27.11.12

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΑΟΥΝΑ


Άκρως εμπιστευτικό
Eνημέρωσε άντρες δημοσιογράφους μέσα σε... σάουνα ο Όλι Ρεν
tanea.gr, 26-2-2012
Ενημερωτική συνάντηση σε άντρες δημοσιογράφους μέσα σε μια... σάουνα στις Βρυξέλλες διοργάνωσε ο Επίτροπος της ΕΕ για την Οικονομία Όλι Ρεν, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Corriere della Sera». Προσκεκλημένη στην σάουνα - η οποία διατίθεται στα μέλη της Κομισιόν - ήταν έξι δημοσιογράφοι μεγάλων διεθνών μέσων, στους οποίους ο κ. Ρεν μίλησε για την οικονομική κρίση στην ευρωζώνη. 
Ο φινλανδός επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων ζήτησε από τους παριστάμενους δημοσιογράφους απόλυτη εχεμύθεια για τη συνάντηση - η οποία ήταν «μόνο για άνδρες» - και το περιεχόμενό της.
Όμως, η αίθουσα Τύπου των Βρυξελλών, με 1.000 διαπιστευμένους δημοσιογράφους, θεωρείται η μεγαλύτερη παγκοσμίως. Και ένα τέτοιο μυστικό δεν θα αργούσε να έλθει στο φως, όπως λέει η Corriere.
Κατά τη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες την Πέμπτη μία γερμανίδα δημοσιογράφος ρώτησε τον Όλι Ρεν εάν σκοπεύει να επεκτείνει και στις γυναίκες τις εμπιστευτικές επαφές του με τα μέσα ενημέρωσης. Εμφανώς αμήχανος, ο Ρεν έδωσε μία γενική απάντηση ότι «είναι πάντα ανοιχτός στον Τύπο» και άλλαξε γρήγορα θέμα επανερχόμενος στις οικονομικές προβλέψεις.
Στην ακόλουθη μεσημεριανή ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Κομισιόν δημοσιογράφος της Corriere della Sera ρώτησε τον ισπανό εκπρόσωπο του Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, εάν είχε προβλεφθεί και... dress code για τη συνάντηση.
Αμήχανος ο κ. Αλταφάζ περιορίστηκε να πει πως δεν πρόκειται για ένα ζήτημα για το οποίο πρέπει να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες «καθώς όλοι γνωρίζουν τις φινλανδικές συνήθειες».

1 σχόλιο:

gay super hero είπε...

Πάντως αυτό στη φωτογραφία είναι μάλλον χαμάμ, όχι σάουνα :-)