25.6.06

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ

Image Hosted by ImageShack.us
.
«Κοινωνία είμαστε και εμείς»
Ισότητα και ισονομία ζήτησαν ομοφυλοφιλικές οργανώσεις στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας 2006
Με το σύνθημα «ανοιχτά, δυνατά, περήφανα» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Αθήνα το 2ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας (Athens Pride) της λεσβιακής, γκέι, αμφισεξουαλικής και τρανσεξουαλικής κοινότητας. Πολιτικοί χαιρέτισαν με μηνύματά τους την εκδήλωση.
Οι μετέχοντες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα του Σαββάτου (Κλαυθμώνος, Σύνταγμα, Προπύλαια) στο πλαίσιο του ετήσιου Φεστιβάλ Περηφάνειας.Από το μεσημέρι οι κοινότητες με περίπτερα, αφίσες και έντυπο υλικό ενημέρωναν το κοινό, δίνοντας έμφαση στην αναγνώριση του δικαιώματος της σεξουαλικής προτίμησης και της κατάργησης των διακρίσεων που υφίσταται το κίνημα.
«Κοινωνία είμαστε και εμείς και ο γάμος είναι δικαίωμα για όλους. Όχι άλλες διακρίσεις σε βάρος μας. Απαιτούμε ισότητα και ισονομία» τόνιζαν οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων.
Πολιτικοί χαιρέτισαν με μηνύματά τους την εκδήλωση, ενώ ο παριστάμενος υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι πρέπει να σπάσει η αντίληψη που δίνει ορισμένα δικαιώματα, όπως ο γάμος, σε μια κατηγορία ανθρώπων (ετεροφιλόφιλους), και το να απογορεύει σε άλλους, την στιγμή που όλοι οι πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα.
Επανέλαβε την θετική στάση του Συνασπισμού ως προς τον πολιτικό γάμο, σημειώνοντας ότι αν εκλεγεί θα τον επιτρέψει. Επίσης, αναφέρθηκε σε σειρά νομικών και άλλων διακρίσεων που πλήττουν τους ομοφιλόφυλους.
Σε μήνυματά τους, τόσο ο υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης όσο και του ΠΑΣΟΚ Κ.Σκανδαλίδης εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το αγωνιστικό και διεκδικητικό πλαίσιο της εκδήλωσης, τονίζοντας ότι με την ανάδειξη και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους θα σημειωθεί η υπέρβαση που δεν αποτελεί παρά την απόκτηση ενός ανθρώπινου δικαιώματος.
(Αναδημοσίευση από το in.gr)

5 σχόλια:

To Μπρίκι είπε...

Αυξάνεστε και πληθύνεστε - πολύ χριστιανικό αλλά στην προκειμένη περίπτωση ταιριάζει μιας και υπάρχει και θα υπάρχει για αρκετά χρόνια κόσμος που θα 'κρύβεται'.

alximist είπε...

Είχε πάντως κόσμο και πραγματοποιήθηκε...
Αλλά δεν ξέρω αν έφταιγε άλλος παράγοντας, αλλά πολλοί φοβούνται μήπως τους δούν οι δικοί τους...
έλπιζω τα γκει λιμανάκια να ήταν άδεια εκείνη την μέρα...αν και πολύ φοβάμαι ότι δεν ήταν...

erva_cidreira είπε...

to μπρικι: κορίτσια, καλωσορίσατε!
alximist: καλωσόρισες (στην Ελλάδα), επίσης!
Πολλοί παράγοντες "φταίνε" για τη συμμετοχή που ήταν μικρότερη από την αναμενόμενη. Όσο κι αν ακούγεται αστείο, νομίζω ότι ο κυριότερος λόγος είναι η άτυχη επιλογή ημερομηνίας και ώρας. Κανείς σ' αυτή τη χώρα, που γίνεται καμίνι τέτοια εποχή, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τα "μπάνια του (gay) λαού". Μια ιδέα θα ήταν του χρόνου να πραγματοποιηθεί τον Μάιο.

To Μπρίκι είπε...

Ευχαριστούμε για το καλωσόρισμα:-)
Είναι σημαντικό να υπάρχει ουσιαστική ενημέρωση για τα τεκταινόμενα σε όλο τον κόσμο. Η σωστή ενημέρωση αποτελεί έναν πολύ σημαντικό οδηγό προς την σωστή κατεύθυνση των δράσεων μας. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε όσο μπορούμε σε αυτήν την προσπάθεια με παρουσιάσεις άρθρων και σκέψεων για τα θέματα που μας αφορούν.

erva_cidreira είπε...

Περιμένουμε, λοιπόν, με ενδιαφέρον δείγματα της γραφής σας.
Παρεμπιπτόντως, η παρουσία των Θεσσαλονικέων, μετά από εκείνη των ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό, όλο και αυξάνει τον τελευταίο καιρό. Δεν φαντάζεστε πόσο πιο ενδιαφέρον γίνεται έτσι σιγά-σιγά το gay τοπίο με όλες αυτές τις διαφορετικές ματιές, φωνές, ιδέες από τις διαφορετικές γεωγραφικά περιοχές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε διαφορετικές εμπειρίες, ανάγκες, προτάσεις δράσεων.