12.11.13

ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟ ΣΕΞ;


Οι άντρες δεν σκέφτονται μονίμως το σεξ - υπάρχει και το φαγητό...
ygeia.tanea.gr
Το γνωμικό που θέλει τους άντρες να σκέφτονται  συνέχεια το σεξ είναι εν μέρει αληθινό – και αμερικανοί ερευνητές το επιβεβαίωσαν ζητώντας από νέους να καταγράφουν καθημερινά και επί μία εβδομάδα ό,τι  σκέπτονται.
Όμως τα ευρήματα της μελέτης τους προκαλούν έκπληξη, διότι ναι μεν οι άντρες σκέπτονται συχνά το σεξ, αλλά σχεδόν... 8.000 φορές λιγότερο απ’ ό,τι πίστευαν έως τώρα οι ειδικοί.
Επιπλέον, εξίσου συχνά σκέφτονται και το φαγητό, ενώ ο ύπνος επίσης είναι ένα θέμα που απασχολεί συχνά-πυκνά τη σκέψη τους.
Ο μέσος άντρας, λοιπόν, σκέφτεται το σεξ 19 φορές την ημέρα, σύμφωνα με την μελέτη των επιστημόνων του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο.
Δεύτερη κυριότερη έγνοια τους είναι το φαγητό, το οποίο σκέφονται 18 φορές την ημέρα, ενώ με τον ύπνο επίσης έχουν ένα θέμα, καθώς απασχολεί το μυαλό τους 11 φορές την ημέρα.
Τα ευρήματα αυτά αντικρούουν σε σημαντικό βαθμό προγενέστερα, που είχαν δείξει πως οι άντρες ασχολούνται ασταμάτητα με το σεξ όταν δεν κοιμούνται, φθάνοντας στο σημείο να το σκέφτονται κάθε 7 δευτερόλεπτα – ή 8.000 φορές μέσα στις 16 ώρες του 24ωρου που είναι ξύπνιοι.
Πως μπορεί, όμως, από το 8.000 να φτάνουμε σήμερα στο 19; Οι ερευνητές εξηγούν στην «Επιθεώρηση Έρευνας του Σεξ» (JSR), ότι στις προγενέστερες μελέτες οι εθελοντές συχνά έπρεπε να υπολογίσουν πόσο συχνά σκέφτονται το σεξ.
Στην παρούσα μελέτη, όμως, τους ζητήθηκε να χρησιμοποιούν έναν καταμετρητή κάθε φορά που περνούσε από το μυαλό τους το σεξ, το φαγητό ή ο ύπνος.
Στη μελέτη συμμετείχαν 120 άνδρες, ηλικίας 18 έως 25 ετών.
Πριν αρχίσει η μελέτη, οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτηματολόγια, που είχαν σχεδιαστεί ώστε να αξιολογήσουν τη συμπεριφορά τους απέναντι στο σεξ, στο φαγητό και στον ύπνο.
Δήλωσαν επίσης πόσες φορές πιστεύουν ότι σκέφτονται κάθε ένα από τα τρία ξεχωριστά. Όλοι τους τέλος εφοδιάστηκαν με έναν ειδικό καταμετρητή, τον οποίο χρησιμοποιούσαν κάθε φορά που περνούσε από το μυαλό τους το θέμα που τους είχε ανατεθεί.
Μια προσεκτική ματιά στα ευρήματά τους αποκαλύπτει πως οι νεαροί σκέφτονταν το σεξ από 1 έως 388 φορές την ημέρα, με τον μέσο όρο να είναι οι 19 φορές.
Τα ευρήματα δείχνουν επίσης πως οι άντρες που ήταν άνετοι με την σεξουαλικότητά τους, βάσει των απαντήσεων στα ερωτηματολόγια, ήταν αυτοί που σκέφτονταν περισσότερο το σεξ.
Ένα άλλο εύρημα ήταν πως πίστευαν πως σκέφτονται το σεξ, το φαγητό και τον ύπνο πολύ συχνότερα απ’ ό,τι τελικά το έκαναν στην πραγματικότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: