2.1.15

Ο ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΠΟΥ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Ο ομογενής που μάχεται για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στις ΗΠΑ
Ο Χρυσοβαλάντης Κεφαλάς είναι καταξιωμένος νομικός.
Εργαζόταν για 6 χρόνια στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών και είναι γνωστός για την μάχη που έδωσε και συνεχίζει να δίνει για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και το δικαίωμα γάμου μεταξύ ανθρώπων ίδιου φύλου. Γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου του 1979.
Σπούδασε αγγλική λογοτεχνία στο Loyola University Maryland στη Βαλτιμόρη (1997-2001) και Juris Doctor στο University of Baltimore School of Law (2001-2004). Δηλώνει ιδιαίτερα υπερήφανος για την ελληνική καταγωγή του. Ο Κεφαλάς ξεκίνησε την καριέρα του το 1994 ως ιδρυτής και αρχισυντάκτης στο περιοδικό CPK Sports Magazine. To 2002 και για ένα χρόνο, εργάστηκε με την ιδιότητα του δικηγόρου στο Ehrlich Steele Transition, Inc.
Από τον Ιανουάριο του 2003 έως και το 2007, εργάστηκε ως αναπληρωτής νομικός σύμβουλος στο γραφείο του Κυβερνήτη του Μέριλαντ Robert L. Ehrlich, Jr., όντας ο νεότερος δικηγόρος που βρέθηκε ποτέ σε τέτοια θέση. Έχοντας αυτή την επαγγελματική ιδιότητα συμβούλευε τον Κυβερνήτη σε θέματα συνταγματικού, ποινικού και εμπορικού δικαίου. Ανέπτυξε στρατηγικές επικοινωνίας και υπηρέτησε ως εκπρόσωπος σε επιλεγμένα νομικά ζητήματα.
Ως έντονος υποστηρικτής των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων με άρθρο του που δημοσιεύθηκε στις 6 Νοέμβριου του 2008 στη Baltimore Sun πρόσταζε την κυβέρνηση να δραστηριοποιηθεί στο χώρο των ίσων δικαιωμάτων για όλους.
Έκανε αυτή την κίνηση, όταν η κοινή γνώμη των Αμερικάνων που τάσσονταν υπέρ των γάμων μεταξύ ανθρώπων ίδιου φύλου κυμαινόταν μόλις στο 36%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Quinnipiac University.
Ο Κεφαλάς υπερασπίστηκε τις αντιλήψεις του στη δικαστική επιτροπή του Μέριλαντ λέγοντας ότι η άρνηση του αστικού δικαιώματος του γάμου σε ανθρώπους του ίδιου φύλου είναι αντίθετο με τις αρχές της ατομικής και προσωπικής ελευθερίας.
Στις 6 Νοεμβρίου του 2012, η πολιτεία του Μέριλαντ όπως του Μέιν και της Ουάσινγκτον υπερψήφισαν το νόμο υπέρ του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων.
Από τον Ιανουάριο του 2008 έως και τον Αύγουστο 2014, εργάστηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών. Από τον Αύγουστο του 2014 έως και σήμερα, είναι αντιπρόεδρος της National Association of Manufacturers (ΝΑΜ).

candianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: