6.5.09

1982. ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΙΡΗ... ΤΡΑΓΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΑΠΙΖΕΙ


Εφημ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 22/7/1982

11 σχόλια:

stassa είπε...

Ο Ριζοσπάστης τσαντίστηκε για τα τρία κιλά ρύζι ε;

dorothy είπε...

@stassa: LOOOLLLL

Μιχάλης είπε...

Πολύ ενδιαφέρον!!Αυτά να τα βλέπουν οι λεγόμενοι φιλοαριστεροι φανατικοί που δεν καταλαβαίνουν ότι όλα τα κόμματα κατά βάθος διακατέχονται από ομοφοβικά αισθήματα.Ξεχναν τι γινόταν σε όλα τα κομουνιστικά και σοσιαλιστικα κράτη!Ποσοι gay τιμωρήθηκαν για τη φύση τους.

ColourfulMind είπε...

Μιας και το μπλογκ ανέβασε κείμενο από το αρχείο εφημερίδων, όποιος θέλει ας ψάξει (ίσως το κάνω την επόμενη φορά που θα είμαι Αθήνα) στο αρχείο Τύπου, στις εκλογές του 1950 υπήρχε η "Μανωλία" όπως την ονόμαζε το ΒΗΜΑ. Ήταν ένας δηλωμένος ομοφυλόφιλος που είχε δηλώσει ότι θα ήταν υποψήφιος για τις εκλογές εκείνου του χρόνου και μάζευε κοινό βγάζοντας λόγο στο κέντρο της Αθήνα. Ο Τύπος της εποχής ασχολήθηκε μόνο με χλευαστικά σχόλια, αλλά ακόμη κι έτσι μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός κόντρα στο κλίμα της εποχής δηλαδή της πλήρους επικράτησης της συντηρητικής δεξιάς δήλωνε δημόσια την ταυτότητα του και μάλιστα την πολιτικοποιούσε.

Unknown είπε...

ΚΑΛΑ ΓΑΜΑΕΙ Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΑ

Πόσο μ' αρέσει η αριστερή (;) ομοφοβία, ο υγιής και αντρίκιος λαός, οι αγωνίστριες, οι αστικές ασθένειες....

Really Nothing είπε...

Μπράβο στον Ριζοσπάστη, αυτή είναι εφημερίδα: συνέπεια και σταθερότητα απόψεων επί 27 συναπτά έτη! Θα μπορούσε να είναι και χθεσινό το άρθρο!

phoinix είπε...

και σημερινό ριζοσπάστη να πάρεις τα ίδια θα δεις...ΚΚΕ παιδί μου τι περιμένεις! ακουσε κει δε μας ενδιαφέρει η γνώμη ατόμων του περιθωρίου!!!

Owain Glyndwr είπε...

Η "συντηρητική δεξιά" σε πείραξε πολύχρωμε-μονόχρωμε...ενώ οι σοσιαληστές (όχι δεν έκανα ορθογραφικό) έδειξαν καύτερο πρόσωπο...

e-Lawyer είπε...

Ερβα ομολόγησέ τα όλα: ΠΟΥ βρήκες όλο αυτό το υλικό???!!!

Συγχαρητήρια!!!

Ανώνυμος είπε...

Οχι όλα τα κόμματα.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΥΝ για την ακύρωση των γάμων στην Τήλο.
Δεν είναι ρόδινα όλα και σε αυτό το χώρο αλλά τουλάχιστον απέχουν πολύ από την ομοφοβία του ΚΚΕ (επίσημη κι όχι όλων των μελών).

Ανώνυμος είπε...

Η συντρόφισα Λιάνα τι λέει;