3.11.15

ΙΡΑΝ. "ΘΑΝΑΤΟΣ" ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ, "ΝΑΙ" ΣΤΙΣ ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ

Ιράν: «Θάνατος» στους ομοφυλόφιλους – «Ναι» στις τρανσέξουαλ
gr.euronews.com, 14/10/2015
Στο θεοκρατούμενο Ιράν η ομοφυλοφιλία θεωρείται θανάσιμο αμάρτημα και τιμωρείται με την εσχάτη των ποινών. Την ίδια ώρα όμως, η βιομηχανία των εγχειρήσεων αλλαγής φύλου στη χώρα ανθεί. Αυτή είναι άλλωστε η μόνη διέξοδος που δίνεται στους ομοφυλόφιλους για να ξεφύγουν από την απομόνωση και να γλιτώσουν από τις διώξεις. Το ιρανικό σύστημα όχι μόνο αποδέχεται τις τρανσέξουαλ, αλλά επιδοτεί τις εγχειρήσεις αλλαγής φύλου.
Όπως εξηγεί ανώτατος κληρικός, αυτές δεν αποτελούν αμάρτημα, σύμφωνα με το Κοράνι. «Στο Ισλάμ υπάρχει μια αρχή. Τα πάντα επιτρέπονται, εκτός και αν υπάρχουν ισχυρά αντεπιχειρήματα ή το απαγορεύει ρητά ο νόμος», υποστηρίζει ο Αγιατολάχ Γιουσέφ Σαανεί.
Η Τεράν,που έχει υποβληθεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου εξομολογείται: «Δεν το μετάνιωσα ποτέ. Χωρίς τη στήριξη από τους φίλους μου όμως, δεν θα τα είχα καταφέρει τον πρώτο χρόνο. Η μητέρα μου τηλεφώνησε μόνο μια φορά, για να μάθει αν συνήλθα από το χειρουργείο», λέει.
Το Ιράν κατατάσσεται στην δεύτερη θέση παγκοσμίως στις εγχειρήσεις αλλαγής φύλου πίσω από την Ταϊλάνδη. Κάθε χρόνο, στις εξειδικευμένες κλινικές της χώρας συρρέουν ενδιαφερόμενοι από ολόκληρη την Μέση Ανατολή

Δεν υπάρχουν σχόλια: