4.11.13

ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΛΕΝΕ "ΝΑΙ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

O θρυλικός ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet στην τελευταία του έκδοση αποθεώνει την Ελλάδα, συμπεριλαμβάνοντάς τη στους 10 καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως για το 2014 (Τη δεκάδα συμπληρώνουν προορισμοί όπως η Ιταλία, η Νικαράγουα, τα Φίτζι, αλλά και η Βουλγαρία, η Πορτογαλία, το Μεξικό, η Καρνατάκα στην Ινδία, το Παλαγουάν στις Φιλιππίνες και η Αιθιοπία). Η διεθνής οργάνωση ομοφυλοφίλων την προτείνει με έμφαση για gay-friendly τουρισμό, οι «άτακτες» γυναίκες την αναδεικνύουν ως ιδανικό προορισμό για απιστίες, τα ειδικά τουριστικά δίκτυα για κρουαζιέρες τη συνιστούν για τουρ, ενώ το διάσημο γερμανικό πρακτορείο ΤUI εντάσσει τέσσερα νησιά μας στο top 5. Και όλα αυτά μόνο τις τελευταίες εβδομάδες.
Την ίδια στιγμή που το Lonely Planet ανακοίνωνε τις λίστες του νέου του ετήσιου οδηγού, πληροφορίες για έναν άλλο ετήσιο οδηγό, για πιο συγκεκριμένο κοινό, έκαναν τον γύρο του κόσμου. Το Destsetters, κορυφαίο ταξιδιωτικό δίκτυο που απευθύνεται αποκλειστικά σε ομοφυλόφιλους, ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον δικό του «ταξιδιωτικό οδηγό», μέσα από παρουσιάσεις gay-friendly ξενοδοχείων σε όλον τον κόσμο. Η παρουσίαση θα γίνει σε μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις του κόσμου, στο World Travel Market, που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο από τις 4 έως τις 7 Νοεμβρίου και περιλαμβάνει ξενοδοχειακές μονάδες στο Ρέθυμνο, τα Χανιά, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο.
Το 2013 η Ελλάδα συγκαταλέγεται στο top 10 των πιο επιθυμητών προορισμών ανά τον πλανήτη για τους ομοφυλόφιλους, σύμφωνα με το Out Now Business Class, το κορυφαίο παγκοσμίως δίκτυο επαγγελματικής διασύνδεσης των ΛΟΑΤ (λεσβιακά, ομοφυλόφιλα, αμφισεξουαλικά και τρανσεξουαλικά άτομα), μια τουριστική αγορά που υπολογίζεται παγκοσμίως σε πάνω από 165.000.000 δολάρια ετησίως (δηλαδή περίπου 120.000.000 ευρώ) και αναλογεί περίπου στο 15% των διεθνών αφίξεων σε όλον τον κόσμο. Οπως εξάλλου τονίζει το δίκτυο Destsetters, η Ελλάδα «είναι μια από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου, όπου γεννήθηκαν οι έννοιες δημοκρατία και ελευθερία. Αρχές που ακόμη και σήμερα έχουν εξέχουσα θέση στο πνεύμα και την κουλτούρα των κατοίκων, οι οποίοι σέβονται τη διαφορετικότητα, γεγονός που κάνει τη χώρα την πιο ασφαλή επιλογή για γκέι ταξιδιώτες από όλον τον κόσμο», ενώ ειδική αναφορά γίνεται στη Μύκονο και τη Λέσβο.
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός, εξάλλου, που η Ελλάδα αναδείχτηκε βασικός προορισμός των άπιστων γυναικών. Σύμφωνα με έρευνα της Αsleymadison ανάμεσα στις χρήστριες του δικτύου Travelling Woman (που ασχολείται αποκλειστικά με θέματα εξωσυζυγικών σχέσεων), οι «άτακτες» προτιμούν τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, την Κρήτη, τις Σπέτσες, την Υδρα, την Ιο, την Πάρο και τη Νάξο για να δράσουν, περνώντας λίγες μέρες... απιστίας μακριά από τους συντρόφους τους. (madata.gr, 3/11/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια: