18.11.12

ΓΑΛΛΙΑ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΟΜΟΦΥΛΩΝ

Νέες πορείες την Κυριακή
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Γαλλία κατά του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων

«Μπαμπάς + Μαμά, το καλύτερο για ένα παιδί» αναφέρει το πανό.
Παρίσι: Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο σε πολλές πόλεις της Γαλλίας κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης Ολάντ που ανοίγει το δρόμο στον γάμο μεταξύ των ομοφυλοφίλων και στην υιοθεσία παιδιού.
Οι διαδηλωτές ανέρχονταν σε περίπου 70.000 στο Παρίσι, σύμφωνα με την αστυνομία της γαλλικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι διαδηλωτές ανέρχονταν σε 200.000.
Στη Λιόν, στην κεντροανατολική Γαλλία, περίπου 22.000 άνθρωποι είχαν κατέβει στους δρόμους, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές οι διαδηλωτές ανέρχονταν σε 27.000. Στη Μασαλία, στη νότια Γαλλία, οι άνθρωποι που διαμαρτύρονταν κατά του γάμου μεταξύ των ομοφυλοφίλων ανέρχονταν σε 6.000 ως 8.000.
Στην Τουλούζη, στη νοτιοδυτική Γαλλία, πολλές χιλιάδες διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με πολλές εκατοντάδες άλλους που μετείχαν σε αντιδιαδήλωση, τους οποίους απώθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας χρήση δακρυγόνων.
Στη Μασαλία οι αντιτιθέμενοι στο γάμο μεταξύ των ατόμων του ιδίου φύλου βρέθηκαν επίσης αντιμέτωποι με ανθρώπους που μετείχαν σε αντιδιαδήλωση, οι οποίοι τους φώναζαν αποδοκιμαστικά «υπάρχω με δύο μπαμπάδες». Επίσης στη Λιόν, η αστυνομία είχε συλλάβει περίπου 40 νέους από τους περίπου 200 που μετείχαν σε αντιδιαδήλωση, η οποία είχε στόχο την καταδίκη του ομοφοβικού χαρακτήρα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που είχε διοργανωθεί.
Νέες διαδηλώσεις κατά του γάμου μεταξύ των ομοφυλοφίλων αναμένεται να γίνουν την Κυριακή κατόπιν αιτήματος του ινστιτούτου Civitas, οργάνωσης που πρόσκειται στους καθολικούς.
Το Σάββατο ο Πάπας Βενέδικτος κάλεσε την Εκκλησία της Γαλλίας να ακουστεί η φωνή της «αδιάκοπα και με αποφασιστικότητα στις δημόσιες συζητήσεις για τα κοινωνικά θέματα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από τη μία θρησκευτική καταπίεση της γυναικας (απαγόρευση μπούρκας) από την άλλη καταπίεση του σεξουαλικού προσανατολισμού με ό,τι συνεπάγεται... Και συνεχίζει να θεωρείται "δυτική" χώρα;

erva_cidreira είπε...

Από τη μία θρησκευτική καταπίεση της γυναικας (απαγόρευση μπούρκας)...

!!!
Ομολογώ ότι με έχετε αφήσει άναυδο.
Σε καλό σας!

Ανώνυμος είπε...

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι το να φορά κάποια την μπούρκα μπορεί να είναι ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ αποτέλεσμα ελεύθερης επιλογής και όχι καταπιεστικής επιβολής;

erva_cidreira είπε...

Ακριβώς, ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ μπορεί η μπούρκα, ακόμη και η κλειτοριδεκτομή, να αποτελούν ελεύθερη επιλογή, όλες τις άλλες, σχεδόν όλες, είναι προϊόν επιβολής από ανδροκρατικά και θεοκρατικά καθεστώτα και κοινωνίες.
Ξέρετε, τις ίδιες που στερούν και τους ομοφυλόφιλους από τα δικαιώματά τους ή τους απαγχονίζουν.