28.12.08

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΓΑΛΑ (DULCE DE LECHE) ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

Image Hosted by ImageShack.us
Raphael T. Deinert
.
Σε ένα κατσαρολάκι αδειάζετε δυο κουτιά ζαχαρούχο γάλα και λίγο γάλα εβαπορέ.
Ζεσταίνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 1,5 ώρα.
Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και λίγη βανίλια.
Όταν αποκτήσει την όψη και υφή μιας καφετίζουσας καραμελωμένης κρέμας το βγάζετε από το μάτι, το αδειάζετε σε ένα γυάλινο δοχείο και το αφήνετε να κρυώσει.

Δοκιμάστε το με φρέσκα κρουασάν, με κέικ, με σουφλέ σοκολάτας,
…ή όπου αλλού η φαντασία σας προστάζει.
.
Image Hosted by ImageShack.us

2 σχόλια:

SK είπε...

Πολύ μου αρέσει το dulce de leche, αλλά "ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 1,5 ώρα"?? Προτιμώ να το παίρνω έτοιμο :-)

Ανώνυμος είπε...

Χαιρεται!
Μηπως ξέρει κανενας που μπορω να αγορασω dulce de leche την Αθήνα?
Ευχαριστω