31.5.18

ΙΣΠΑΝΙΑ. ΓΑΜΟΣ ΑΝΔΡΩΝ ΜΕ... ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟ


Για πρώτη φορά γάμος ομοφυλοφίλων στην Ισπανία με…παπά και με κουμπάρο!
pentapostagma.gr, 26/5/2018
Σουηδός πάστορας αναμένεται να γράψει “προοδευτική” ιστορία με τον πρώτο γάμο ομοφυλοφίλων στην Ισπανία
Ο “πατήρ” Gunnar Sjöberg θα πραγματοποιήσει τον πρώτο εκκλησιστικό γάμο (όχι πολιτικό) για δύο άνδρες στην Ισπανία.
Σήμερα Σάββατο ο Gunnar Sjöberg, θα παντρεψει δύο άνδρες σε μια γαμήλια τελετή στην παραλία της Torrevieja.
Παρόλο που οι γάμοι μελών του ίδιου φύλου έχουν γίνει αποδεκτοί από το νόμο στην Ισπανία από το 2005 όσοι έχουν διεξαχθεί από τότε (δεκάδες χιλιάδες) σε δημοτικές αίθουσες , ενώ η σημερινή θα είναι η πρώτη φορά που ένας γάμος θα έχει διεξαχθεί από έναν άνθρωπο του…κλήρου.
Η Καθολική Εκκλησία αρνείται να επιτρέψει τέτοιου είδους ενώσεις, αλλά η Λουθηρανική Εκκλησία της Σουηδίας έχει επιτρέψει γάμους του ιδίου φύλου μετά την ψήφιση της Συνόδου το 2009.
«Είναι ζήτημα αγάπης, όχι ζήτημα φύλου», εξήγησε ο Sjöberg σε συνέντευξή του.
«Είναι μια ευτυχισμένη μέρα που μπορώ να διαδώσω περισσότερη αγάπη στον κόσμο» συμπληρώνει.
Ο γάμος θα πραγματοποιηθεί μεταξύ του Soliman Herrera Johansson, 38 ετών, ενός Σουηδού υπηκόου, και του Luis Ricaute Madriz, 28 ετών, σχεδιαστή μόδας από τη Βενεζουέλα.
«Για μένα ως ιερέα είναι σημαντικό να μην βλέπουμε τη διαφορά στους ανθρώπους, οπότε δεν ενοχλούμαι από το φύλο ενός ζευγαριού», δήλωσε ο 60χρονος ιερέας.
«Αν ένα ζευγάρι θέλει να γιορτάσει την αγάπη του σε έναν κόσμο που πραγματικά χρειάζεται περισσότερη αγάπη τότε αυτό είναι μεγάλο. Για μένα κάθε γάμος είναι μια επίδειξη αγάπης και η αγάπη κάνει τον κόσμο καλύτερο. Ελπίζω ότι αυτή θα είναι η αρχή πολλών ομοφυλοφιλικών γάμων εδώ”, είπε ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: