of his works are written in just intonation rather than the more widespread equal temperament. Harrison is one of the most prominent composers to have worked with microtones.
(wikipedia)

BRUHS AND GEAN

Image Hosted by ImageShack.us
.
“BRUHS and GEAN” is a lively one-hour musical that traces the remarkable relationship of Bruhs Mero and Gean Harwood, two gay icons of the Twentieth Century who met in New York in 1929 and remained together until Bruhs’s death in 1995. Bruhs (pronounced Bruce) and Gean (pronounced Gene) were just 18 and 20 when they met. With courage, determination and humor they weathered the often-repressive social climate of the 1930s, 40s and 50s. When social and sexual liberation dawned in the 1960s, Bruhs and Gean were firmly entrenched in their closeted existence, becoming increasingly isolated even post-Stonewall.
The musical is funny and touching.
An earlier version, commissioned by the New York City Gay Men's Chorus, was performed at Carnegie Hall and Lincoln Center and was featured on In The Life (PBS). The lives of Bruhs and Gean were chronicled in Harwood’s book, The Oldest Gay Couple in America, published by Birch Lane in 1997.
The story of Bruhs and Gean shatters the age-old stereotype of unstable, short-lived gay relationships. Their devotion to each other through good times and bad is an inspiration to straight and gay people alike. Further, a primary message of the musical is that people can change at any age, become enlightened and come out, as Bruhs and Gean did after decades of hiding.

ΟΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 1

Image Hosted by ImageShack.us
.
"Days, weeks, months wore by. I spent six months, from May to November 1941, in that place where horror and savagery were the law. But I've put off describing the worst ordeal I suffered. It happened during my earliest weeks in the camp and contributed more than anything else to making me a silent, obedient shadow among the others.
"One day the loudspeakers order us to report immediately to the roll-call. Shouts and yells urged us to get there without delay. Surrounded by SS men, we had to form a square and stand at attention, as we did for the morning roll call. The commandant appeared with his entire general staff. I assumed he was going to bludgeon us once again with his blind faith in the Reich, together with a list of orders, insults and threats - emulating the infamous outpourings of his master, Adolf Hitler. But the actual ordeal was worse: an execution. Two SS men brought a young man to the center of out square. Horrified, I recognized Jo, my loving friend, who was only eighteen years old. I hadn't previously spotted him in the camp. Had he arrived before or after me? We hadn't seen each other during the days before I was summoned by the Gestapo.
"Now I froze in terror. I had prayed that he would escape their lists, their roundups, their humiliations. And there he was before my powerless eyes, which filled with tears. Unlike me, he had not carried dangerous letters, torn down posters, or signed any statements. And yet he had been caught and was about to die. What had happened? What had the monsters accused him of? Because of my anguish I have completely forgotten the wording of the death sentence.
"The the loudspeakers broadcast some noisy classical music while the SS stripped him naked and shoved tin pail over his head. Next they sicced their ferocious German Shepherds on him: the guard dogs first bit into his groin and thighs, then devoured him right in front of us. His shrieks of pain were distorted and amplified by the pail in which his head was trapped. My rigid body reeled, my eyes gaped at so much horror, tears poured down my cheeks, I fervently prayed that he would black out quickly.
"Since then I sometimes wake up howling in the middle of the night. For fifty years now that scene has kept ceaselessly passing and re-passing though my mind. I will never forget the barbaric murder of my love - before my very eyes, before our eyes, for there were hundreds of witnesses. Why are they still silent today? Have they all died? It's true that we were among the youngest in the camp and that a lot of time has gone by. But I suspect that some people prefer to remain silent forever, afraid to stir up memories, like that one among so many others.
"As for myself, after decades of silence I have made up my mind to speak, to accuse, to bear witness."
Pierre Seel: I, Pierre Seel, Deported Homosexual: A Memoir of Nazi Terror, (New York: Basic Books, 1995)

TO ONOMA TOY PIERRE SEEL ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΛΟΥΖΗΣ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Το δημοτικό συμβούλιο της Τουλούζης αποφάσισε να δώσει το όνομα του Pierre Seel, επιζήσαντα των γερμανικών στρατοπέδων συγκέντρωσης και συγγραφέα βιβλίου, όπου διηγείται τα όσα υπέστησαν σ’ αυτά οι ομοφυλόφιλοι κρατούμενοι στη διάρκεια του β’ παγκόσμιου πολέμου, τιμώντας έτσι τους ομοφυλόφιλους που υπήρξαν θύματα του χιτλερικού καθεστώτος χωρίς όμως μέχρι πρόσφατα να έχουν αποζημιωθεί ηθικά.
Η πρόταση που έγινε αποδεκτή στις 11/1 υποβλήθηκε από τη γαλλική λοαδ οργάνωση «Οι ξεχασμένοι και οι ξεχασμένες της Μνήμης».
Να σημειώσουμε ότι ο Pierre Seel υπήρξε ο μοναδικός γάλλος που έχει καταθέσει την εμπειρία τού εκτοπισμού του στα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης λόγω της ομοφυλοφιλίας του.

Διαβάστε τη βιογραφία και αποσπάσματα από το βιβλίο τού Pierre Seel στο πρώτο σχόλιο αυτής της ανάρτησης.

ΤΑ ΠΟΡΤΡΕΤΑ ΤΗΣ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ

Image Hosted by ImageShack.us
.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
Η συλλογή αυτή που θα διαβάσετε
δεν είναι τέχνασμα για τη στήριξη τραυμάτων.
Δεν τρέφεται από το ευαγγέλιο
αυτοσυνείδησης και αυτοεκτίμησης.
Δεν επιθυμεί να δημιουργήσει ένα χαρακτήρα
που ελέγχει τον εαυτό του
σε μια αίθουσα όλο καθρέφτες
κάθε φορά που κάτι σκέπτεται ή νιώθει.
Την κάθε λέξη τη βαραίνει ο πόθος
για γιατρειά και όχι πλήγωμα.
Τώρα αν ο ποιητής φαίνεται να έχει ξεμείνει
παρά τη θέλησή του σε μια αιώνια παιδική ηλικία
είναι γιατί όταν γεννήθηκε
είπαν: «Είναι αγόρι».
Κι αυτό ήταν όλο.

ΔΟΥΛΕΙΑ
Πλένω τα πιάτα
που έπλενε η μητέρα μου
και η μητέρα της πριν απ’ αυτήν.
Τα σκουπίζω καλά καλά
και τα τοποθετώ πίσω
στο ντουλάπι.
Πηγαίνω στο παράθυρο
και γέρνω το κεφάλι.
Η παραλία πέρα γυαλίζει
σαν κολλητική ταινία.
Με λύπη σκέφτομαι: ποιος θα υπάρξει
να συνεχίσει τούτη τη δουλειά;

H EΠΙΣΚΕΨΗ
Χτύπησε το κουδούνι της πόρτας.
Με καρδιά προβαρισμένη για τον ήχο,
βάδισα μέσα από πέπλα μνήμης
και άνοιξα την πόρτα σ’ έναν τέταρτο αιώνα
απουσίας, είκοσι-πέντε χρόνια ανακωχής
με πλάτη και μήκη.
Δακρυσμένοι πέσαμε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου.
Φιληθήκαμε, λες και φιλούσαμε εικόνα.
Σταθήκαμε μετά λίγο πίσω να δούμε πόσο νωχελικά
μεγάλωσαν τα χρόνια προς το τώρα.
Αυτό ήταν πράξη πρώτη. Πράξη δεύτερη θα μπορούσε να ’ταν
μια πρόβα τζενεράλε γδυσίματος, εάν το ρόλο που κάποτε παίζαμε
δεν τον σερβίραμε ως κρασί στα ποτήρια μας.

Γιάννης Γκούμας: Τα πορτρέτα της ωριμότητας (Heteron, 2007)
Επιλογή - επιμέλεια: Σπύρος Αραβανής
.
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ είναι ποιητής, μυθιστοριογράφος, μεταφραστής, ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, συνθέτης του Νέου Κύματος και τραγουδιστής. Γεννημένος στην Αθήνα, μεγάλωσε και σπούδασε στην Αγγλία, όπου έζησε είκοσι χρόνια. Συγγραφέας οκτώ ποιητικών συλλογών στα Αγγλικά, πέντε στα Ελληνικά (σε μετάφραση) και μιας τρίγλωσσης συλλογής στα Αγγλικά, Ελληνικά και Τουρκικά. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της οικογενειακής ναυτιλιακής εταιρείας στον Πειραιά για αρκετά χρόνια. Το 1994 εγκατέλειψε τη θέση αυτή, για να αφοσιωθεί στην καριέρα του ηθοποιού, παίζοντας μεταξύ άλλων στο Εθνικό Θέατρο και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

29.1.08

ΨΙΘΥΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Έναν διαφορετικό τρόπο ενημέρωσης για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και το Vih/Aids επέλεξαν η ισπανική Γραμματεία για το Εθνικό Πρόγραμμα για το AIDS, η οργάνωση Fundación Triángulo, και τα περιοδικά Odisea και Vanity Gay.
Οι ψίθυροι στην πόλη έχουν τη μορφή ενός κλασικού φωτορομάντζου, σε σενάριο του Hecheres Beltrán και με υπεύθυνο φωτογραφίας τον γνωστό μας καταλανό φωτογράφο Joan Crisol.
Έρωτες, πάθη, ίντριγκες, απιστίες, συγκινήσεις, χιούμορ, ασφαλές, ή λιγότερο ασφαλές, σεξ, διασταυρούμενες προσωπικές ιστορίες, και όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για να απολαύσουμε ασφαλείς σχέσεις είναι τα συστατικά που εγγυώνται ότι ο ενθουσιασμός που ξεσήκωσε το πρώτο επεισόδιο θα συνεχιστεί και στα επόμενα.
Για να σχηματίσετε την προσωπική σας γνώμη πιέστε εδώ:
http://www.suspirosenlaciudad.com/

ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ. HIGH TEC Ή "ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ";

Image Hosted by ImageShack.us
.
It may not compare to the fabled "Blowjob mashine” but naughty gadget maker Tenga has unveiled their "New Adult Concept" lineup of "onanism cups" that offer male users five "never before experienced sexual sensations." Choose from the Deep Throat Cup, Soft Tube Cup, Rolling Head Cup, Air Cushion Cup, and the invigorating Double Hole Cup. The devices are disposable, and Tenga stresses that you shouldn't be using them repeatedly by "rinsing them out." Ha Ha...gross! The devices are available now starting at 1500 yen (9 €)
(gizmodo.com)

Φιλική συμβουλή: Πριν κάνετε την παραγγελία σας στην Ιαπωνία φροντίστε να βεβαιωθείτε ότι δεν θα έχετε πρόβλημα …μεγέθους. Τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν ασφυκτικό αυνανισμό.
Αλλιώς καλύτερα να αρκεστείτε στην απόλαυση της ταινίας IRINA PALM .

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΜΦΙΦΥΛΟΦΙΛΙΑ. ΦΑΣΗ Ή ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;

Image Hosted by ImageShack.us
.
Bisexuality "not a phase" conclude researchers
PinkNews.co.uk, 17/1/2008
Bisexuality in women is a distinct orientation and not just a "phase", according to a study carried out at the University of Utah. Lisa Diamond, an associate professor of psychology and gender studies, led the research which followed 79 women who identified themselves as lesbian, bisexual or unlabelled for a decade.
She concluded that bisexual women continued to be attracted to both sexes over time.According to the study, "these findings are more consistent with the model of bisexuality as a stable identity than a transitional stage."
"If it was a phase, it should have burnt out," said Ms Diamond."They might have a change in identity and relationships, but that pattern of non-exclusive desire is still there, even among those who have married. It debunks the notion of it being a phase."
Ms Diamond interviewed the women, aged between 18 and 25, in New York in 1995.She then made regular telephone calls to them every two years.
The study also revealed that bisexual women were more likely than lesbians to change between identifying themselves as bisexual and unlabelled, rather than to describe themselves as lesbian or heterosexual.
Ms Diamond's investigation also discredits the stereotype that bisexual women are unable to commit to monogamous relationships because they are constantly thinking about the other gender.
Critics of the research point out that the women interviewed were predominantly white and middle-class.Sociologist Paula Rust, however, who has herself conducted quantitative research on bisexuality, emphasised the importance of Ms Diamond's qualitative work.
"What she's doing is an in-depth study of people's lives," she told USA Today. Ms Rust also highlighted the importance of carrying out new research that focused on young women today, who she claimed were more open to experimenting with their sexual identity.
She said: "I think young women are feeling a little bit freer.
"If they have anything other than purely heterosexual feelings, they are more free to think about it and question their identity.
"As for heterosexual women, although they may "experiment with same-sex desires and behaviours," says Ms Diamond.
"If they really are predominantly heterosexual, they may enjoy experimentation but may not change their sexuality."

ΑΝΑΨΗΛΑΦΗΣΕΙΣ 1

Ομοφυλοφιλία και εξουσία
Ο μεγαλομανής δικτάτορας Χίτλερ, ο ευφυής οικονομολόγος Κέινς, επιθετικοί παίκτες της Ιστορίας, ήταν ομοφυλόφιλοι;
ΜΑΙΡΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ (Το ΒΗΜΑ, 17/02/2002)
Η νέα ανάγνωση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο γύρισμα του αιώνα έχει ένα πιπεράτο χαρακτηριστικό. Νέες βιογραφίες αποκαλύπτουν κρυφές πτυχές της ζωής των ανδρών που όρισαν την κατεύθυνση της Ιστορίας. Είναι διαφωτιστική η αποκάλυψη των ερωτικών προτιμήσεων ενός ιστορικού προσώπου; Ερμηνεύεται έτσι η δράση του; Στη Μεγάλη Βρετανία συνεχίζεται η διαμάχη για την ανεκδήλωτη ομοφυλοφιλία του στρατάρχη Μοντγκόμερι, του ηγέτη της βρετανικής Ογδοης Στρατιάς και νικητή του Ελ Αλαμέιν. Το θέμα ήταν αν η λάμψη ενός ήρωα της πατρίδας αμαυρώνεται λόγω των σεξουαλικών του προτιμήσεων ή αν θα έπρεπε να θεωρηθεί ακόμη πιο γενναίος αυτός ο άνθρωπος για τη δύναμή του να οργανώνει και να φέρει σε πέρας ριψοκίνδυνες αποστολές, καταπιέζοντας την ερωτική έλξη που αισθανόταν για τα αγόρια. Τη συζήτηση άναψε ο πιο αυθάδης βιογράφος του Μόντι, ο γνωστός Νάιτζελ Χάμιλτον, που ανίχνευσε ότι ο στρατάρχης που σχεδίασε και εκτέλεσε την ανάσχεση της γερμανικής προέλασης και συνέβαλε στη νίκη των Συμμάχων είχε αδυναμία στα νεαρά αγόρια.
.
Η αχίλλειος πτέρνα του Φύρερ
Και η γερμανική προέλαση όμως στην ίδια αδυναμία ενός άλλου οφειλόταν. Οπως αποκαλύπτεται σε νέα βιογραφία του Χίτλερ που συζητείται ευρέως τον τελευταίο καιρό, η κρυφή ομοφυλοφιλία εξηγεί τη φυσιογνωμία τόσο του Φύρερ όσο και ολόκληρου του Τρίτου Ράιχ. Είναι αδύνατον να κατανοήσει κανείς την ιστορία του εθνικοσοσιαλιστικού κινήματος αν δεν αντιληφθεί ότι ο Χίτλερ ήταν ένας ομοφυλόφιλος που πάτησε κατ' αρχάς επί των πτωμάτων των πρώην φίλων του, ομοφυλόφιλων φονιάδων επίσης, και ύστερα ξεκαθάρισε το τοπίο κατά το δοκούν. Αυτά καταθέτει με αρκετή δόση κουτσομπολιών ο καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης Λόταρ Μάκταν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι επίσημοι ιστορικοί προφανώς αυτολογοκρίνονται. Το μόνο στο οποίο συμφωνούν όλοι είναι ότι η υπόθεση Χίτλερ δεν θεωρείται λήξασα για τους ιστορικούς. Αν πιστέψουμε τον καθηγητή Μάκταν, υπήρχαν ογκωδέστατοι τόμοι στην Αστυνομία του Μονάχου για την εγκληματική δραστηριότητα του Χίτλερ κατά την προ του 1933 περίοδο, τόμοι που ξαφρίστηκαν από την Γκεστάπο τα επόμενα χρόνια.
Ωστόσο έμειναν στοιχεία αρκετά για να τεκμηριωθεί ότι ο Χίτλερ ήταν στα νεανικά του χρόνια ενεργός ομοφυλόφιλος και ότι η προδοτική και δόλια συμπεριφορά του απέναντι στους συνωμότες πρώην συναγωνιστές του οφειλόταν σε αυτό το γεγονός.
Η γκανγκστερική δολοφονία του Ερνστ Ρεμ, του αρχηγού της παραστρατιωτικής οργάνωσης που εκτελούσε τις οδομαχίες κατά την προναζιστική περίοδο και ήταν διαβόητος ομοφυλόφιλος και μέγας διοργανωτής οργίων, μόνο έτσι ερμηνεύεται. Πρώην υποστηρικτές του Χίτλερ εξοντώθηκαν και μετέπειτα αξιωματικοί επιχείρησαν να εκβιάσουν τον Χίτλερ με στοιχεία του παρελθόντος του.
Ο μύθος της παρθενίας του Χίτλερ και η ανεξιχνίαστη, μάλλον πλατωνική, σχέση του με την Εύα Μπράουν είναι και αυτά συστατικά του μυστικού βίου του, που είχε κεντρικό σημείο αναφοράς τον πατριωτισμό. Ηταν μέρος της γοητείας του για τον γερμανικό λαό ότι ήταν άγαμος και δεν φαινόταν να ενδιαφέρεται καθόλου για τον εαυτό του, παρά μόνο για την πατρίδα. Οπως έχει γραφεί, γυναίκα του ήταν η Γερμανία.
.
Η διπλή ταυτότητα του βαρόνου
Ενας άλλος πρωταγωνιστής του 20ού αιώνα, ο οποίος παρακολουθείται στην καθημερινή του δραστηριότητα πέραν των γραφείων και των συσκέψεων και ελέγχεται για υποφωτισμένες πτυχές της ζωής του, είναι ο Τζον Μέιναρντ Κέινς, ο πατέρας της σύγχρονης οικονομικής σκέψης. Στην τρίτομη βιογραφία του Ρόμπερτ Σκίντελσκι εξετάζεται η περίπτωση του ισχυρού συμβούλου του Τσόρτσιλ, του ανθρώπου που υπήρξε αρχιτέκτονας της βρετανικής οικονομικής ανάκαμψης μετά τον πόλεμο και δεξιοτέχνης των αγγλοαμερικανικών σχέσεων.
Ο Κέινς ήταν κατ' αρχάς ένας συντηρητικός πολιτικός παλαιών αρχών, ο οποίος δεν ενοχλείτο από την ιδέα της αυτοκρατορίας και μάλιστα πίστευε ότι «από κάθε άποψη καλύτερα να διοικούν τον κόσμο Εγγλέζοι παρά ξένοι». Εγινε διευθυντής της Τράπεζας της Αγγλίας, τιμήθηκε με τον τίτλο του βαρόνου, μετείχε στη Βουλή των Λόρδων και του άρεσε το μεγαλείο και όχι η επίδειξη.
Ηταν και παραμένει, κατά την άποψη όλων των βιογράφων του, ένας πατριώτης, όπως απέδειξε άλλωστε πραγματοποιώντας έξι ταξίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες για διαπραγματεύσεις τη στιγμή που είχε πρόβλημα καρδιάς και απαγορευόταν ρητώς να ταξιδεύει. Το αποτέλεσμα ήταν να πεθάνει το 1946, μόλις 62 χρόνων.
Υπήρχε όμως και κάτι σκανδαλώδες στον χαρακτήρα του. Πίσω από τον διανοούμενο τζέντλεμαν, τον λέοντα του βρετανικού κατεστημένου, κρυβόταν ένας μποέμ. Η σκέψη του ήταν αιρετική, ο ίδιος δεν ορρωδούσε προ ουδενός και συχνά σόκαρε τους φίλους του με τους κάπως άσεμνους τρόπους και την αθυροστομία του. Το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας του Κέινς είχε απασχολήσει και τον πρώτο επίσημο βιογράφο του, τον Ρόι Χάροντ, ο οποίος γνώριζε τον βιογραφούμενο προσωπικά και ξεκίνησε τη συγγραφή του βιβλίου ζώντων των γονέων του Κέινς. Η θέση εκείνου ήταν λεπτή. Ο Σκίντελσκι σήμερα μπορεί να είναι πολύ πιο ελεύθερος απέναντι στον ήρωά του. Παρ' ότι οι ερωτικές ιδιορρυθμίες του Κέινς δεν ήταν γνωστές στο ευρύ κοινό, ο ίδιος δεν έκανε καμία φοβερή προσπάθεια να τις κρύψει, ανέφερε μάλιστα λεπτομέρειες σε επιστολές του προς φίλους που παρουσιάζονται στη νέα βιογραφία. Χρειάστηκαν πάνω από 500 σελίδες για να σκιαγραφηθούν τα τελευταία εννέα χρόνια του στον τρίτο τόμο. Στόχος του βιογράφου ήταν, όπως γράφει ο ίδιος, να αποσπάσει τον Κέινς από τη σφαίρα της οικονομίας και να τον τοποθετήσει στον «κόσμο της ιστορίας, όπου ανήκει».
Ο κόσμος της ιστορίας, εν προκειμένω, δεν είναι τα πολιτικά και οικονομικά γεγονότα του 20ού αιώνα, στα οποία πρωταγωνίστησε επίσης, αλλά ο κόσμος της τέχνης και της σκέψης και, προπαντός, μιας νέας ηθικής - της δικής μας ηθικής.
.
Η γοητεία του μαύρου
Τι συνέβαινε όμως στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού; Ως γνωστόν, ο Εντγκαρ Χούβερ ανήλθε και παρέμεινε επικεφαλής του FBI για 48 χρόνια ασκώντας πρωτοφανή τρομοκρατία. Ο Χούβερ θα μείνει στην ιστορία για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των πολιτών, την κατάχρηση εξουσίας, τις μυστικές παρακολουθήσεις, τη ρατσιστική πολιτική, το αστυνομικό κράτος του. Στη βιογραφία του Αντονι Σάμερς που εκδόθηκε πριν από λίγα χρόνια εκτίθεται αναλυτικά ότι ο Χούβερ ήταν ενεργός ομοφυλόφιλος και τραβεστί - μάλιστα είχε θεαθεί να φοράει μαύρο φόρεμα με βολάν -, ενώ συγχρόνως ήταν άνθρωπος που δεν δίσταζε να κάνει οτιδήποτε προκειμένου να έχει τον έλεγχο. Μπορούσε να ρίξει τόση λάσπη σε όποιον πολιτικό ήθελε ώστε κανένας δεν τολμούσε να τον προκαλέσει ούτε στο ελάχιστο.
Απόδειξη ότι επέζησε οκτώ αμερικανών προέδρων με την απειλή αποκάλυψης μυστικών της υπηρεσίας του. Τα αφεντικά της Μαφίας, από την άλλη πλευρά, γνώριζαν την κρυφή ζωή του Χούβερ και κρατούσαν το FBI κολλημένο στον τοίχο. Χάρη στον Χούβερ μπόρεσε η Μαφία να εξαπλωθεί σε όλη την ήπειρο, γράφει ο Σάμερς. Μάλιστα στη βιογραφία επιβεβαιώνεται ότι ο Χούβερ επηρέασε την έκβαση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου γιατί δεν αξιοποίησε το 1941 έγκαιρη προειδοποίηση βρετανού πράκτορα για το Περλ Χάρμπορ. Οπως είχε δηλώσει ο Νόρμαν Μέιλερ, περισσότερο κακό προκάλεσε στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Εντγκαρ Χούβερ παρά ο Στάλιν.
.
Εν ολίγοις, μια κρυφή σεξουαλική ζωή σε συνδυασμό με τα λεγόμενα κατά συνθήκη ψεύδη καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό την παγκόσμια ισορροπία για έναν αιώνα. Ειδικά για το πορτρέτο του Χίτλερ, που δεν ήταν παρά ένας πρώην δεκανέας με ταπεινή καταγωγή και οικογενειακά προβλήματα, φρόντισε ο Γκέμπελς, ο πρώτος μετρ διαφημιστικής εκστρατείας χάριν μιας πολιτικής καριέρας. Οι άνθρωποι που θεοποιήθηκαν στην εποχή τους για τον έναν ή τον άλλον λόγο έπρεπε να έχουν αλώβητη δημόσια εικόνα. Ακόμη και ο Τζον Μέιναρντ Κέινς, ο πιο απελευθερωμένος και άτρωτος κοινωνικά και πνευματικά πολιτικός, ήταν νυμφευμένος με τη ρωσίδα χορεύτρια Λίντια Λοπόκοβα που ήταν πάντα στο πλευρό του. Σήμερα δεν θα χρειαζόταν να το κάνει αυτό, αν κρίνουμε από τον πρόσφατο γάμο του υπουργού Οικονομικών της Νορβηγίας Περ-Κρίστιαν Φος με τον σύντροφο της ζωής του Γιαν Ερικ Κνάρμπακ.
Πώς οι σεξουαλικές προτιμήσεις συνδέονται με τον πατριωτισμό και με τη φυλή δύσκολο να το ορίσει κανείς. Στην Ελλάδα πάντως ούτε υπόνοια δεν έχει διατυπωθεί για κρυφή ζωή κάποιου από τους ηγέτες του αιώνα μας, εκτός ίσως από σκανδαλιάρικα σχόλια στον Τύπο ακόμη και σε εποχές που υπήρχε μεγαλύτερη αιδημοσύνη στην κοινωνία. Το μόνο που μπορεί να εκλάβει κανείς ως μακρινό υπονοούμενο με διαρκή ισχύ είναι η ρήση «τους πολιτικούς φροντίζουν να τους παντρεύουν».

DAVID LIGARE

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
David Ligare
Image Hosted by ImageShack.us

28.1.08

ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΣΤΑΦΥΛΟΚΟΚΚΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Ενα νέο «μικρόβιο των ομοφυλόφιλων» έχει κάνει την εμφάνισή του. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ένα νέο είδος χρυσίζοντα σταφυλόκοκκου, ανθεκτικού στη μεθικιλλίνη (MRSA), εξαπλώνεται στις ΗΠΑ και είναι περισσότερο διαδεδομένο στην γκέι κοινότητα Κάστρο του Σαν Φρανσίσκο.
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, το USA300 απαντάται 13 φορές συχνότερα στους ομοφυλόφιλους άνδρες του Κάστρο, της περιοχής με τον υψηλότερο πληθυσμό γκέι στις ΗΠΑ, απ ό,τι στους ετεροφυλόφιλους γείτονές τους.
Στην κοινότητα του Κάστρο, το βακτήριο εντοπίζεται σε ένα άτομο σε κάθε 588, ενώ στον συνολικό πληθυσμό του Σαν Φρανσίσκο η αναλογία είναι ένας προς 3.800.
Το σεξ
Το μικρόβιο μεταδίδεται μέσω σωματικής επαφής και κυρίως μέσω του ομοφυλοφιλικού σεξ και είναι ανθεκτικό στα περισσότερα αντιβιοτικά φάρμακα.
Μπορεί να προκαλέσει από μολύνσεις δέρματος και των οστών μέχρι, σε εξαιρετικά σοβαρές περιπτώσεις, σε θανατηφόρα δηλητηρίαση του αίματος και νεκρωτική πνευμονία.
Επειδή το βακτήριο μεταδίδεται μέσω οποιασδήποτε φυσικής επαφής, οι Αμερικανοί επιστήμονες ανησυχούν ότι το USA300 μπορεί να εξαπλωθεί στον γενικό πληθυσμό.
«Αν εξαπλωθεί στον γενικό πληθυσμό, θα είναι πραγματικά ασταμάτητο», προειδοποίησε ο Μπιν Ντίεπ, επικεφαλής της έρευνας στο Σαν Φρανσίσκο. Μόνο μέσα στο 2005 το MRSA σκότωσε σχεδόν 19.000 Αμερικανούς.
Ο Ντίεπ δήλωσε ότι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτούμε από το θανατηφόρο βακτήριο είναι να πλενόμαστε τακτικά με σαπούνι και νερό, κυρίως μετά τη σεξουαλική επαφή
(Έθνος, 16/1)

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΣΤΗ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Although homosexuality has not been a criminal offence in Belarus since 1994, homophobia is widespread and instances of harassment occur in all spheres of society (US Department of State 2006). Homophobic attitudes and prejudices are very strong. According to the results of a small scale (N=287) survey conducted by Lambda Belarus in April 2002, 47% of Belarusian respondents think that gays should be imprisoned (Solberg 2004, 46). A negative statement about homosexuals by President Lukashenka in September 2004 also demonstrated that homophobic attitudes exist at the highest levels of government (US Department of State 2005).
According to Komsomolskaya Pravda v Byelorussii, 6 April 2005, Belarusian MP Viktar Kuchynski proposed to re-criminalize homosexuality. “My position as a deputy is: all these ‘queers’ and others are to be punished to the maximum”, said Kuchynski at the parliamentary session during the discussion concerning the presidential decree “On some measures of the prevention of human trafficking” on 4 April 2005. According to Kuchynski, the Criminal Code is to be amended, and the penalty for homosexuality ought to be re-introduced.
.
Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα HATE CRIMES AGAINST LESBIAN, GAY AND BISEXUAL PEOPLE IN BELARUS στο πρώτο σχόλιο αυτής της ανάρτησης.

ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Οίκος Ευγηρίας για ηλικιωμένους ομοφυλόφιλους εγκαινιάστηκε στο Βερολίνο. Δέχεται επίσης και ζευγάρια που θέλουν να εξακολουθήσουν να μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι, όπως έκαναν μέχρι τώρα στη ζωή τους.
Ο Cristian Hamm, από την λοαδ οργάνωση Village, λέει ότι προς το παρόν μπορούν να φιλοξενήσουν μόνο 28 άτομα, αλλά η ζήτηση μοιάζει να είναι κατά πολύ υψηλότερη, επειδή οι ομοφυλόφιλοι δεν έχουν παιδιά για να τους φροντίσουν στα γεράματα, ενώ επισημαίνει ότι πολλοί από αυτούς, σήμερα 70-80 χρόνων, υπέστησαν διωγμούς στη νιότη τους, τόσο κατά τη χιτλερική όσο και κατά την μετά τον πόλεμο περίοδο, αφού η ομοφυλοφιλία υπήρξε παράνομη στη Γερμανία μέχρι το 1969.
Υπολογίζεται ότι 130.000 ηλικιωμένοι ομοφυλόφιλοι φιλοξενούνται σε γερμανικά γηροκομεία, αλλά συνήθως αποκρύπτουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους λόγω των ισχυρών προκαταλήψεων που ακόμη και σήμερα αντιμετωπίζουν από τους συνομηλίκους τους, ενώ οι οίκοι ευγηρίας δείχνουν απρόθυμοι να προσφέρουν άσυλο στην συγκεκριμένη κατηγορία υπερηλίκων.

ΖΕΥΓΑΡΙΑ 3

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
.
Μου αρέσει να κοιμάμαι τις πιο απίθανες ώρες… την ώρα που μυρίζει το φαί στο φούρνο, λίγο πριν πεις ότι “έγινε” και σε 5 λεπτά τρώμε… ή την ώρα που βλέπεις ειδήσεις και σχολιάζεις…και εγώ έχω αφεθεί στην αγκαλιά σου.
Freedom Island

Όρθιος εκεί μπροστά με τα μάτια κλειστά. Του καθενός μας η καρδιά άλλα τραγούδια λέει κρυφά. Πριν τελειώσει το πρώτο ρεφρέν, ένοιωσα τα χέρια του Άρη, να τυλίγουν τη μέση μου. Τα σκέπασα με τα δικά μου. Τελευταία φορά τα δικά σου σκαλιά ανεβαίνω και φτάνω στο τέρμα. Η αναπνοή του πίσω από το αφτί μου. Τα χείλια του προσπάθησαν να ακολουθήσουν τα λόγια του τραγουδιού. Μη με μαλώνεις σαν παιδί τώρα μαθαίνω απ ΄τη ζωή. Έγειρα μια ιδέα πιο πίσω το κεφάλι μου. Έγειρε ολόκληρος αριστερά. Πάλι φεύγω από δω μ΄ ένα βήμα αργό κι οδηγώ στο αντίθετο ρεύμα. Με πήρε μαζί του. Αφέθηκα στη στιγμή μας.
- Ευτυχία, αξία ανεκτίμητη, είπα εγώ.
- Μη λες τίποτα τώρα...
Λύσης

ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΓΑΜΙΚΟΣ Ο ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ

Image Hosted by ImageShack.us
.
«Oμοφυλόφιλος» και... πολυγαμικός ο ιππόκαμπος
Εθνος
Στη φόρα βγήκε η μυστική ερωτική ζωή του ιππόκαμπου. O μύθος που επικρατούσε μέχρι σήμερα ότι το χαριτωμένο θαλάσσιο ζώο είναι από τα πλέον μονογαμικά της φύσης καταρρίφθηκε προς μεγάλη έκπληξη των ερευνητών.
Aυστραλοί επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ιππόκαμποι, το μοναδικό ζώο του οποίου κυοφορεί το αρσενικό, είναι άστατοι, ομοφυλόφιλοι και με έκλυτο βίο. Mελετώντας τη σεξουαλική συμπεριφορά 90 ιππόκαμπων τριών διαφορετικών ειδών, κατέγραψαν 3.168 σεξουαλικές συναναστροφές, από τις οποίες το 37% ήταν ομοφυλοφιλικές. Oσο για την «κοιλίτσα», φαίνεται όχι μόνο να αρέσει στους ιππόκαμπους, αλλά και να παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση του ζώου.
Oι ιππόκαμποι με τη μεγαλύτερη κοιλιά είναι εκείνοι που προσελκύουν τους περισσότερους ερωτικούς συντρόφους και, μάλιστα, φλερτάρουν με θηλυκά και αρσενικά πολλές φορές την ημέρα.
«H σεξουαλική δραστηριότητα και με αρσενικά και με θηλυκά προκάλεσε σοκ σε πολλούς από εμάς που ασχολούμαστε με τους ιππόκαμπους», σχολίασε ο Π. Mπάλιμορ του Kέντρου Θαλάσσιας Zωής.

27.1.08

ΜΠΡΟΥΣ ΤΣΑΤΟΥΙΝ

Image Hosted by ImageShack.us
.
ΜΠΡΟΥΣ ΤΣΑΤΟΥΙΝ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ (Το ΒΗΜΑ, 09/12/2007)
Ποιο είναι εκείνο το στοιχείο που κάνει χιλιάδες αναγνώστες σε όλον τον κόσμο να καταφεύγουν στα βιβλία αυτού του συγγραφέα; Ποιο είναι εκείνο το στοιχείο που αναδεικνύει τον Τσάτουιν υποκείμενο μιας ειδωλολατρικής, αθεράπευτα λατρευτικής συμπεριφοράς; Ισως να είναι η σύντομη ζωή του (1940-1989), αυτός ο βραχύς βίος που αποκλείει τη φθορά και δίνει στους ανθρώπους τη λάμψη του μετεωρίτη. Η τραγουδίστρια Μαρία Κάλλας, η ηθοποιός Μέριλιν Μονρόε, ο κατάσκοπος Τζέρεμι Γούλφεντεν, ο αεροπόρος Ρίτσαρντ Χίλαρι, ο ζωγράφος Κρίστοφερ Γουντ είναι μερικές «σύντομες ζωές» που στιγμάτισαν την ιστορία του αιώνα μας και την ευαισθησία εκατομμυρίων ανθρώπων.
Αρκεί όμως μόνο μια σύντομη ζωή για να δώσει λάμψη σε μια προσωπικότητα, έστω και αν αυτή είναι η λάμψη ενός «άγγλου θεού», όπως είχε αποκαλέσει τον Τσάτουιν μια ηλικιωμένη ελληνίδα ταβερνιάρισσα στην Καρδαμύλη της Μάνης όπου ο άγγλος συγγραφέας φιλοξενούνταν από τον Πάτρικ Λη Φέρμορ; Φυσικά, όχι. Ισως τότε, στην περίπτωση Τσάτουιν, είναι η σύντομη ζωή σε συνδυασμό με τον κοσμοπολίτικο εξωτισμό του. Από την Παταγωνία ως τη Δαχομέη, από την Ουαλλία ως την Ελλάδα, από την Αυστραλία ως το Αφγανιστάν, ο Τσάτουιν ενσαρκώνει την αμετακλήτως απολεσθείσα από τον σύγχρονο πολιτισμό μας ιδέα, επιθυμία και εμμονή της φυγής, που δεν υπαγορεύεται από τον χρόνο, από τους κανόνες της τουριστικής βιομηχανίας ή τις υποχρεώσεις μιας προγραμματισμένης ζωής· είναι η φυγή που έχει στόχο της τη σωματική και ψυχική παράδοση σε μιαν άλλη φύση, σε άλλους πολιτισμούς, σε άλλους ανθρώπους, σε άλλους θεούς, σε άλλες συνήθειες, δηλαδή μια παράδοση καθολική και εξαγνιστική.
Και πάλι θα αναρωτηθούμε όμως αν αρκεί μια σύντομη ζωή, συνδυασμένη με ένα όραμα φυγής, για να αναδείξει έναν άνθρωπο ήρωα. Μάλλον όχι. Ισως τότε το «παράδοξο Τσάτουιν» να δικαιολογείται και από ένα άλλο στοιχείο: από τη διαρκή αναζήτηση του θείου, όπως και αν αντιλαμβάνεται κανείς το θείο, μέσα από τη διαρκώς νομαδική ζωή - σωματική ή ψυχική, δεν έχει σημασία. Ολα τα βιβλία του Τσάτουιν, αυτοβιογραφικά ταξίδια στον κόσμο, δεν έχουν στόχο να αποκαλύψουν ή να υποδείξουν, σαν να είναι τουριστικοί οδηγοί, αλλά να αποθεώσουν αυτό το νομαδικό αίσθημα, αυτή την πίστη σε μια νομαδική κοινότητα, που μπορεί να κινείται αενάως ακόμη και αν μένει σωματικώς ακίνητη. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μπρους Τσάτουιν έβρισκε στην κοινότητα του Αγίου Ορους αυτά τα νομαδικά στοιχεία και τα τελευταία χρόνια της ζωής του μετεστράφη στην Ορθοδοξία. Σκόπευε μάλιστα να βαπτιστεί, τον Σεπτέμβριο του 1989, αλλά δεν πρόλαβε καθώς το AIDS τού έκοψε το νήμα της ζωής, αναδεικνύοντάς τον σε έναν σύγχρονο Αρθούρο Ρεμπό.
Ο Μπρους Τσάτουιν, που εμφανίστηκε στην κοινωνία των hommes de lettres το 1977 με το βιβλίο του Στην Παταγωνία, ήταν άνθρωπος των αντιθέτων. Διευθυντής στον οίκο δημοπρασιών Sotheby's σε νεαρότατη ηλικία, με εξαιρετικά διεισδυτικό μάτι, αρχαιολόγος, επιτυχημένος δημοσιογράφος στους «Sunday Times», από όπου παραιτήθηκε με ένα μνημειώδες σημείωμα προς τον διευθυντή του γράφοντας «Gone to Patagonia for four months», φωτογράφος, συλλέκτης έργων τέχνης, παντρεμένος επί 23 χρόνια με την Αμερικανίδα Elizabeth Chanler και ταυτόχρονα δραστήριος ομοφυλόφιλος, πρωταγωνιστής μιας κοσμικής κοινωνικότητας, από τις βίλες της Τοσκάνης ως τα σαλόνια της Νέας Υόρκης, και ταυτόχρονα εραστής της ακραίας μοναξιάς, μελαγχολικός και αστείος, μα πάνω απ' όλα εξαιρετικός αφηγητής, ο Τσάτουιν είναι τελικά μια βυρωνική φιγούρα στο τέλος του 20ού αιώνα. Αλλωστε θαύμαζε τον Βύρωνα. Και παρ' όλο που πέθανε στα 49 χρόνια του, είχε ζήσει τελικά περισσότερο από πολλούς ανθρώπους που τον είχαν επηρεάσει: τον Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον, τον Τ. Ε. Λόρενς, τον Αρθούρο Ρεμπό. Θα μπορούσε να φανταστεί κανείς τον «εγγλέζο θεό» γέρο; Οπως και για την Κάλλας, τη Μονρόε ή τον αεροπόρο Ρίτσαρντ Χίλαρι, για μερικούς ανθρώπους ο θάνατος έρχεται πρώτος.
.
Βιβλία του μεταφρασμένα στα ελληνικά:
Ανατομία του αεικίνητου (Χατζηνικολή)
Ο Αντιβασιλέας της Ουίντα (Χατζηνικολή)
Ουτς (Χατζηνικολή)
Παταγωνία, ξανά (Χατζηνικολή)
Στην Παταγωνία (Χατζηνικολή)
Στο μαύρο λόφο (Χατζηνικολή)
Τα μονοπάτια των τραγουδιών (Χατζηνικολή)
Τι γυρεύω εδώ (Χατζηνικολή)

26.1.08

EXXXORCISMOS

eXXXorcismos (Μεξικό, 2002)
Σκηνοθεσία: Jaime Humberto Hermosillo

Ένας άντρας, ο Roberto, φθάνει στο μέρος όπου έχει πιάσει δουλειά ως νυχτoφύλακας, σε μια στοά με εμπορικά καταστήματα. Η υπεύθυνη που του δίνει τις οδηγίες για την καινούργια εργασία τού διηγείται την ιστορία δυο εφήβων του Marco Antonio και του Pedro, που πριν είκοσι χρόνια συνήθιζαν να έχουν εκεί τις ερωτικές τους συναντήσεις μέχρι που οι γονείς τους το ανακάλυψαν και θέλησαν να τους χωρίσουν. Εκείνοι αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν προκειμένου να μείνουν για πάντα μαζί, αλλά ο Marco Antonio δείλιασε και μόνον ο Pedro έδωσε τέλος στη ζωή του. Από τότε όλοι πιστεύουν ότι τις νύχτες περιπλανάται στην περιοχή αναζητώντας τον μεγάλο του έρωτα. Η γυναίκα λέει στον Roberto να μην φοβάται και φεύγει. Καθώς αυτός μένει μόνος, μια ιστορία γεμάτη παραισθήσεις ξεκινάει.

κινηματογράφος ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ 28/1/2008, 23.00
κινηματογράφος ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ 8/2/2008, 23.00

ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Pride and prejudice
By Xie Fang (China Daily, 14/1/2008)
Three homosexual Chinese tell of the challenge they face, and their hopes for a day when they will no longer be judged.
.
Name: Tong Ge
Age: 57
Occupation: Writer and independent researcher
Tong Ge was married to a woman for more than 20 years, and has raised a son.
But Tong is gay.
"If I could turn back time, I would never have married a woman," he sighs.
"Even though my wife has forgiven me, I cannot forgive myself, and feel guilty all the time."
Tong says he has been attracted to the same sex since he was a boy. The son of a rich family, Tong was sent to the countryside to learn from farmers during the "cultural revolution" (1966-76).
His best friend, a former classmate, was willing to follow him. No matter how tough the living conditions got, no matter how poor they were, they were always deeply attached to each other.
One day after both had been drinking, they had sex for the first time.
"It had never crossed our mind that we were gay, and also we had no idea how to define our behavior," Tong recalls.
Two years later, his friend was called to the city. It would be the darkest moment in Tong's life - having to say farewell to his first lover.
"It might sound silly nowadays," he says with a laugh. "But I have missed him a lot over the years."
At age 27, Tong went back to the city, where he was astonished to discover scores of secret places where gay men met at night, such as public parks and toilets.
According to Tong, the phenomenon emerged in the mid-1970s when the "cultural revolution" had yet to come to an end.
"The more you try to oppress sex, the more resistance will rise up," he explains.
He says that men rarely used condoms at the time. "They were not available in any shops. Only the birth control offices of Stated-owned companies had them, and of course it was impossible for us to ask," he says.
Tong declined to explain what drove him to tie the knot, except to say "in the past, it was right and proper to get married when people reached a certain age".
Tortured by his double life, Tong studied various medical books, trying to figure out what was wrong with him. Finding no answers, he decided that the only way he could live with himself was to confess to his wife.
"I thought she would be furious after I told her," he recalls. "However, she said that she had known it for a long time."
Tong was waiting for his wife to ask for a divorce, but she chose to stay with him. He says that despite their past difficulties, their relationship remains strong.
"A lot of Chinese gay men have had similar experiences," he says.
As an independent researcher, Tong has devoted himself to the academic study of homosexuality, not only from a social perspective, but also how to best combat AIDS.
"My goal is to make a general report on Chinese gay relationships," he says.
.
Name: Ruo Zhe
Age: 33
Occupation: Webmaster of the first gay website www.gztz.org in China
Ruo Zhe used to think he was a monster, because of his attraction to the same sex. He even tried having a girlfriend at university, even though he knew that he felt nothing for her. "It's like your left hand touching your right hand," Ruo says.
The Beijing native decided to leave for Guangzhou after graduating from university, partly because there were job prospects and partly because he didn't want his parents to discover the truth. In 1997, he spent all his savings on a computer, which led him to a bigger world than he had ever imagined. "By visiting foreign websites, I realized that I was not the only gay man in the world," he says.
In order to meet other gay men, Ruo put his personal information both in English and Chinese on the Internet. A few months later, someone responded. Rather than feeling overjoyed, Ruo says that the prospect of meeting anyone face to face was terrifying. "I do care about being called a gay man in public, therefore emails are safer for me," he admits.
Eventually he met more men after being taken by a foreign friend to a local gay bar. "I was shocked to see so many people there. It seemed like a totally different world, where people all looked so relaxed, chatting and smiling," he says.
Ruo then launched the first Chinese website for gay people at the end of 1998, which aims to provide a platform for people to meet each other. The website offers news, health tips, entertainment listings and overviews of gay and lesbian communities in other countries.
Despite being the only full-time staff, Ruo says hundreds of people have offered to help out. The current registered membership has grown rapidly and now stands at 220,000. According to Ruo, most of these are young people aged between 20 and 30, up to 80 percent of whom are college educated.
Ruo has been living with his partner for six years. Even so, they seldom show their affections - such as holding hands - in public. "I know many gay men don't dare to do it either, because of social pressure," he says. "We have to wait till someday when we are accepted."
Ruo hopes to buy a car for his partner, dreaming of the day when they can drive wherever they want, listening to their favorite music.
.
Name: "Never give up", her online nickname
Age: 26
Occupation: Clinical doctor

For this 26-year-old, telling her parents that she is lesbian is the hardest thing she has ever done in her life. The young woman, who wishes to remain anonymous, says that her mother and father were simply not ready to hear what she had to tell them.
"No parent is able to accept such a fact. That's always been true in China," she says.
Since the young woman came out of the closet, she has hardly spoken to her parents. The young woman says that ever since she was a child she preferred to dress like a male, despite her parents' efforts to make her more feminine.
She loved casual clothes, shunned high-heels and was always playing with boys, even though she felt no sexual attraction towards them. While studying medicine at university in Shenyang, Liaoning province, the young woman actively started seeking female partners.
Oblivious to her sexual preferences, her parents were busy arranging men for her to date.
"The pressure to marry increased dramatically after I graduated from university. At the beginning, I had to obey my parents' wish to date the young men they chose for me," she says. "I would find any excuse to end the relationships."
But this didn't discourage her parents, who worked even harder to find the "right guy".
It was around this time that the young woman's charade began to weigh down on her.
"I didn't want to hurt anyone anymore," she says. So she decided to open up to her family.
"Both my parents believe that I have certain physiological problems," she says. "They claim that it is a natural law for a woman to get married and give birth to a baby. How can I be an exception?"
They even took her to a top clinic in Beijing to seek advice. But the parents were disappointed when the doctor said their daughter was perfectly normal.
"Understanding from your family is more important than that of the outside world, because you have to face them everyday," she says. "If they were willing to accept me, I would be less depressed."
The young woman now has a girlfriend, a former university classmate who has not told her parents about the relationship.
The pair hopes to live together one day but don't have enough money to buy an apartment.
She envies men as their incomes are generally higher, and more jobs are available for them.
What's more, she says that it is traditional for a Chinese family to pay for their son's wedding and first house.
However, money is only one stumbling block for the couple. "Even if we were rich enough to buy a house, would our parents allow us to live together?" she asks.
Yet despite the rift between her and her parents, the young woman says she doesn't regret her decision to be honest with them.
"It is my life, and it is my right to choose the lifestyle I want," she says.

25.1.08

ANDREW CHRISTIAN

Η GAY ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ AMERICAN AIRLINES

Image Hosted by ImageShack.us
.
American Airlines Flies First Gay Print Ads
By Michael Wilke (comercial closet, 3/1/2008)
Despite its well known presence in the GLBT marketplace, American Airlines has barely advertised in gay media over the years due to concentration on sponsorships. But now American has committed to its first major multimedia ad campaign.
Recalling when travel was considered glamorous, new print ads in The Advocate and online look like vintage, 50s-era illustrated posters, but with the twist of two carefree men stepping off the plane together. The tagline is "Fly forward" and was created by American's longtime ad agency, TM Advertising, of Dallas, and Washington, D.C.-based gay marketing firm Witeck-Combs Communications.
"There's a sameness to travel ads, the same faces and couples in stock photography, we thought we'd like to try something more imaginative," explains American Airlines spokesman Tim Kincaid. The illustrations intend to capture a "wanderlust and to show people traveling with someone they care about. It allowed us to invent our own space and time, and subtly remind people that we've been here a long time," meaning same-sex couples.
The ad also boasts American's perfect 100 score from the Human Rights Campaign's Corporate Equality Index, and references the aa.com/rainbow page, launched in Nov. 2006.
A version featuring two women is due early in 2008, an important addition the airline says. "The market is not all white males," Kincaid says, "Exclude women from 'LGBT' at your own peril!"
As part of its new commitment to advertising, American Airlines is the first airline to advertise on LOGO, the two-year-old gay cable channel from MTV Networks. "We watched them from launch," notes Kincaid. "What a terrific medium. But it was a matter of finding the right ads -- TV is new (for us in the gay marketplace) and a matter of budget."
In fact, spending for the airline in gay media is increasing modestly, with TV, online and print all at the same time, something few advertisers do yet in gay media.
American has not yet created dedicated ads for LOGO, as have some other advertisers such as Subaru of America, Levi Strauss & Co., and Key West, but American added a tag to one directing viewers to aa.com/rainbow. One spot it's running is considered gay vague by the airline, in which a man obsessively calls home and leaves messages for his dog via the answering machine's loudspeaker.
"We had a sense this might appeal to the gay and lesbian community, we're pretty fond of our animals," says openly gay Kincaid. "It would resonate with many in our tribe, and gay employees and customers have said they like that one."
Things have come a long way from when American Airlines' logo first appeared in a print ad for the gay cruise line RSVP in 1994 as a booking partner. The first paid advertising didn't come for another six years while it was a major sponsor of national and regional GLBT organizations.
Touting its effort to add leg room to planes as a distinguishing factor, American first tried banners on gay.com with unique drawings in 2000. In one, a guy asks another, "Enjoying my party?" The bitter reply, from the sour-faced guest: "It's a little cramped." The host says, "What??! Ya want more roooom?" Then it shows the two men on a plane with room to spare.
American's online campaign, as well as the added leg room, didn't last long. But last year, American began testing the advertising waters again by creating a print ad for the new gay section on its web site at aa.com/rainbow that appeared in the Human Rights Campaign Equality Magazine as part of its sponsorship, reaching nearly 400,000 HRC members. In the photorealistic ad, set on a plane, alongside the "no smoking" and "fasten seatbelt" indicator lights is a rainbow light.
"For the first ten years, advertising wasn't really necessary," says Kincaid. "We could invest our dollars in sponsorship and our logo would appear in their advertising -- it would be a 'two-fer.' But the cost of doing business in the marketplace is now higher -- other airlines are placing a lot of ads."
Indeed, heavy advertising has come from travel booking website Orbtiz, and some presence from rival Travelocity.
Southwest Airlines is the latest carrier to fly into the hot $65 billion gay travel market, and now runs dedicated gay ads featuring rainbow landing lines on a plane runway, and dedicated web page southwest.com/gaytravel. In recent years there have also been efforts from Jet Blue, Delta Air Lines, United Airlines, US Airways, Continental, and Hawaiian Airlines, as well as international carriers IcelandAir, Lufthansa, Swiss International Airlines, Air Canada, Qantas, KLM Royal Dutch, and Virgin Atlantic.
Outdoing everyone, including Qantas, Air New Zealand is taking gay marketing to a new level with its "Pink Flight" to Mardis Gras, featuring pink cocktails, drag queens and cabaret-like performances by the flight crew, gay-themed movies, along with a "Get-Onboard-Girlfriend!" bash at the departure gate. Its second annual effort will fly Feb. 26.

24.1.08

ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ

Image Hosted by ImageShack.us
.
In two days, Omer will hit a milestone; his 30th birthday. Like many his age, he hasn’t found himself. But then Omer is hardly looking. Instead he chooses to loose himself among the stacks of books at the local library, where he works. It is a respite from real life. From time to time he goes on blind dates. He meets Danny on one of his dates. 20 years old and full of enthusiasm, Danny dreams of becoming a dancer.
Shirley, Omer’s little sister, has her own problems. Aside from being Omer’s greatest annoyance, she is in an unconventional relationship with, Michal, owner of the city’s hippest coffeehouse and her boss.
Just when it seems that Omer has completely lost his spark and all seems lost, Enter Ronen, the handsome journalist who ignites the flame Omer has been seeking.
Everyone is hoping for a change. They are waiting for the light. The light that will thaw their frozen hearts. But only one person has the answer, Matilda Rose, the alien loving best-selling novelist can solve the issue; Is love dead or are we just looking in all the wrong places?

9 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΤΑ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΥΙΟΘΕΣΙΑ

Οι 9 ευρωπαϊκές χώρες που επιτρέπουν στα ομόφυλα ζευγάρια την από κοινού υιοθεσία:
Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία
Γερμανία, Δανία, Ισλανδία, Μ. Βρετανία, Νορβηγία, Σουηδία

Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ισχύει ότι:
.
Image Hosted by ImageShack.us

ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Αν θα έπρεπε να περιμένουμε τις ελληνικές εφημερίδες ή τις λοατ οργανώσεις για να πληροφορηθούμε το τι αλλάζει στη ζωή μας με την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ότι αποτελεί διάκριση και παραβίαση των ευρωπαϊκών συμβάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων το να μην επιτρέπεται στα ζευγάρια ομοφύλων ή σε μεμονωμένα ομοφυλόφιλα άτομα η υιοθεσία, ε, μάλλον θα αργούσαμε πολύ ή ίσως και να μην μαθαίναμε ποτέ τίποτα.
Λοιπόν, η απόφαση του Δικαστηρίου, υπό την προεδρία του έλληνα Χρήστου Ροζάκη, σύμφωνα με την οποία η Γαλλία καταδικάστηκε με 10 ψήφους υπέρ και 7 κατά (περιλαμβανομένης κι εκείνης του εκπροσώπου της Κύπρου) σε εντός τριών μηνών καταβολή χρηματικής αποζημίωσης για διακρίσεις και παραβίαση του σεβασμού της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής σε βάρος της 45χρονης γαλλίδας Ε.Β., επειδή αρνήθηκε να της επιτρέψει την υιοθεσία λόγω του ότι είναι ομοφυλόφιλη (μη ετεροφυλόφιλη) και από το 1990 συζεί με μια άλλη γυναίκα σημαίνει σε γενικές γραμμές ότι:
Αν και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν μπορεί να υποχρεώσει τα κράτη-μέλη του να αλλάξουν τις εθνικές νομοθεσίες τους στο θέμα αυτό κάνοντάς τες συμβατές με την απόφασή του, μπορεί να επιδικάσει αποζημιώσεις σε όσους και όσες προσφύγουν σχετικά.
Σύμφωνα με την απόφαση, τα ευρωπαϊκά κράτη οφείλουν να παρέχουν σε όλους τους πολίτες τους τη δυνατότητα να υιοθετούν- είτε ως μεμονωμένα άτομα είτε ως ζευγάρια, για την περίπτωση των ομοφυλοφίλων βεβαίως μόνον εκεί όπου αναγνωρίζεται ο γάμος ή το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων - λαμβάνοντας υπόψη πάντα τα συμφερόντα του παιδιού. Μόνο που ο ομοφυλοφιλικός σεξουαλικός προσανατολισμός των αιτούντων δεν αποτελεί πλέον από μόνος του αντένδειξη.

Μήπως λοιπόν να αρχίσουμε ήδη να σκεφτόμαστε τις προσφυγές μας εναντίον της ελληνικής πολιτείας;*
Ή να ζητήσουμε πρώτα να μας απολογηθούν όσοι στήριξαν, ακόμη και μέσα από τον λοατ χώρο, το σχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης του ΠΑΣΟΚ, που προέβλεπε κατηγορηματικά τη μη δυνατότητα από κοινού υιοθεσίας σε όσα ζευγάρια την επιθυμούσαν;

*
Σύμφωνα με πρόσφατη ανάρτηση του e-lawyer η Ελλάδα βρίσκεται στην 6η θέση στις καταδίκες του Δικαστηρίου για παραβιάσεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου .

Διαβάστε στο πρώτο σχόλιο της ανάρτησης την απόφαση του Δικαστηρίου στα αγγλικά και στο δεύτερο σχόλιο άρθρο της ισπανίδας συνταγματολόγου Argelia Queralt στην El País στα ισπανικά.
.
Διαβάστε στο τρίτο σχόλιο πώς η Πολωνία, και υπό την νεοεκλεγείσα κυβέρνηση, αρνείται να θεωρήσει δεσμευτική την απόφαση του ΕΔΔΑ. ("Ομοφυλοφοβικοί όλης της Ευρώπης, ενωθείτε"). Στο τέταρτο σχόλιο η είδηση στα γαλλικά και στο πέμπτο πώς το γαλλικό Σοσιαλιστικό κόμμα σκέπτεται να αλλάξει στάση μετά την καταδίκη της χώρας.

23.1.08

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΟΑΤ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ 1

Image Hosted by ImageShack.us
.
Αντιγράφουμε από το site του Πολύχρωμου Πλανήτη:

Ευρωπαϊκή Ένωση-Τουρκία
Γραπτή ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα το απειλούμενο κλείσιμο της οργάνωσης λεσβιών, ομοφυλοφίλων, αμφοτεροφυλόφιλων και τρανσεξουαλικών (LGBT) Lambdaistanbul, με αριθμό πρωτοκόλου P-0212/08, από τον Raül Romeva i Rueda (Verts/ALE) . Κατατέθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2008.
Τους τελευταίους μήνες έχω λάβει ανησυχητικές αναφορές ότι η οργάνωση LGBT Lambdaistanbul οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη με την κατηγορία ότι η δραστηριότητά της είναι ανήθικη και, συνεπώς, αντίθετη στη δημοτική νομοθεσία. Αν και η Τουρκία έχει αποποινικοποιήσει την ομοφυλοφιλία, η συγκεκριμένη δικαστική υπόθεση δείχνει ότι, στην πράξη, η ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας έχει μεταφερθεί στο πολύ αμφισβητούμενο πεδίο της ηθικής.
Η διασφάλιση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών είναι ένα βασικό στοιχείο των αρμοδιοτήτων όλων των κρατών μελών της ΕΕ. Η υποστήριξη των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί προτεραιότητα στο πλαίσιο της κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας. Οι παράγοντες αυτοί, σε συνδυασμό με τα άρθρα 12 και 21 του Χάρτη των Θεμελιωδών δικαιωμάτων, αποτελούν για την ΕΕ μια αναντίρρητη βάση για την ανάληψη ενεργού δράσης για τη στήριξη της τουρκικής κοινότητας LGBT.
Επιπλέον, το κοινοτικό κεκτημένο που πρέπει να εγκρίνει η Τουρκία πριν ενταχθεί ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως δε το άρθρο 13 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο απαγορεύει κάθε διάκριση με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό ή το φύλο, αποτελεί έναν ακόμη λόγο για να διασφαλιστεί ότι η Τουρκία σέβεται τις διεθνείς της υποχρεώσεις στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ποιες δράσεις θα αναλάβει το Συμβούλιο έναντι των τουρκικών αρχών, στο πλαίσιο των ενταξιακών συνομιλιών, προκειμένου να τις πείσει να διασφαλίσουν την προστασία της κοινότητας LGBT και να λάβουν μέτρα που να αίρουν τα εμπόδια τα οποία δυσχεραίνουν τη δραστηριότητα των οργανώσεων LGBT στην Τουρκία;
.
Ευρωπαϊκή Ένωση-Γερμανία
Γραπτή ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα: “Η έλλειψη αρμοδιότητας της Ε.Ε. σε θέματα οικογένειας, συμβίωσης και σχέσεων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου με αριθμό πρωτοκόλου E-0040/08, που υπεβλήθη στις 9 Ιανουαρίου 2008 από τον Mario Mauro (PPE-DE).
Το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων έχει κληθεί να αποφανθεί σχετικά με θέματα που αφορούν την ισοδυναμία μεταξύ κανόνων που ισχύουν για τα ζευγάρια του ιδίου φύλου και εκείνων που διέπουν τα παντρεμένα ζευγάρια (υπόθεση C-267/06 Tadao Markus κατά Versorgungsanstalt der deutschen Bühnen (οργανισμός κοινωνικής ασφάλισης των γερμανικών θεάτρων) της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας).
Το Δικαστήριο κλήθηκε να αποφανθεί εάν η μη χορήγηση σύνταξης επιζώντος σε μέλος ζευγαριού του ιδίου φύλου αντιβαίνει στην κοινοτική νομοθεσία.
Ο γενικός εισαγγελέας του Δικαστηρίου αποφάσισε ότι το Δικαστήριο μπορεί να εξετάσει το θέμα, αναφερόμενος στην οδηγία 2000/78/ΕΚ του Συμβουλίου της 27 Νοεμβρίου 2000, παρά το γεγονός ότι η οδηγία ορίζει πως οι κοινοτικές διατάξεις «δεν θίγουν τις εθνικές νομοθεσίες περί την οικογενειακή κατάσταση και τις παροχές που εξαρτώνται από αυτήν». Πάνω και πέρα από την ουσία της υπόθεσης, οι Συνθήκες στις οποίες στηρίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση αφήνουν την αρμοδιότητα σχετικά με διατάξεις που αφορούν την οικογένεια, τη συμβίωση και τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στα κράτη μέλη, όπως επιβεβαιώνεται από το άρθρο 9 του Χάρτη της Νίκαιας. Υπάρχουν επίσης ειδικές νομολογίες επί του θέματος από το Δικαστήριο. Επίσης, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας έχει αποκλείσει την πιθανότητα επίκλησης των κοινοτικών διατάξεων που αναφέρονται από τον γενικό εισαγγελέα για την αντιμετώπιση ως ισοδύναμων των διατάξεων για τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και εκείνων που διέπουν τα παντρεμένα ζευγάρια.
Αναφορικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση, κορυφαίοι ευρωπαίοι νομικοί εμπειρογνώμονες έχουν προτείνει να υιοθετηθεί μια δήλωση η οποία να τονίζει τον κίνδυνο της απόδοσης περαιτέρω νομικών εξουσιών στην Ένωση πέραν εκείνων που προβλέπονται στις Συνθήκες και της εξαίρεσης αυτών των ευαίσθητων θεμάτων από τη δικαιοδοσία των κρατών μελών.
Υπό το πρίσμα των ανωτέρω:
1. Θα μπορούσε το Συμβούλιο να αναφέρει την άποψή του σχετικά με το εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αρμόδια για τα ανωτέρω θέματα;
2. Εάν το Δικαστήριο δεχθεί τα συμπεράσματα του γενικού εισαγγελέα του, προτίθεται το Συμβούλιο να τροποποιήσει την οδηγία 2000/78/ΕΚ έτσι ώστε να καταστεί πιο σαφές ότι η κοινοτική νομοθεσία δεν μπορεί να μεταβάλει τις εσωτερικές διατάξεις που διέπουν την οικογένεια, τη συμβίωση και τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου;
.
Ευρώπη
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάσισε ότι αποτελεί διάκριση και παραβίαση των ευρωπαϊκών συμβάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων να μην επιτρέπεται στα ζευγάρια ομοφύλων, ή σε μεμονωμένα ομοφυλόφιλα άτομα η τεκνοθεσία. Η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έγινε από μία Γαλλίδα που αναγνωρίζεται με τα αρχικά E.B. (υπόθεση E.B. v France- application no. 43546/02). Το δικαστήριο αποφάσισε υπέρ με ψήφους 10 έναντι 7. Σύμφωνα με την κρίση του δικαστηρίου πρόκειται για παραβιάσεις του άρθρου 14 (απαγόρευση διακρίσεων) σε συνδυασμό με παραβίαση του άρθρου 8 (δικαίωμα στον σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής). Η Ε.Β., είναι 45-χρονη Γαλλίδα νηπιαγωγός και από το 1990 συζεί με γυναίκα. Οι αρμόδιες Γαλλικές αρχές αρνήθηκαν στην Ε.Β. το δικαίωμα στην υιοθεσία. Το δικαστήριο εκδίκασε αποζημίωση στην Ε.Β., την οποία θα πρέπει να πληρώσει το Γαλλικό δημόσιο.
Πρόεδρος του Δικαστηρίου ήταν ο Έλληνας Χρήστος Ροζάκης (πρώην υφυπουργός εξωτερικών και καθηγητής διεθνούς δικαίου), ενώ όπως διαβάζουμε μέλος του δικαστηρίου ήταν ο Κύπριος Loukis Loucaides, ο οποίος ψήφισε κατά. Πιέζοντας εδώ, μπορείτε να διαβάσετε στα αγγλικά την πλήρη απόφαση του δικαστηρίου.
Πηγή: PinkNews.Co.Uk

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ ΣΤΙΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Λογοτεχνική βραδιά - αφιέρωμα στον ποιητή Γιάννη Γκούμα
Θα διαβάσει αποσπάσματα από το τελευταίο του βιβλίο "Τα πορτρέτα της ωριμότητας". Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008, στις 20.30
Στο βιβλιοπωλείο Πολύχρωμος Πλανήτης, Αντωνιάδου 6 - Πεδίον Άρεως, τηλ.210 8826600
.
(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Ο Γιάννης Γκούμας, αγγλόφωνος ποιητής –με εκδόσεις σε σημαντικούς αγγλικούς εκδοτικούς οίκους– και μεταφραστής των περισσότερων παλαιότερων και σύγχρονων Ελλήνων ποιητών, στα Πορτρέτα της ωριμότητας αποφασίζει για πρώτη φορά ο ίδιος να μεταφράσει τον εαυτό του. Τι σημαίνει αυτό; Πως για πρώτη φορά αισθάνεται έτοιμος να μιλήσει στη μητρική του γλώσσα, ικανός να εξομολογηθεί στην πατρική του διάλεκτο, ώριμος να γνωστοποιήσει τη γονική του ιδιόλεκτο. Κι αυτό γιατί αντιλαμβάνεται πως έφτασε πια η (ποιητική) ώρα να πάρει επιτέλους κάποιος το νήμα από τα χέρια του Σοφοκλή και να ξετυλίξει αλλιώς τον οικογενειακό μύθο, εκπροσωπώντας έτσι όσους δεν τόλμησαν ποτέ να ομολογήσουν πως ο Οιδίποδας ήταν ο παιδικός τους ήρωας… Βαθύτατα ειρωνικός και γενναία αυτό-αναφορικός μιλά με γλώσσα κοφτερή για πρόσωπα κοντινά του αλλά και για χαρακτήρες γειτονικούς, για καταστάσεις καθημερινές αλλά και για αισθήματα διαχρονικά, για τις επικαιρικές τέχνες αλλά και για την απανταχού παρούσα και τα πάντα πληρούσα ποίηση. Έτσι φτάνει στο τέλος του ποιητικού δρόμου, εξαγνισμένος και νικητής, γνωρίζοντας πως όσο φως και αίμα ξόδεψε στη διαδρομή της ζωής προς αναζήτηση της εσώτερης και εξώτερης αλήθειας, όλα αποκαθίστανται στην ποίηση.
Σπύρος Αραβανής

ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Image Hosted by ImageShack.us

2008: Lesben und Schwule im Sport

22.1.08

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ HIV/AIDS

Image Hosted by ImageShack.us
Ισπανία
Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
Γαλλία.......................................Μεξικό
Image Hosted by ImageShack.us
ΗΠΑ

21.1.08

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ CHIP & OVI ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ZINEGOAK 08 ΤΟΥ ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
.
DOCUMENTALES
ANGER ME G Yo, Anger (o Me cabrea)
DIR: Elio Gelmini
Canadá, 2006, 72, vídeo
CHIP & OVI G
DIR: Panagiotis Evangelidis
Grecia, 2007, 44’, vídeo
DOS PATRIAS: CUBA Y LA NOCHE GT
DIR: Christian Liffers
Cuba-Alemania, 2006, 82’, vídeo
FORA DA LEI L Fuera de la ley
DIR: Leonor Areal
Portugal, 2006, 82, vídeo
FREEHELD L Pensión
DIR: Cynthia Wade
EUA, 2007, 37’, vídeo
LA MOMA TL
DIR: Samuel Sebastián
España, 2007, 10, vídeo
LA PRUEBA G
DIR: Diego Torres
España, 2007, 10’, vídeo
Con la presencia del director
NO MAGIC BULLETS G No hay una única solución
DIR: Jaime Sylla
Reino Unido, 2007, 59’, vídeo
RISK, STRECH OR DIE T Arriesgarse, exagerar o morir
DIR: Saskia Heyden
Alemania, 2007, 61’, vídeo
SMALLTOWN BOY G Chico de pueblo
DIR: Moby Longinotto
Reino Unido, 2006, 13’, vídeo
THE BIRTHDAY T El nacimiento
DIR: Negin Kianfar, Daisy Mohr
Holanda, 2006, 63’, vídeo
THROUGH THICK AND THIN GL Contra viento y marea
DIR: Sebastián Córdoba
EUA, 2006, 77’, vídeo
WE BELONG G Pertenecemos
DIR: Dean Hamer
EUA, 2007, 11’, vídeo

Επιτέλους!
Ένα ελληνικό ντοκιμαντέρ σε διεθνές φεστιβάλ λεσβιακού-γκέι-τρανς κινηματογράφου.
Η ταινία του Παναγιώτη Ευαγγελίδη Chip & Ovi, που αφηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού νεαρών ρουμάνων με αναπηρία, προβάλλεται στο ZINEGOAK του Μπιλμπάο.

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ (ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, αφιέρωμα στον Φασμπιντερ και παράλληλες εκδηλώσεις) πιέζοντας εδώ:

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΑΤ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Hillary Rodham Clinton's Background: Hillary Rodham Clinton was married to President Bill Clinton when he was in office 1993-2001. She is a proponent for universal health care. She is a United States Senator from New York State since 2001. She is a lawyer and partner in the Rose Law Firm, Little Rock, AK. If elected Hillary Clinton would be the first woman president in the United States. This article looks at Hillary Clinton's stand on gay and lesbian issues.
Hillary Clinton as New York's Senator: Hillary Clinton sits on the following committees: Senate Committee on Armed Services, Senate Committee on Environment and Public Works, Senate Committee on Health, Education, Labor, and Pension and Senate Special Committee on Aging. She has been criticized by liberals for her support of the Iraq war, but praised for her support of abortion rights, education support and health care.
Hillary Clinton and the United States Senate: Every two years the Human Rights Campaign, the largest national gay and lesbian organization, issues a scorecard for members of the Senate based on their sponsorship and voting on key issues of importance to gay and lesbian citizens. Hillary Clinton scored 89 out of 100% in the 2006 scorecard. Here's how HRC rated Hillary Clinton:
Federal Marriage Amendment: Hillary Clinton voted against the Federal Marriage Amendment (S.J. Res. 1) which would have defined marriage as between a man and a woman and included language which could have prevented recognition of civil unions and domestic partnership benefits. The amendment failed by a vote of 49-48.
Hillary Clinton and Gays in the Military: Hillary Clinton supports the repeal of "Don't Ask, Don't Tell" and supports the rights of gays and lesbians to serve openly in the military."It hurts all of our troops, and this, to me, is a matter of national security," she said to a group of HRC supporters.
Employment Non-Discrimination: Clinton said she would work to pass a federal law outlawing employment discrimination based on sexual orientation and propose another measure extending benefits to the partners of federal employees in March 2007 at an HRC fundraiser.
Hate Crimes and HIV Support: Hillary Clinton, in line with HRC, co-sponsored legislation to bring Medicaid coverage to low-income, HIV-positive Americans and the Local Law Enforcement Enhancement Act which would expand federal jurisdiction to reach serious, violent hate crimes perpetrated because of the actual or perceived race, color, religion, national origin, sexual orientation or disability of the victim.
Gay Immigration Rights: Hillary Clinton did not co-sponsor Uniting American Families Act that would amend the Immigration and Nationality Act to provide same-sex partners of U.S. citizens the same immigration benefits legal spouses of U.S. residents enjoy.
Gay Adoption: Hillary Clinton supports giving gays and lesbians equal rights in adopting children.
Hillary Clinton and Gay Marriage: Some gay and lesbian voters don't feel like Hillary Clinton has done enough to support gay and lesbian rights, while others believe she is the best candidate for gay and lesbian issues. Clinton opposes gay marriage but supports civil unions between members of the same sex. During her husband's administration, she supported the Defense of Marriage Act, a law preventing the federal recognition of same-sex marriage.
"Marriage has got historic, religious and moral content that goes back to the beginning of time, and I think a marriage is as a marriage always has been, between a man and a woman." - Hillary Clinton, opposing same-sex marriages, quoted in The New York Daily News.
However, in October 2006 Hillary Clinton was quoted by 365gay.com as saying,"I believe in full equality of benefits, nothing left out. From my perspective there is a greater likelihood of us getting to that point in civil unions or domestic partnerships and that is my very considered assessment."
.
Image Hosted by ImageShack.us
.
Barack Obama's Political Background: Barack Obama was elected to the Illinois State Senate in 1996. He served for eight years and ran for United States Senate in 2004. His speech at the Democratic National Convention that year brought America's attention to this liberal political newcomer. He won the election easily over arch-conservative Alan Keyes.
Barack Obama in the Illinois Senate: Barack Obama was known as a liberal who was not afraid to build bridges across party lines during his term in the Illinois State Senate. He gained a 100% rating from Planned Parenthood for his support of family planning and abortion rights legislation.
Barack Obama and Gay Rights in Illinois: Barack Obama supported gay rights during his Illinois Senate tenure. He sponsored legislation in Illinois that would ban discrimination on the basis of sexual orientation.
Barack Obama in the United States Senate: Every two years the Human Rights Campaign, the largest national gay and lesbian organization, issues a scorecard for members of the Senate based on their sponsorship and voting on key issues of importance to gay and lesbian citizens. Barack Obama scored 89 out of 100% in the 2006 scorecard. Here's how HRC rated Barack Obama:
Barack Obama on Hate Crimes: Barack Obama co-sponsored legislation to expand federal hate crimes laws to include crimes perpetrated because of sexual orientation and gender identity.
Employment Non-Discrimination: Barack Obama supports the Employment Non-Discrimination Act and believes it should be expanded to include sexual orientation and gender identity.
Don't Ask, Don't Tell - Gays in the Military: Barack Obama believes we need to repeal the "Don't Ask, Don't Tell" policy and allow gays and lesbians to serve openly in the military. His campaign literature says, "The key test for military service should be patriotism, a sense of duty, and a willingness to serve."
Gay & Lesbian Adoption: Barack Obama believes gays and lesbians should have the same rights to adopt children as heterosexuals.
Barack Obama and Gay Marriage/ Civil Unions: Although Barack Obama has said that he supports civil unions, he is against gay marriage. In an interview with the Chicago Daily Tribune, Obama said, "I'm a Christian. And so, although I try not to have my religious beliefs dominate or determine my political views on this issue, I do believe that tradition, and my religious beliefs say that marriage is something sanctified between a man and a woman."
Barack Obama did vote against a Federal Marriage Amendment and opposed the Defense of Marriage Act in 1996.
He said he would support civil unions between gay and lesbian couples, as well as letting individual states determine if marriage between gay and lesbian couples should be legalized.
"Giving them a set of basic rights would allow them to experience their relationship and live their lives in a way that doesn't cause discrimination," Obama said. "I think it is the right balance to strike in this society." Sources: Chicago Daily Tribune, National Gay and Lesbian Task Force
.
(Kathy Belge, about.com)