5.11.15

ΚΟΛΟΜΒΙΑ. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Ιστορική απόφαση της Κολομβίας για τα δικαιώματα των gay και την υιοθεσία
skai.gr, 5/11/2015
Το συνταγματικό δικαστήριο της Κολομβίας ήρε τους περιορισμούς που απαγόρευαν στα ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά.
Μέχρι τώρα τα ζευγάρια του ίδιου φύλου μπορούσαν να υιοθετήσουν ένα παιδί μόνο αν αυτό ήταν ο απόγονος του ενός.
Το δικαστήριο κατέληξε στην ιστορική απόφαση την Τετάρτη και έδωσε εντολή στους οργανισμούς υιοθεσίας παιδιών να μην εισάγουν διακρίσεις εις βάρος των ομοφυλόφιλων ανδρών και γυναικών. Ανέφερε ότι τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια θα μπορούν στο εξής να υιοθετούν με τον ίδιο τρόπο, όπως ακριβώς κάνουν και τα ετερόφυλα ζευγάρια, όταν βέβαια τηρούνται όλες οι νομικές προϋποθέσεις.
Το Δικαστήριο κατέληξε στη συγκεκριμένη απόφαση μετά από πολλές ώρες συζήτησης και αυτή η εξέλιξη αυξάνει τις πιθανότητες ένα ορφανό παιδί να βρει μια οικογένεια. «Ο σεξουαλικός προσανατολισμός ή το φύλο ενός ατόμου δεν καθορίζουν την ηθική του ατόμου, ή την σωματική, ψυχική του καταλληλότητα για υιοθεσία» δήλωσε η επικεφαλής δικαιοσύνης του Συνταγματικού Δικαστηρίου.
Στην Κολομβία κατοχυρώνεται νομικά η ένωση των ομοφυλοφίλων αλλά τo 2013 το Κογκρέσο απέρριψε την πρόταση της πλήρους νομιμοποίησης των γκέι γάμων.
Οι ακτιβιστές χαιρέτισαν την απόφαση της Τετάρτης ενώ οι αντίπαλοι υποσχέθηκαν να ασκήσουν έφεση, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια: