14.11.12

ΖΕΥΓΑΡΙ ΓΚΕΪ ΠΙΓΚΟΥΙΝΩΝ ΕΓΙΝΑΝ ΓΟΝΕΙΣ

Gay αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι έγιναν... γονείς 
sofokleousin.gr, 13-11-2012
 Η τύχη χαμογέλασε στους δύο ομοφυλόφιλους πιγκουίνους. Έπειτα από περίπου ένα χρόνο που είναι μαζί το ζευγάρι αυτοκρατορικών πιγκουίνων του ιδίου φύλου στο Odense Zoo στη Δανία απέκτησαν ένα μωρό πιγκουίνο. 
Οι αρσενικοί πιγκουίνου προσπαθούσαν καιρό να γίνουν γονείς και, μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες των φυλακών του ζωολογικού κήπου, έκλεβαν αυγά από άλλα ζευγάρια. Όταν πέρασε καιρός και είδαν ότι δεν μπορούν να γίνουν γονείς, προσπάθησαν να επωάσουν μέχρι και νεκρή ρέγγα(!). 
Όμως, φαίνεται πως η τύχη ήταν με το μέρος τους, αφού ένα θηλυκός πιγκουίνος γέννησε ένα αυγό με σύντροφο, τον οποίο στη συνέχεια απέρριψε. Μετά το «χωρισμό», ο θηλυκός πιγκουίνος ζευγάρωσε με δεύτερο σύντροφο και γέννησε ακόμη ένα αυγό, όμως για άλλη μια φορά εγκατέλειψε τον ίδιο και το αυγό του. Χωρίς δεύτερη σκέψη οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου έδωσαν το εγκαταλειμμένο αυγό στους δύο ομοφυλόφιλους πιγκουίνος για να το επωάσουν. 
Στους αυτοκρατορικούς πιγκουίνους, το αρσενικό και το θηλυκό μοιράζονται την επώαση. Ο ένας κάθεται με το αυγό την ώρα που ο άλλος πηγαίνει να βρει τροφή και στη συνέχεια αλλάζουν», εξήγησε η Nina Christensen, προσθέτοντας πως «το ίδιο συνέβη και με αυτό το ζεύγος, καθώς επώασαν και οι δύο». 
Το αυγό εκκολάφτηκε πριν από ένα μήνα και προς το παρόν οι πιγκουίνοι ζουν αποκομμένοι από την αποικία τους μέχρι να εδραιωθεί η σχέση του μικρού με τους θετούς γονείς του. Ωστόσο, οι φύλακες λένε ότι η επανένταξη της τριμελούς οικογένειας δε θα αργήσει να πραγματοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: