10.10.11

ΣΛΟΒΕΝΙΑ.ΑΝΟΙΞΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ


Άνοιξε η συζήτηση για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων
newsbeast.gr, 7/10/2011
Υπέρ του νέου νόμου τάσσεται ο συνήγορος ίσων ευκαιριών της Σλοβενίας
Ο συνήγορος ίσων ευκαιριών της Σλοβενίας, Μπόστιαν Βέρνικ Σέτιντς, παίρνοντας θέση στη συζήτηση που έχει ανοίξει στη χώρα σχετικά με το νέο- αμφιλεγόμενο κατά πολλούς- οικογενειακό νόμο, τάχθηκε υπέρ της άποψης ότι οι σχέσεις μεταξύ δύο ατόμων του ίδιου φύλου μπορούν να έχουν το χαρακτήρα οικογενειακής ζωής.
Επικαλούμενος την Ευρωπαϊκή Συνθήκη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τις σχετικές μνείες του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο σλοβένος συνήγορος ίσων ευκαιριών επισήμανε ότι τέτοιου είδους σχέσεις σε άλλες περιοχές της Ευρώπης θεωρούνται οικογενειακές ακόμη κι αν δεν υπάρχει επισημοποίηση της σχέσης ή δεν υπάρχουν παιδιά.
Ο κ. Σέτιντς τάχθηκε, μάλιστα, υπέρ της νέας σλοβενικής οικογενειακής νομοθεσίας, που προβλέπει επιπρόσθετα δικαιώματα για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια και απελευθερώνει την έννοια της οικογένειας.
Σχολιάζοντας, επίσης, τις αντιρρήσεις σχετικά με τη μνεία εκείνη του νόμου, που αναφέρει ότι τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια μπορούν να υιοθετήσουν ένα παιδί, εάν το ένα από τα δύο μέρη είναι βιολογικός γονέας αυτού, ο κ. Σέτιντς υποστήριξε πως ο διαφορετικός χειρισμός, σε μια τέτοια περίπτωση, μεταξύ ετεροφυλόφιλων και ομοφυλόφιλων ζευγαριών θα συνιστούσε διάκριση

Δεν υπάρχουν σχόλια: