23.7.12

ΗΠΑ. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

Πρώτος γάμος ομοφυλόφιλων στον στρατό
του Θεολόγου Αλεξανδράτου (topontiki.gr, 23/7/2012)
Η κοινωνία αλλάζει γοργά και ήδη σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ επιτρέπονται οι γάμοι μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.
Μαζί αλλάζει και ο στρατός και ήδη έγινε ο πρώτος γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων και μάλιστα μέσα σε στρατιωτική βάση.
Στο στρατόπεδο Μακγκουάϊρ – Ντιξ του Νιού Τζέρσι, όπου υπηρετεί, ο επισμηνίας Έργουϊν Ουμάλι νυμφεύθηκε τον αγαπημένο του Ουίλ Μπέρενς , κάτι που θα ήταν αδιανόητο εννιά μήνες νωρίτερα όταν και άλλαξε ο νόμος .
Όπως έγραψε μάλιστα ο Ουμάλι στη σελίδα του στο Facebook «ο διοικητής ήταν πολύ ανοικτός στην πρότασή μας και το μόνο που ζήτησε ήταν λίγη υπομονή γιατί κάτι τέτοιο θα το έκαναν για πρώτη φορά».
Αυτή η θετική στάση από την πλευρά του στρατού ήρθε μετά τον Σεπτέμβριο όταν και με νόμο επετράπη στους φαντάρους που ήταν ομοφυλόφιλοι να παραδεχτούν ανοικτά την προτίμησή τους. Ο Ουμάλι φεύγοντας για μια αποστολή μίλησε στους άλλους στρατιώτες για την υποστήριξη που είχε από τον μνηστήρα του και απέσπασε θερμό χειροκρότημα.
Στην τελετή παρευρέθηκαν περίπου 150 συνάδελφοι και φίλοι των δύο ανδρών αλλά όχι οι οικογένειές τους. Και οι δύο μεγάλωσαν σε αυστηρό θρησκευτικό περιβάλλον με αποτέλεσμα οι γονείς τους να μην δέχονται την ομοφυλοφιλία τους.
Τόσο ο Ουμάλι όσο και ο Μπέρενς ήταν παλιότερα παντρεμένοι με γυναίκες και έχουν από δύο παιδιά. Μάλιστα οι πρώην σύζυγοι όπως και τα πιτσιρίκια παρευρέθηκαν στο μυστήριο το οποίο τέλεσε στρατιωτική ιερέας.
Μετά τον γάμο όλοι μαζί πήγαν ταξίδι στη Ντίσνεϊλαντ για να διασκεδάσουν και ελπίζουν ότι η κίνηση αυτή θα ανοίξει το δρόμο και σε άλλα ζευγάρια ώστε να επισημοποιήσουν τη σχέση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: