29.11.12

"ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΛΑΪΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ". ΤΟ ΠΟΙΟ;

Εκτός και αν βρεθεί χορηγός
Σκέψεις στην ΕΡΤ για αποχώρηση της Ελλάδας από την Eurovision
tanea.gr, 29/11/2012
Τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στη φετινή Eurovision, για οικονομικούς λόγους, σκέπτονται στην ΕΡΤ, όπως δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Μιλώντας στο Βήμα 99,5 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σ. Κεδίκογλου τόνισε ότι «η δημόσια τηλεόραση δεν θα πρέπει να συμμετάσχει εφέτος στον διαγωνισμό της Eurivision ανταποκρινόμενη στο κυρίαρχο λαϊκό αίσθημα».
Το θέμα έχει συζητηθεί εκτενώς στην ΕΡΤ και όπως τονίζουν στελέχη του Διοικητικού Συμβουλίου η απόφαση για αποχώρηση της Ελλάδας είναι σχεδόν βέβαιη, εκτός και αν βρεθεί κάποιος χορηγός που να αναλάβει τα έξοδα.
Πριν από λίγες μέρες, η Πολωνία και η Πορτογαλία ανακοίνωσαν ότι αποσύρονται από το διαγωνισμό για οικονομικούς λόγους.
Τον ίδιο σκεπτικισμό έχουν εκφράσει και εκπρόσωποι του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου. Ο πρόεδρος του ΡΙΚ, Μάκης Συμεού, δήλωσε ότι «με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της Κύπρου, κάποιοι ίσως θεωρήσουν προκλητική την παρουσία του ΡΙΚ σε μια τέτοια εκδήλωση, για αυτό συζητείται σοβαρά το ενδεχόμενο της ακύρωσης της κυπριακής συμμετοχής». 

1 σχόλιο:

gay super hero είπε...

Το κυρίαρχο λαϊκό αίσθημα βεβαίως. Αυτό που αποφασίζει που πρέπει να πετιούνται τα εκατομμύρια της κρατικής τηλεόρασης

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=454746

Το ποιος είναι "κυρίαρχος" (όπως πολύ σωστά το έθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος) ώστε να αποφασίζει ποια μορφή ευτέλειας είναι περιττή και ποια μας πρέπει να την χρυσοπληρώνουμε, φαντάζομαι ότι το γνωρίζουμε.