23.3.09

ΚΥΠΡΟΣ. ΣΤΡΟΦΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΣΤΑ ΓΚΕΪ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Στροφή ξενοδόχων σε ομοφυλόφιλους
Άρχισαν να διαφημίζουν ξενοδοχεία φιλικά στα γκέι ζευγάρια

Ο Φιλελεύθερος, 19/3/2009
ΜΕΡΙΔΙΟ της τουριστικής πίτας και από τις διακοπές ομοφυλόφιλων ζευγαριών διεκδικούν Κύπριοι επιχειρηματίες και ξενοδόχοι. Και όχι τυχαία, καθώς μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι ομοφυλόφιλοι τουρίστες ξοδεύουν στις διακοπές τους 2 με 2,5 φορές περισσότερα χρήματα απ’ όσα ξοδεύουν οι ετεροφυλόφιλοι τουρίστες. Στην Ελλάδα το έχουν διαπιστώσει εδώ και αρκετό καιρό. Αποτέλεσμα, να μετρούν ετησίως από τον τουρισμό των ομοφυλόφιλων περίπου 1,5 δισ.
ευρώ! Ήδη, λειτουργούν 10 ταξιδιωτικά πρακτορεία με ειδικά τμήματα για διακοπές ομοφυλόφιλων ζευγαριών, που προσφέρουν πακέτα διακοπών. Έτσι λοιπόν και Κύπριοι ξενοδόχοι έκαναν το πρώτο βήμα, διαφημίζοντας στο διαδίκτυο τα ξενοδοχεία τους ως «φιλικά στους ομοφυλόφιλους». Πρόκειται για γνωστά ξενοδοχεία σε Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο. Από έρευνα στο διαδίκτυο εντοπίσαμε μάλιστα και ξενοδοχείο στη Λεμεσό το οποίο δέχεται κυρίως ομοφυλόφιλα άτομα και ένα δεύτερο, που δέχεται μόνο άντρες ομοφυλόφιλους. Εντοπίσαμε επίσης και επιχειρηματίες, που διαθέτουν επαύλεις στη Λεμεσό και διαφημίζουν στο διαδίκτυο διάφορες προσφορές για ομοφυλόφιλα ζευγάρια, από €85 την ημέρα το δωμάτιο, με πρόγευμα. Σε διαφήμιση της Κύπρου, ως ταξιδιωτικός προορισμός για ομοφυλόφιλους προβαίνει και συγκεκριμένη ιστοσελίδα στο διαδίκτυο:
Η «GayCyprusΟnline» από την οποία ο οποιοσδήποτε ομοφυλόφιλος μπορεί να αντλήσει πληροφορίες για την Κύπρο, που τον αφορούν.
Αυτό όμως που προσπαθούν να κάνουν Κύπριοι επιχειρηματίες και ξενοδόχοι επενδύοντας σιγά - σιγά και στον «ροζ» τουρισμό, στο ψευδοκράτος έχει γίνει προ πολλού. Μάλιστα σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, το ψευδοκράτος διαφημίζεται ως προορισμός για ομοφυλόφιλους, δημοσιεύοντας μάλιστα και γκέι ταξιδιωτικό οδηγό. Στην ιστοσελίδα «Τurkeygay.net» υπάρχει ξεχωριστή παραπομπή για τη «Βόρεια Κύπρο» όπου παρατίθεται ένας κατάλογος από εστιατόρια και νυκτερινά κέντρα, κυρίως στην κατεχόμενη Κερύνεια, τα οποία προορίζονται για ομοφυλόφιλα ζευγάρια ή είναι φιλικά προς αυτούς. Μάλιστα στον εν λόγω ταξιδιωτικό οδηγό κατονομάζονται και παραλίες στην κατεχόμενη Σαλαμίνα και Αμμόχωστο, όπου χρησιμοποιούνται από ομοφυλόφιλους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ομοφυλόφιλοι στα κατεχόμενα, προχώρησαν στη σύσταση ομάδας (Ιnitiative ΑgainstΗomophobia) με σκοπό να αρθούν οι διακρίσεις σε βάρος τους. Η ομάδα διατηρεί ιστοσελίδα και στα αγγλικά, ώστε να κάνει γνωστό παγκοσμίως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Διαβάστε επίσης:
Keep an open mind
και ενδεικτικά:

3 σχόλια:

Greekstories είπε...

Ειχα γραψει τον Σεπτεμβριο μια 4μερη αναρτηση για την εμπειρια που εκανα στην κατεχομενη Κερυνεια εδω:

Οι βιλλοκαμενοι κατακτημενοι

Μια πολυ θετικη εμπειρια μπορω να πω, καλυτερη απο πολλες των ελευθερων περιοχων δυστυχως...

erva_cidreira είπε...

Πού πιστεύεις ότι οφείλεται η διαφορά;

Greekstories είπε...

Εντελως ειλικρινα; Στο χρημα και στην νοοτροπια: Εκει ολα επιτρεπονται εφοσον δεν ειναι φανερα και δεν προσβαλλουν κανεναν δημοσιως και εφοσον αυτες οι πρακτικες ειναι αμεσα συνδυασμενες με τον πελατη που φερνει το χρημα δεν δημιουργειται προβλημα. Ειναι ξεκαθαρο οτι η φανερη ανεκτικοτητα δεν εχει να κανει με την ελυθερια σκεψεως αν και εχοντας πει αυτο ομολογω οτι με παραξενεψε το ελευθερο πνευμα της νεας γενιας που φανηκαν να ειναι ανοικτοι σε ολα τα ειδη κουλτουρας. Κατι που εμεις στην ελευθερη Κυπρο θα κανουμε αιωνες να αποκτησουμε.