13.11.12

ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ;

Αναδημοσιεύσαμε χθες ένα άρθρο του newsit.gr σχετικά με όσα αξιομνημόνευτα ανέφερε στην ομιλία του ο βουλευτής Ι. Μιχελογιαννάκης στη συνεδρίαση για τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2013. 
Διαβάζοντας σήμερα τα πρακτικά της Βουλής βλέπω ότι η απόδοση από το newsit.gr δεν υπήρξε ακριβής και ότι στην πραγματικότητα η σύνδεση μνημονίου-ομοφυλοφιλίας που κάνει ο βουλευτής Ηρακλείου είναι μάλλον... σουρεαλιστική:
Στις τράπεζες, εκεί είναι η ντροπή τελικά. Γιατί, ενώ δώσατε από το ΤΧΣ 1,7 στην Proton, 18 στις τέσσερις δικές σας τις τυπικές και 6,7 δισεκατομμύρια στην Πειραιώς, τώρα έρχεστε και λέτε: Θα δώσω πάλι τα 25, χωρίς να περάσει από το Κοινοβούλιο ότι οι όροι ανακεφαλαιοποίησης πρέπει να είναι καθορισμένοι και κατοχυρωμένοι από εδώ μέσα. Και φτάνετε στο σημείο να λες: Θεέ μου, ουαί και αλλοίμονο να μην έχω παιδί. Ηρώδης, παιδοκτόνος. Ουαί και αλλοίμονο να μην είμαι γυναίκα. Πάει τελείωσε. Θα δείτε την ομοφυλοφιλία ότι θα πέσει. Δεν θα γίνεσαι πλέον γυναίκα. Θα το δείτε αυτό.
Αν, παρ' όλα αυτά, κάποιος καταλαβαινει τι θέλει να πει ο βουλευτής, ας το εξηγήσει και σ εμάς.

5 σχόλια:

gay super hero είπε...

Ακούγοντάς το νομίζω ότι αυτό που σκέφτεται να πει (και μπερδεύεται κάπως) είναι "να δείτε τι ομοφυλοφιλία θα πέσει" αλλά τελικά αυτό που βγαίνει είναι "θα δείτε την ομοφυλοφιλία και θα πέσει"

Τρικυμία εν κρανίω...

Ανώνυμος είπε...

Αν πεις τρεις φορες ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΙΖΑ θα εμφανιστει καποιος απο το Κοκκινο και θα μας εξηγησει.

Στρατής Γ. είπε...

"Ανώνυμε" σκάσαμε στα γέλια.
Μήπως είσαι ο προσωπικός διασκεδαστής του Σαμαρά;

Στρατής Γ. είπε...

Σχόλιο της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναφορικά με πρόσφατες δηλώσεις βουλευτών

"Η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επισημαίνει ότι οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τα κινητικά προβλήματα, ακόμα και όταν εκφέρονται εν τη ρύμη του λόγου, ενισχύουν τις διακρίσεις σε βάρος συγκεκριμένων κατηγοριών πολιτών και δεν συνάδουν με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αγωνίζεται αταλάντευτα για το σεβασμό της αξιοπρέπειας και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων όλων των πολιτών."

Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΦΟΒΙΑ!
Πέμπτη, 15 Νοέμβριος 2012 19:00
Με έκπληξη και οργή παρακολουθήσαμε τις ασυνάρτητες, πλην ομοφοβικά χρωματισμένες (στο 04:25), δηλώσεις του ανεξάρτητου βουλευτή Ι. Μιχελογιαννάκη στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή. Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται στην ομοφυλοφιλία με - τουλάχιστον - παρεξηγήσιμο τρόπο και τόνο. Δε θα ζητήσουμε επιτακτικά από τον βουλευτή να προβεί σε διευκρινίσεις επί των λεγομένων του, καθώς δεν ανήκει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν επιθυμούμε την ένταξη στο ΣΥΡΙΖΑ κανενός και καμιάς πρώην βουλευτή άλλου κόμματος που μιλάει απαξιωτικά για τους ομοφυλόφιλους, τις λεσβίες και τους/τις διαφυλικούς/-ές. Για εμάς, η συμμετοχή στο ΣΥΡΙΖΑ προϋποθέτει την πλήρη και ανεπιφύλακτη στήριξη στον αγώνα των ΛΟΑΤ για ίσα δικαιώματα.

Ομάδα lgbt / ΚΟΚΚΙΝΟ

lgbtkokkino.org