11.11.15

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ "ΛΕΣΒΙΑΚΟ" ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΣΗΡΙΑΛ ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ

Έρχεται το πρώτο «λεσβιακό» ιαπωνικό σίριαλ και προκαλεί αντιδράσεις
Ο τηλεοπτικός σταθμός Fuji της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να μεταδίδει ένα νέο σίριαλ με υπόθεση την ερωτική ιστορία δύο ομοφυλόφιλων γυναικών, σενάριο που για πρώτη φορά παίζεται στην Ιαπωνία.
Ωστόσο, μια προεξέχουσα ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των LGBT ανθρώπων κατηγόρησε το σίριαλ, κρίνοντας από τα τρέιλερ της σειράς, ότι παρουσιάζουν μια εκτός πραγματικότητας εικόνα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.
Το σίριαλ που έχει τίτλο «Transit Girls» αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 7 Νοεμβρίου, και θέμα του έχει την ιστορία δύο κοριτσιών, 18 και 21 ετών, που γίνονται «αδελφές» όταν οι γονείς τους παντρεύονται μεταξύ τους. Τα κορίτσια στην αρχή συγκρούονται στη νέα τους συμβίωση, στην πορεία όμως ερωτεύονται η μία την άλλη.
Πρωταγωνίστριες είναι η Σαΐρι Ίτο (Sairi Ito) και η Γούι Σακούμα (Yui Sakuma).
Η φωτογραφία που μοίρασε ο τηλεοπτικός σταθμός μαζί με το δελτίο Τύπου της νέας σειράς δείχνει τις δύο πρωταγωνίστριες ξαπλωμένες στο κρεβάτι, υπονοώντας ότι είναι γυμνές, να κοιτάζονται και να χαμογελούν.
Η Μάκι Μουράκι (Maki Muraki), επικεφαλής της ΜΚΟ Nijiiro Diversity, που προωθεί τα ίσα εργασιακά δικαιώματα για τους LGBT ανθρώπους στην Ιαπωνία, θεωρεί ότι το σίριαλ θα στείλει λάθος μηνύματα.
«Βάζοντας δύο κορίτσια ξαπλωμένα στο κρεβάτι, κάτω από ένα λευκό σεντόνι, και χρησιμοποιώντας λέξεις όπως “απαγορευμένο”, είναι λίγο εκτός τόπου και χρόνου, νομίζω», είπε η Μουράκι στους Japan Times την Πέμπτη.
«Ασχολούμαστε με πολλά πράγματα εκτός από το σεξ. Αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες στη ζωή μας, για παράδειγμα στους εργασιακούς χώρους. Να λέμε ότι η εικόνα μας είναι ταυτισμένη με το σεξ δεν με χαροποιεί».
Ο τηλεοπτικός σταθμός Fuji TV περιγράφει το σίριαλ ως μια συγκινητική και ειλικρινή ερωτική ιστορία, με τη μόνη διαφορά ότι και οι δύο χαρακτήρες είναι κορίτσια.
Μάλιστα αναφέρει ότι είναι η πρώτη αισθηματική δραματική σειρά στην Ιαπωνία όπου το θέμα της είναι ο έρωτας μεταξύ δύο κοριτσιών.
Αλλά η Μουράκι πιστεύει ότι η Ιαπωνία βρίσκεται ακόμα πολύ πίσω από άλλες χώρες στα θέματα που έχουν να κάνουν με την LGBT κοινότητα.
«Είναι κάτι νέο για την Ιαπωνία, όχι για την Αμερική που έχουν τέτοια προγράμματα από το 2006».
«Στην Αμερική έχουν σειρές όπως τη “Modern Family”, όπου δεν ασχολούνται με τα σεξουαλικά των LGBT ανθρώπων, αλλά με την καθημερινότητά τους και αυτό είναι θετικό. Εάν είναι μόνο για το σεξ, δεν μπορώ να το θεωρήσω θετικό».

Το νέο σίριαλ έρχεται σε μια χρονιά ορόσημο για τις λεσβίες, τους γκέι, τους τρανσέξουαλ στην Ιαπωνία, επειδή γίνονται και από την πλευρά της κυβέρνησης πολλές κινήσεις για να αναγνωριστούν κάποια δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. (tribune.gr, 23/10/2015)

Δεν υπάρχουν σχόλια: