28.6.06

ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ GAY PRIDE

Αρχικά διαβάζω την είδηση στο in.gr(23-6-2006):
Πορεία στο Παρίσι. Το Σάββατο παρήλασαν επίσης στη γαλλική πρωτεύουσα τουλάχιστον 800.000 σύμφωνα με τους οργανωτές ομοφυλόφιλοι, με βασικά συνθήματα την ισότητα των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων με τους ετεροφυλόφιλους τόσο στο γάμο όσο και στην υιοθεσία.Δέκα μήνες πριν από τις κρίσιμες γαλλικές προεδρικές εκλογές, οι ομοφυλόφιλοι υιοθέτησαν μια πολιτική στάση απαιτώντας -με το κεντρικό σύνθημα της παρέλασης- να υπάρξει «ισότητα το 2007» κυρίως στα ζητήματα του γάμου και της υιοθεσίας.Στην παρέλαση του Παρισιού μετείχαν αρκετές πολιτικές προσωπικότητες της Αριστεράς.
Μετά ψάχνω στο πολύ καλό site των Σαπφίδων και βρίσκω τι ισχύει στη Γαλλία:
Γαλλία: Registered Cohabitation, 1999 Civil Solidarity Pact Act ( PACS), 15.11.99, Law No.99-944, οι σύντροφοι δεσμεύονται σε αμοιβαία υλική βοήθεια και μοιράζονται την ευθύνη για τα χρέη της οικογένειας υπογράφοντας το σχετικό σύμφωνο αμοιβαίας υποστήριξης στο τοπικό δικαστήριο. Η διάλυση επέρχεται με το θάνατο του συντρόφου ή τρείς μήνες μετά από σχετικό αίτημα ενός από τους συντρόφους. Ισχύει για κάθε ζευγάρι συγκατοικούντων συντρόφων, ανεξάρτητα από τα φύλα τους. Προσφέρει δικαιώματα κοντινότερου συγγενή, κληρονομιάς, .. Προνόμια κοινωνικής ασφάλισης, πρόνοιας, και κοινής φορολογίας μετά από τρία χρόνια συντροφικότητας. Διαθέσιμο και σε αλλοδαπούς. Δεν υπάρχει κοινή κηδεμονία, δεν δίνει δικαίωμα υιοθεσίας των παιδιών του συντρόφου ούτε κοινής υιοθεσίας άλλων παιδιών. Κείμενο στα γαλλικά: http://www.france.qrd.org/texts/partnership/fr/pacs.html Πληροφορίες(στ' αγγλικά): http://www.france.qrd.org/texts/partnership/fr/explanation.html
Ύστερα συγκρίνω με το τι ισχύει στον πολιτικό γάμο, ξαναδιαβάζω την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για το Σύμφωνο Συμβίωσης, που κυκλοφόρησε ανεπίσημα πριν μερικούς μήνες, δεν κατατέθηκε ποτέ, αλλά απειλεί να επανέλθει (βλ. τις καταχωρήσεις στις 12 & 13-4-2006 στο ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ) και:
Αναρωτιέμαι γιατί πρέπει τα ρετάλια ιδεών και αντιλήψεων άλλων δεκαετιών να εισάγονται από το Παρίσι ως μοντέλα καινούργιας κοπής στο στοκατζίδικο της ελληνικής πολιτικής ζωής.
Απορώ γιατί ένα σοσιαλιστικό κόμμα καταλήγει να συμπεριφέρεται όπως οι ανάλγητες μεγαλο-φαρμακοβιομηχανίες που τα ακαταλληλα για τους δυτικούς ασθενείς και "ληγμένα" πια φάρμακα εξακολουθούν να τα χρησιμοποιούν για τη θεραπεία των τριτοκοσμικών απελπισμένων.
Παραξενεύομαι που κάποιοι δέχονται να τα διαφημίσουν και μάλιστα τελαλίζοντας τις «θαυματουργές» ιδιότητές τους.

1 σχόλιο:

erva_cidreira είπε...

Κάθε πρόταση βοήθειας και συνεργασίας είναι ευπρόσδεκτη με χαρά και ευγνωμοσύνη.
Σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα, σίγουρα ισχύουν τα προβλεπόμενα από το νόμο. Όμως από προσωπική εμπειρία σού λέω ότι όσες φορές ζήτησα άδεια συνάντησα ένα εξαιρετικά γενναιόδωρο πνεύμα αλληλεγγύης, που θέλω να πιστεύω ότι είναι δεδομένο σε όλες τις περιπτώσεις. Έτσι κι αλλιώς, οι πηγές αναφέρονται πάντα.
Ακολουθεί προσωπική επιστολή στο e-mail σου.