12.5.18

Η ΚΙΝΑ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ EUROVISION ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΕIΤΑΙ

Την Τρίτη μεταδόθηκε ζωντανά από την Altica Arena της Λισαβόνας ο πρώτος ημιτελικός της φετινής Eurovision, και μπορεί χώρες της Ευρώπης να μεταδίδουν και να ψηφίζουν στους ημιτελικούς αλλά ο διαγωνισμός μεταδίδεται και στην Κίνα μέσα από το κανάλι Mango TV. Η μετάδοση ωστόσο το βράδυ της Τρίτης καθυστέρησε εξαιτίας κάποιων αλλαγών που το κανάλι επιθύμησε να πραγματοποιήσει. Το αποτέλεσμα ήταν η Αλβανία και η Ιρλανδία να λογοκριθούν και να αφαιρεθούν εντελώς από το πρόγραμμα για διαφορετικούς λόγους.
Αρχικά, η Αλβανία φέτος εκπροσωπείται από τον Eugent Bushpepa με το τραγούδι Mall και κατάφερε να περάσει στον τελικό του Σαββάτου. Ωστόσο, η εμφάνιση του δεν μεταδόθηκε εξαιτίας ενός νόμου της χώρας από τον Ιανουάριο του 2018 , βάση του οποίου απαγορεύονται οι καλλιτέχνες με τατουάζ να εμφανίζονται στην τηλεόραση! Έτσι η εμφάνιση της Αλβανίας αφαιρέθηκε, ενώ τη στιγμή της πρόκρισης η τηλεόραση της Κίνας περιορίστηκε στην ομάδα της Αλβανίας παρά στον ίδιο τον τραγουδιστή.
Το δεύτερο περιστατικό αφορά την συμμετοχή της Ιρλανδίας. Και σε αυτή την περίπτωση η συμμετοχή δεν μεταδόθηκε, καθώς η χώρα έχει απαγορεύσει την απεικόνιση ομοφυλοφιλικών σχέσεων στην τηλεόραση! Η χώρα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα καθώς μαζί με την απαγόρευση ακολούθησε η δήλωση ότι απαγορεύονται ομοφυλοφιλικές εικόνες, όπως και εικόνες κακοποίησης ή βίας! Η παραπάνω δήλωση μόνο προσβολή και ντροπή μπορεί να θεωρηθεί από μία χώρα εν έτη 2018 και αυτή η τάση αποτυπώθηκε και από την αφαίρεση ολόκληρης της εμφάνισης της Ιρλανδίας, εξαιτίας των δύο ανδρών χορευτών.
Η EBU δήλωσε ότι αυτή η πράξη είναι ενάντια στις αξίες του διαγωνισμού και για αυτό τον λόγο  δεν παρέχεται η άδεια για την μετάδοση του δεύτερου ημιτελικού αλλά και του τελικού στο τηλεοπτικό δίκτυο της Κίνας.
Τέλος, το κανάλι θεώρησε προσβλητικές τις πολύχρωμες σημαίες της LGBT κοινότητας στην αρένα και προτίμησε να τις απεικονίσει με θολό. (infegreece.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: