28.1.08

ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΣΤΑΦΥΛΟΚΟΚΚΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Ενα νέο «μικρόβιο των ομοφυλόφιλων» έχει κάνει την εμφάνισή του. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ένα νέο είδος χρυσίζοντα σταφυλόκοκκου, ανθεκτικού στη μεθικιλλίνη (MRSA), εξαπλώνεται στις ΗΠΑ και είναι περισσότερο διαδεδομένο στην γκέι κοινότητα Κάστρο του Σαν Φρανσίσκο.
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, το USA300 απαντάται 13 φορές συχνότερα στους ομοφυλόφιλους άνδρες του Κάστρο, της περιοχής με τον υψηλότερο πληθυσμό γκέι στις ΗΠΑ, απ ό,τι στους ετεροφυλόφιλους γείτονές τους.
Στην κοινότητα του Κάστρο, το βακτήριο εντοπίζεται σε ένα άτομο σε κάθε 588, ενώ στον συνολικό πληθυσμό του Σαν Φρανσίσκο η αναλογία είναι ένας προς 3.800.
Το σεξ
Το μικρόβιο μεταδίδεται μέσω σωματικής επαφής και κυρίως μέσω του ομοφυλοφιλικού σεξ και είναι ανθεκτικό στα περισσότερα αντιβιοτικά φάρμακα.
Μπορεί να προκαλέσει από μολύνσεις δέρματος και των οστών μέχρι, σε εξαιρετικά σοβαρές περιπτώσεις, σε θανατηφόρα δηλητηρίαση του αίματος και νεκρωτική πνευμονία.
Επειδή το βακτήριο μεταδίδεται μέσω οποιασδήποτε φυσικής επαφής, οι Αμερικανοί επιστήμονες ανησυχούν ότι το USA300 μπορεί να εξαπλωθεί στον γενικό πληθυσμό.
«Αν εξαπλωθεί στον γενικό πληθυσμό, θα είναι πραγματικά ασταμάτητο», προειδοποίησε ο Μπιν Ντίεπ, επικεφαλής της έρευνας στο Σαν Φρανσίσκο. Μόνο μέσα στο 2005 το MRSA σκότωσε σχεδόν 19.000 Αμερικανούς.
Ο Ντίεπ δήλωσε ότι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτούμε από το θανατηφόρο βακτήριο είναι να πλενόμαστε τακτικά με σαπούνι και νερό, κυρίως μετά τη σεξουαλική επαφή
(Έθνος, 16/1)

Δεν υπάρχουν σχόλια: