5.7.12

ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 1

Μια απίστευτη ιστορία έφτασε μέχρι τη δικαστική αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Ιωαννίνων.
Στο εδώλιο κάθισε ο δράστης ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για βαριά μη σκοπούμενη σωματική βλάβη γιατί δάγκωσε και έκοψε τη γλώσσα ενός 38χρονου άντρα σε μπαρ της περιοχής!
Ομόφωνα οι δικαστές τον καταδίκασαν σε φυλάκιση 15 μηνών με τριετή αναστολή, ενώ του αναγνώρισαν και το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.
Όλα ξεκίνησαν σε μπαρ των Ιωαννίνων στις 24 Φεβρουαρίου 2004, στις 6.30 το πρωί. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ο παθών, τον οποίο δεν γνώριζε τον πλησίασε χωρίς να τον αντιληφθεί και, λόγω ομοφυλοφιλικών τάσεων, τον φίλησε αιφνιδιαστικά στο στόμα.
«Όλο το βράδυ μού έκανε νοήματα. Στις 6.30 το πρωί ήλθε δίπλα μου με έπιασε από το λαιμό και μού είπε: «απόψε θα περάσεις μια αξέχαστη νύχτα» και αμέσως με φίλησε στο στόμα. Αντέδρασα στιγμιαία. Αν ήθελα να τον δαγκώσω θα τον δάγκωνα στο αυτί ή σε κάποιο άλλο σημείο. Αισθάνθηκα να προσβάλει τον ανδρισμό μου. Το περιστατικό αυτό επηρέασε πολύ τη ζωή μου. Επί ένα χρόνο έκανα ιατρικές εξετάσεις», είπε ο κατηγορούμενος.
Από την πλευρά του ο παθών αντέτεινε τη δική του εκδοχή, που εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι έπεισε τους δικαστές:
«Κατευθυνόμενος προς το μπαρ πέρασα δίπλα του κι εκείνος μού έβγαλε τη γλώσσα του. Κι εγώ του ανταπέδωσα την κίνηση αυτή. Τότε με άρπαξε αιφνιδιαστικά από το κεφάλι με τα δυο του χέρια και μου δάγκωσε τη γλώσσα»,είπε ο παθών περιγράφοντας την επίθεση που δέχθηκε .
«Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο κατηγορούμενος δεν βρήκε κάποιο πρόσωπο από τους περίπου εκατό θαμώνες του κέντρου και από το προσωπικό, για να επιβεβαιώσουν τις θέσεις του, όπως θα συνέβαινε αν τα πράγματα είχαν εξελιχθεί, όπως αυτός τα ανέφερε», τόνισαν οι δικαστές που τον τιμώρησαν για την πράξη του απορρίπτοντας τον ισχυρισμό τους ότι λόγω κατάστασης μέθης δεν είχε πλήρη αντίληψη του άδικου χαρακτήρα της πράξης του.
Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό το απόσπασμα, που καταγράφεται στην απόφαση των δικαστών του Τριμελούς Εφετείο, με την οποία ο κατηγορούμενος,κρίθηκε ένοχος:
«…ο παθών υπέστη, όχι απλή σωματική κάκωση, όπως επεδίωκε ο κατηγορούμενος, αλλά ακρωτηριασμό τμήματος της γλώσσας του και συγκεκριμένα της κορυφής αυτής, το οποίο τμήμα κατέπεσε στο δάπεδο με συνέπεια να ποδοπατηθεί και έτσι κατέστη αδύνατη η συγκόλλησή του, παρά την άμεση μετάβαση του παθόντα στο Νοσοκομείο».
Το κόψιμο της γλώσσας του 38χρονου, είχε βλαβερές γι΄ αυτόν συνέπειες στην ομιλία, στη γεύση, αλλά και σε άλλες χρήσεις του παραπάνω οργάνου του ανθρωπίνου σώματος.
(892fm.blogspot.gr, 7/2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια: