29.7.12

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΒΟΥΛΙΜΙΑ

Jason Jones

Τι είναι η βουλιμία στη διάρκεια της νύχτας
της Μυρσίνης Κωστοπούλου (tanea.gr, 21-7-2012)

Κάθε βράδυ ξυπνάω και σαν υπνωτισμένος ανοίγω το ψυγείο και τρώω ό,τι βρίσκω μπροστά μου. Νιώθω θλίψη που δεν ελέγχω το πρόβλημά μου και συχνά ξεχνώ τι έχει συμβεί το προηγούμενο βράδυ.

Η βουλιμία της νύχτας είναι μια πάθηση κατά την οποία ένα άτομο υποκύπτει σε επαναλαμβανόμενα επεισόδια υπερβολικής και ανεξέλεγκτης λήψης τροφής κατά την διάρκεια της νύχτας.
Μπορεί να νιώθετε ότι χάνετε τον εαυτό σας, ξεχνώντας ποιος είστε και το φαγητό να γίνεται μέσο συναισθηματικής ανακούφισης. Η αμνησία για τα επεισόδια είναι συχνά όπως και η θλίψη, η κόπωση, οι ενοχές με τον εαυτό, το άγχος για την επόμενη νύχτα και εν τέλει η απελπισία που απορρέει από το αίσθημα ότι δεν μπορείτε να αντισταθείτε στην παρόρμηση αυτή.
Τα συναισθήματα αυτά δημιουργούν έναν φαύλο κύκλο όπου το πρόβλημα επιτείνεται ολοένα και περισσότερο. Η απογοήτευση με το σώμα, η ντροπή, οι ενοχές, οι δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις μπορεί να κρύβονται ώς αίτια.
Η επίσκεψη σε ψυχολόγο και η εμπλοκή σας στην διαδικασία μιας ψυχοθεραπευτικής παρέμβασης θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τον ψυχολογικό μηχανισμό της βουλιμίας και να ενισχύσετε τον αυτοέλεγχό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: