.
Σε ένα κατσαρολάκι αδειάζετε δυο κουτιά ζαχαρούχο γάλα και λίγο γάλα εβαπορέ.
Ζεσταίνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 1,5 ώρα.
Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και λίγη βανίλια.
Όταν αποκτήσει την όψη και υφή μιας καφετίζουσας καραμελωμένης κρέμας το βγάζετε από το μάτι, το αδειάζετε σε ένα γυάλινο δοχείο και το αφήνετε να κρυώσει.
Δοκιμάστε το με φρέσκα κρουασάν, με κέικ, με σουφλέ σοκολάτας,
…ή όπου αλλού η φαντασία σας προστάζει.
Σε ένα κατσαρολάκι αδειάζετε δυο κουτιά ζαχαρούχο γάλα και λίγο γάλα εβαπορέ.
Ζεσταίνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 1,5 ώρα.
Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και λίγη βανίλια.
Όταν αποκτήσει την όψη και υφή μιας καφετίζουσας καραμελωμένης κρέμας το βγάζετε από το μάτι, το αδειάζετε σε ένα γυάλινο δοχείο και το αφήνετε να κρυώσει.
Δοκιμάστε το με φρέσκα κρουασάν, με κέικ, με σουφλέ σοκολάτας,
…ή όπου αλλού η φαντασία σας προστάζει.
2 σχόλια:
Πολύ μου αρέσει το dulce de leche, αλλά "ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 1,5 ώρα"?? Προτιμώ να το παίρνω έτοιμο :-)
Χαιρεται!
Μηπως ξέρει κανενας που μπορω να αγορασω dulce de leche την Αθήνα?
Ευχαριστω
Δημοσίευση σχολίου