23.1.15

ΑΥΣΤΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΞΟΤΗΤΕΣ (;)Με καυτά φιλιά, ζευγάρια ομοφυλοφίλων απάντησαν στην απόφαση της ιδιοκτήτριας του περίφημου βιενέζικου καφέ Πρέκελ να εκδιώξει ένα ζευγάρι λεσβιών, επειδή φιλήθηκαν.
Η μία από τις δύο γυναίκες μίλησε στη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και παρουσίασε την δικής της εκδοχή των γεγονότων.
«Ήθελα να μιλήσω με την ιδιοκτήτρια και μας είπε ότι αυτό, που κάναμε ήταν αηδιαστικό και πως και η ίδια είχε αηδιάσει. Είπε επίσης πως οι πράξεις μας ανήκουν σε οίκο ανοχής και όχι σ’ ένα παραδοσιακό βιενέζικο καφέ» υποστήριξε η Αναστασία Λόπεζ.
Σύμφωνα με τις αρχές οι συμμετέχοντες έφθασαν στους 1.000 ενώ οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι περισσότεροι από 5.000 ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και αντιδιαδήλωση από εκείνους, που θέλησαν να εκφράσουν τη στήριξή τους στην ιδιοκτήτρια του καφέ.
«Βρισκόμαστε εδώ για να στείλουμε μήνυμα συμπαράστασης στην ιδιοκτήτρια, διότι πιστεύουμε ότι εκείνη έχει κάθε δικαίωμα να αποφασίζει σε ποιόν θα επιτρέψει να πιει καφέ εκεί» λέει ένας από τους συμμετέχοντες στην αντιδιαδήλωση.
Η Αυστρία παρουσιάζει την παραδοξότητα να έχει κερδίσει την τελευταία Eurovision στέλνοντας την διάσημη πλέον Κοντσίτα, αλλά παραμένει μια βαθιά συντηρητική καθολική κοινωνία με εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις αιτημάτων ομοφυλόφιλων ζευγαριών, γύρω από τα θέματα της τεχνητής γονιμοποίησης ή της υιοθεσίας παιδιών. (gr.euronews.com, 17/1/2015)

1 σχόλιο:

gay super hero είπε...

Μόλις προχτές η αυστριακή βουλή ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για ζευγάρια γυναικών ( η παρένθετη μητρότητα παραμένει εκτός νομου)

http://www.tetu.com/2015/01/22/tetue/lautriche-ouvre-la-pma-aux-couples-lesbiens/

Και βέβαια πριν από μία εβδομάδα μόλις κατοχυρώθηκε το δικαίμα της υιοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια της Αυστρίας με δικαστική απόφαση

http://gaynewsingreek.blogspot.gr/2015/01/a.html?m=1

Να δούμε πότε θα ασχοληθούν τα ελληνικά ΜΜΕ με τις πραγματικές ειδήσεις αντί να γράφουν για "συντηρητικές καθολικές κοινωνίες"...