21.11.15

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ. "ΝΑΙ" ΣΤΗΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Οι ομοφυλόφιλοι στη Πορτογαλία θα μπορούν πλέον να υιοθετούν παιδιά 
newsbeast.gr, 20/11/2015
Το πορτογαλικό κοινοβούλιο, το οποίο πέρασε στην αριστερά με τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, ψήφισε σήμερα σε πρώτη ανάγνωση τέσσερα νομοσχέδια με τα οποία αναγνωρίζεται στα ζευγάρια προσώπων του ίδιου φύλου το δικαίωμα να υιοθετούν παιδιά. 
Τα νομοσχέδια υιοθετήθηκαν με τις ψήφους του συνόλου των κομμάτων της αριστεράς και σχεδόν είκοσι βουλευτών του κεντροδεξιού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD) του πρωθυπουργού Πέδρο Πάσος Κοέλιο. 
Στην Πορτογαλία, ο νόμος, που τον Φεβρουάριο του 2010 επέτρεψε τον γάμο μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου, απέκλειε ρητά τα ζευγάρια του ίδιου φύλου από το δικαίωμα να υιοθετούν παιδιά. 
«Η βεβαιότητα ότι η ύπαρξη γονέων του ίδιου φύλου ουδόλως βλάπτει την ανάπτυξη των παιδιών έχει επιστημονικά τεκμηριωθεί», υποστηρίζουν οι σοσιαλιστές στην πρόταση νόμου που κατέθεσαν, επισημαίνοντας πως η υιοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια επιτρέπεται ήδη σε «18 χώρες και 38 Πολιτείες ή δικαιοδοσίες των ΗΠΑ». 
Ήταν η τέταρτη φορά από το 2012 που το πορτογαλικό κοινοβούλιο καλούνταν να αποφανθεί για το θέμα αυτό, που αποτελούσε προεκλογική υπόσχεση του Σοσιαλιστικού Κόμματος. 
Ο απερχόμενος δεξιός κυβερνητικός συνασπισμος κέρδισε τις εκλογές τον περασμένο μήνα, όμως έχασε την απόλυτη πλειοψηφία που διέθετε από το 2011 στο κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: