19.11.13

ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΝΤΙΚ ΤΣΕΝΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ

Τσακώνονται δημοσίως οι κόρες του Ντικ Τσένι
Εχουν διαφορετική άποψη για τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων  
tovima.gr, 19-11-2013

Δημοσίως τσακώνονται οι θυγατέρες του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Ντικ Τσένι με αφορμή τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων. Η Λιζ Τσένι, υποψήφια για τη Γερουσία, δήλωσε στο κανάλι «Fox News» την Κυριακή ότι πιστεύει στον «παραδοσιακό» ορισμό του γάμου. Η δήλωσή της αυτή έκανε την αδερφή της, Μέρι Τσένι, που είναι παντρεμένη με γυναίκα, να αναρτήσει στο Facebook «Κάνεις λάθος».
Οι δυο αδερφές είναι τσακωμένες και δεν μιλιούνται επί μήνες. Ο πατέρας τους, από τους μεγαλύτερους ιέρακες της προεδρίας Τζορτζ Μπους και πρωτεργάτης της εισβολής στο Ιράκ, είχε δηλώσει το 2011 ότι «δεν έχει πρόβλημα με τον γάμο ανάμεσα σε ανθρώπους του ίδιου φύλου».
Η Λιζ Τσένι φιλοδοξεί να λάβει τον Αύγουστο το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, στο οποίο ανήκει και ο πατέρας της, προκειμένου να εκλεγεί γερουσιαστής για την πολιτεία του Γουαϊόμινγκ. Αφότου δήλωσε ότι είναι κατά των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων, το ζήτημα κυριαρχεί στην προεκλογική της εκστρατεία. Μια οργάνωση κυκλοφόρησε διαφημίσεις ότι στο παρελθόν είχε δηλώσει υπέρ των γκέι γάμων.
Στο «Fox News» δήλωσε: «Αν δυο άνθρωποι του ίδιου φύλου είναι σε σχέση και επιθυμούν ο σύντροφός τους να μπορεί να απολαμβάνει προνόμια υγείας ή να οριστεί δικαιούχος στην ασφάλιση ζωής τους, δεν υπάρχει λόγος γιατί να μην μπορούν να το κάνουν. Πιστεύω όμως ότι το ζήτημα αυτό πρέπει να το χειριστεί το κράτος. Πιστεύω στον παραδοσιακό ορισμό του γάμου».
Αλλά η Μέρι Τσένι _ που εργάστηκε στην εκστρατεία επανεκλογής του Τζορτζ Μπους, πολέμιου των γκέι γάμων _ θίχτηκε από τα σχόλια της αδερφής της. Και ανάρτησε στο Facebook το εξής: «Λιζ, αυτό δεν είναι ένα ζήτημα στο οποίο διαφωνούμε. Απλώς εσύ κάνεις λάθος. Και βρίσκεσαι στη λάθος πλευρά της Ιστορίας».
Η σύζυγος της Λιζ, η Χέδερ Πόου, έγραψε στο Facebook: «Η Λιζ δεν δίστασε να μας πει πόσο χαρούμενη ήταν για μας όταν παντρευτήκαμε πέρσι στην Ουάσινγκτον. Το ότι λέει τώρα πως δεν υποστηρίζει το δικαίωμά μας στον γάμο είναι τουλάχιστον προσβλητικό».
Οι «New York Times» ζήτησαν από την Μέρι να σχολιάσει την δήλωση της συζύγου της. Απάντησε ότι πίστευε πως η αδερφή της πάντα «υποστήριζε πολύ» την σχέση της με την Πόου. Αλλά πλέον είναι «αδύνατο» να συμφιλιωθούν όσο η υποψήφια για τη Γερουσία διατηρεί την άποψη που εξέφρασε στο «Fox News».
Στον καβγά επενέβη και ο Ντικ Τσένι, παίρνοντας το μέρος της Λιζ και δηλώνοντας ότι η πρωτότοκη κόρη του «πάντα πίστευε στον παραδοσιακό ορισμό του γάμου» και απλώς «συμπεριφερόταν στην αδερφή της και στην οικογένεια της αδερφής της με αγάπη και σεβασμό, όπως όφειλε να κάνει». Πρόσθεσε ότι «αυτό είναι ζήτημα που αντιμετωπίζαμε ιδιωτικώς επί πολλά χρόνια και μας λυπεί που έγινε δημόσιο».


Δεν υπάρχουν σχόλια: