1.7.12

ΧΩΡΙΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΟ SOFIA PRIDE 2012

Χωρίς επεισόδια το "Sofia Pride"
GRReporter, 30/6/2012
Στη βουλγαρική πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκε σήμερα χωρίς επεισόδια και προβλήματα η πορεία των ομοφιλόφυλων στα πλαίσια του "Sofia Pride", ανακοίνωσαν από το υπουργείο Εσωτερικών.
Οι συμμετέχοντες στην πορεία κρατούσαν πανό στα οποία έγραφε «Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι η περηφάνειά μου» και σημαίες με τα χρώματα του ουράνιου τόξου.
Η πορεία του "Sofia Pride" έφτασε στο μνημείο του Σοβιετικού στρατού, όπου δημοφιλείς Βούλγαροι τραγουδιστές, όπως οι Μαρία Ιλίεβα, Πόλι Γκένοβα, Σοφί Μαρίνοβα (η οποία εκπροσωπούσε τη Βουλγαρία στην Eurovision 2012), το συγκρότημα Voice of Boys κτλ. έδωσαν συναυλία.
Στη διάρκεια της πορείας δεν σημειώθηκε το παραμικρό επεισόδιο. Καθ’ όλη τη διαδρομή οι συμμετέχοντες συνοδεύονταν από δυνάμεις της αστυνομίας.
Στην πορεία έλαβαν μέρος ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στη Βουλγαρία Τζέιμς Γουόρλικ με την οικογένειά του και ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας Τζόναταν Άλαν.
„Όλοι πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν τη ζωή τους όπως επιλέξουν. Σήμερα το βασικό μήνυμα είναι ότι άνθρωποι στη βουλγαρική κοινωνία που είναι ομοφυλόφιλοι, θέλουν να τους σέβονται και να τους αντιμετωπίζουν με αξιοπρέπεια. Κανείς δεν πρέπει να βασανίζεται λόγω προκαταλήψεων”, δήλωσε ο Τζέιμς Γουόρλικ.
Η εκδήλωση έλαβε γραπτή υποστήριξη από 134 βουλευτές του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, καθώς και από τις πρεσβείες πολλών ευρωπαϊκών χωρών στη Βουλγαρία.
Η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς και ορισμένα εθνικιστικά κόμματα όπως συνήθως τάχθηκαν κατά της εκδήλωσης.


Μπορείτε να δείτε βίντεο από την πορεία εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: