6.12.09

ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΗ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΕΞΕΛΕΞΕ Η ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Ομοφυλόφιλη επίσκοπος στις ΗΠΑ
tanea.gr, 6/12/2006
Την δεύτερη ομοφυλόφιλη επίσκοπο στην ιστορία της εξέλεξε η Αγγλικανική Εκκλησία. Η εκλογή του πρώτου ομοφυλόφιλου επισκόπου το 2003 είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους κόλπους της Εκκλησίας.
Η Μαίρη Γκλάσπουλ από τη Βαλτιμόρη εξελέγη από την επισκοπή του Λος Αντζελες αναπληρώτρια επίσκοπος. Συζεί με τη σύντροφό της από το 1998.
Αναφερόμενη στις επιλογές της, σε άρθρο της πριν από χρόνια, η Γκλάσπουλ έγραφε για μια «εσωτερική μάχη», ανάμεσα στο κάλεσμα να ενταχθεί στους κόλπους της εκκλησίας και στη σεξουαλικότητά της.
«Με μίσησε ο Θεός (γιατί ήμουν ομοφυλόφιλη) ή με αγάπησε ο Θεός;» έγραψε μεταξύ άλλων, όταν ήταν στο κολέγιο. «Μισώ (ή αγαπώ) τον εαυτό μου;».
Η επιλογή της στο Λος Άντζελες αναμένεται προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους της εκκλησίας, όπως είχε γίνει και το 2003, με την εκλογή του πρώτου ομοφυλόφιλου επισκόπου, του Τζιν Ρόμπινσον από το Νιου Χαμσάιρ.
Τότε οι αντιδράσεις είχαν προκαλέσει την απόσχιση ενός συντηρητικού επισκοπικού τμήματος στις ΗΠΑ, της Αγγλικανικής Εκκλησίας της Βορείου Αμερικής. Σήμερα, εκφράζονται φόβοι για διεύρυνση του σχίσματος στην εκκλησία.
Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, Ρόουαν Ουίλιαμς δήλωσε ότι η εκλογή της επισκόπου, προκαλεί σοβαρά ερωτήματα για την αγγλικανική εκκλησία σε παγκόσμια κλίμακα. «Η διαδικασία της επιλογής δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως. Πρέπει να επιβεβαιωθεί ή θα μπορούσε να απορριφθεί από τους επισκόπους και τις αρμόδιες επιτροπές», πρόσθεσε.
.
***
.
Οι ομοφυλόφιλοι δεν «θα μπουν ποτέ στην Βασιλεία των Ουρανών», σύμφωνα με καρδινάλιο του Βατικανού
Το Βήμα, 2/12/2009
Οι ομοφυλόφιλοι και οι τρανσέξουαλ «δεν θα μπουν ποτέ στην Βασιλεία των Ουρανών», δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο καρδινάλιος Χαβιέρ Λοζάνο Μπαραγκάν, πρώην «υπουργός Υγείας» του Βατικανού, προσθέτοντας ότι «παρόλα αυτά είναι άνθρωποι και γι'
αυτό πρέπει να τους σεβόμαστε. Οι τρανσέξουαλ και οι ομοφυλόφιλοι δεν θα μπουν ποτέ στην Βασιλεία των Ουρανών και δεν το λέω εγώ, αλλά ο Απόστολος Παύλος», δήλωσε ο καρδινάλιος, όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο Ansa.
«Δεν γεννιούνται ομοφυλόφιλοι, αλλά γίνονται. Για διαφορετικούς λόγους, εξαιτίας της παιδείας, επειδή δεν έχουν αναπτύξει την ταυτότητά τους κατά την διάρκεια της εφηβείας. Ίσως να μην φταίνε, αλλά το να πηγαίνουν ενάντια στην φύση και την αξιοπρέπεια του σώματος προσβάλει τον Θεό», πρόσθεσε. Ο καρδινάλιος αναφέρθηκε σε ένα χωρίο από την προς Ρωμαίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου όπου αναφέρεται σε «ατιμωτικά πάθη» και ότι «κατακάηκαν από το πάθος τους ο ένας προς τον άλλο, αρσενικοί με αρσενικούς». (1:26-27)
«Η ομοφυλοφιλία είναι λοιπόν αμαρτία, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί καμία μορφή διάκρισης. Μόνο ο Θεός έχει το δικαίωμα να κρίνει. Εμείς στη Γη δεν μπορούμε να τους καταδικάσουμε, αφού ως άνθρωποι έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα. Είναι άνθρωποι και γι' αυτό πρέπει να τους σεβόμαστε», κατέληξε ο καρδινάλιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: